Februari 08, 2019
Petra Kindlund

I veckan fick jag äntligen springa tillsammans med min kollega Johanna Bäcklund. Det var över ett år sedan sist. Förr i tiden tränade vi flera gånger i veckan, men det blev svårt att hänga med under min graviditet. Det kändes därför som en extra stor vinst att vi fick springa ihop några kilometer i veckan. Jag fick i för sig draghjälp av min hund Ludde medan hon fick ta barnvagnen. Det gjorde att jag i alla fall kunde hänga med i 5km.

Att springa tillsammans med Johanna känns även extra inspirerande då hon också kommit tillbaka så starkt efter att ha fött två barn. Hon blir därför en stor inspirationskälla för mig som visar att bara för att man får barn så behöver det inte innebära slutet på sin kariärr som löpare. Det är snarare tvärtom. Johanna har aldrig varit starkare än vad hon är nu.

Johanna är även ett bevis på att man kan komma långt med hårt arbete och vilja. Det är ingen direkt slump eller bara talang som gör att hon nu kan kriga mot de absolut snabbaste tjejerna i Sverige. Det är oerhört mycket disciplin och hårt arbete som ligger bakom.

Johanna brukar vara på kontoret vid 08:00 på morgonen. Inget märkvärdigt med det kan tyckas, men då har hon även hunnit med en löptur på omkring 15-18km. Hon brukar ge sig ut strax efter 05:00 på morgonen för att hinna med löpturen för att sedan lämna barnen på dagis. Men inte nog med det. Hon brukar dessutom springa iväg på en 10km runda vid lunch. På lördagarna startar hon sedan helgen med att springa långpass på 40km.

Totalt blir det runt 15mil i veckan och på detta hinner hon även leverera på kontoret där hon har många viktiga ansvarsområden samt att ta hand om två småbarn. Det är galet imponerande hur hon lyckas med allt!

Nu tänker jag inte att alla måste bli som Johanna. Men om hon hinner med detta så borde väl alla andra i alla fall få till 2-3 pass i veckan? Allt handlar om prioriteringar och om det är något man verkligen vill så är ingenting omöjligt.

Jag blev i alla fall extra inspirerad efter vår löptur. Det har faktiskt gjort att jag själv lagt in lite mer träning i veckan och nu klarat av att springa kortare sträckor varje dag. Så tack till Johanna för inspirationen!

En kommentar
  1. Otroligt! Jag som tyckte att mina 10-20 km/vecka +lite annan träning var bra! Nåja får väl lägga på en rem! 😊

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: