Sista passet bjuder på en hel del överraskningar!

Therese Forsberg juni 12, 2017

Nu är vi inne i den allra sista träningsveckan med löpargrupperna och även om det känns lite vemodigt ser vi också fram emot ett riktigt roligt sista pass! Enligt sann Runacademy-tradition avslutar vi terminen med en del överraskningsmoment där vi sätter era kunskaper från terminen på prov.

Det kommer att bli korta, snabba intervaller blandat med backlöpning och diverse löpstyrke,- och teknikövningar – alla moment som är viktiga för att du ska utvecklas som löpare!


Passet i sin helhet hittar du på medlemssidan under Veckans Intervallpass. För dig som är medlem på distans eller om du av någon anledning inte kan delta i träningen med löpargrupperna har vi skapat en ljudfil där du kan följa våra instruktioner för ett pass som liknar det vi kör med löpargrupperna.

Men varför är det så bra att kombinera styrkeövningar med löpning?

1. Det är tidseffektiv träning. På relativt kort tid får du upp en hög puls och jobbar samtidigt upp din muskelstyrka.

2. Du får jobba med flera muskelgrupper under ett och samma pass. När du springer blir muskelbelastningen ensidig, men när du kombinerar löpning och styrka i samma pass jobbar du även med stabiliserande muskelgrupper som hjälper dig när du springer. Dina muskler får jobba mer allsidigt än när du enbart springer. 

3. Du övar även upp förmågan att springa på riktigt trötta ben. Eftersom du tröttar ut en (eller flera) muskelgrupper och sedan springer på det efterliknar det känslan i slutet av ett lopp när benen är riktigt stumma men du ändå måste fortsätta springa.

Lycka till på veckans pass och se även till att anmäla dig till höstens löpargrupp då du kan vänta dig massor av nya, inspirerande träningspass!

img_5230.jpg

 


comments powered by Disqus