Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Alla kan springa med oss i vår!

Publicerad

I mitten av mars, närmare bestämt v 12, startar vi upp våra populära löpargrupper och vi vill redan nu trycka på det som vi står för och som vi tycker är väldigt viktigt. Till oss ska alla kunna vara med oavsett bakgrund!

Din löpbakgrund spelar ingen roll!

Grupp av människor springer

Det ska alltså inte spela någon roll om du är nybörjare och knappt orkar jogga en kilometer eller om du är en marathonfantast som sprungit över tio maror och tränat löpning under en väldigt lång tid. För oss är det lika viktigt att oavsett vem du är och vad du har för bakgrund så är du välkommen att träna med oss.

Så här gör vi för att alla ska kunna vara med:

1) Vi delar in oss i mindre grupper utefter nivå. På så sätt springer du enbart med dem som är på din nivå. Vi har dessutom en specifik nybörjargrupp för dig som är nybörjare och vill komma igång med löpningen.

2) Det kommer vara olika nivåer på passen där de snabbare och mer erfarna löpare får köra tuffare pass. Under våren kommer det även vara ett par valbara pass som du kan välja på.

3) Vi lägger uppvärmningen på en nivå som alla kan hänga med på. Nybörjargruppen brukar här även varva gång med jogg. En uppvärmning har enbart som syfte att man ska bli varm och det gör inget om de som är snabbare håller ett lägre tempo. Det är kvalitesdelen av passet som kommer ge träningseffekt. Vi fortsätter alltid uppvärmningen med olika löpskolningsövningar som gör att du också får upp pulsen innan vi kör igång.

4) Vi kör oftast intervaller och håller till på ett och samma ställe. Näst intill alltid springer vi halva intervallen bort och sedan vänder tillbaka. Det gör att alla kan springa i sitt egna tempo och inte behöver oroa sig över att sänka gruppen eller komma efter. Istället peppas vi extra mycket av varandra.

5) Du ska inte tro att du behöver vara i toppform när du börjar träna med oss. Tanken är att du ska komma i form med hjälp utav våra träningar. Vi tar det därför lugnare i början av terminen för att sedan öka intensiteten successivt. Det gör inget om du därför har tränat dåligt under vintern.

6) Löpningen blir något helt annat i grupp! Du kommer få en helt annan sparring och vi lovar dig helt ny energi till löpningen oavsett hur bra eller erfaren du är.

Välkomna till en vår som kommer ta din löpning till en helt ny nivå!

Anmäl dig senast 29 november så får du dessutom 100 kr rabatt på anmälningsavgiften till vårens löpargrupper.

Välkommen att träna med oss

Nu finns Runacademy på 96 platser runt om i landet. Klicka på just din ort för att läsa mer!


Skriv en kommentar:

Din e-postadress kommer inte publiceras.