Mars 16, 2019
Petra Kindlund

 

Nu är det bara två dagar kvar till vårens löpargrupper startar. Är du en av dem som fortfarande är osäker på om du kan vara med? Kanske att du känner att du är i alldeles för dålig form och rädd för att sänka gruppen? Eller har du kanske tränat löpning väldigt länge och tänker att detta kommer bli för enkelt för dig?

Oroa dig inte. Till oss är alla välkomna att vara med. Vi har väldigt många nybörjare som knappt orkar en kilometer som springer med oss men även en hel del löpare som gör milen en bra bit under 40 minuter. Till oss är alla välkomna. Vi ser nämligen till att anpassa träningarna så alla kan vara med oavsett nivå.

 

Så här gör vi för att alla ska kunna vara med:

1) Oftast delar vi in i mindre grupper utefter olika nivåer. På så sätt springer du främst med dem som är på din nivå.

2) Vi börjar oftast passet med oftast en kortare gemensam jogg som en del av uppvärmningen. Eftersom denna jogg enbart har som syfte att du ska bli varm i kroppen så lägger vi den på en nivå så alla i din grupp kan hänga med. Gruppen för nybörjare kommer även varva gång med jogg. För att få upp pulsen kommer vi sedan att lägga in en del löpskolningsövningar och koordinationslopp innan vi sen kör igång med själva kvalitédelen av passet.

3) Vi kör oftast intervaller och håller då till på ett ställe. Alla kan därför springa i sitt egna tempo utan att riskera att komma bort.

4) Vi ledare kommer göra allt för att se alla och vi springer med er på passen för att ge så mycket pepp och coachning som möjligt. Oftast får ni vända på inttervallerna för att vi ska hinna se er alla för att peppa och ge feedback på er löpteknik.

5) Vi ser oftast till att det alltid finns en ledare som springer med er som vill ta det extra lugnt på uppvärmning och nedjogg. Det gör att du inte behöver oroa dig för att du ska hamna efter.

Vi hoppas verkligen att du tar chansen och är med oss under nästa termin. Vi kommer göra allt vi kan för att ni som deltagare ska bli nöjda.  Löpningen blir något helt annat i grupp. Du kommer få en helt annan sparring och vi lovar dig helt ny energi till löpningen oavsett hur bra eller erfaren du är.


Välj ort för  mer info och anmälan:

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: