Senaste nytt från Runacademy:

Januari 14, 2020

I slutet av november 2019 bad vi er genom vår blogg nominera årets eldsjälar. Det är personer i Runacademy som på olika sätt har utmärkt sig under året. Man kunde nominera personer inom fem olika kategorier; årets prestation, årets nykomling, årets ambassadör, årets ledarinsats och årets överraskning. Vi fick in över hundra nomineringar där vi på huvudkontoret valde ut tre kandidater för respektive kategori. I slutet av 2019 och början av 2020 fick ni rösta om vem som skulle ta hem priset som årets eldsjäl. I dag avslöjar vi vinnarna!

Här har ni året 2019:s eldsjälar!

Årets prestation – Johanna Bäcklund

Motivering: “Tidigare i år kvalificerade sig Johanna för VM i Maraton i Doha. Hon har tränat oerhört hårt och samtidigt kombinerat livet som småbarnsförälder med arbete. Hon var en av de löpare som fullföljde loppet under extremt varma och fuktiga förhållanden. “Johanna har på ett sätt som är utöver det vanliga förberett sig inför VM i Doha, med värmeträning och allt vad det innebär. Hon genomförde sedan loppet på ett mycket starkt sätt som är föredömligt för Runacademy som idrottsförening.”

Årets nykomling – Susanne Liljeqvist

Susanne har deltagit på samtliga av höstens 15 pass och har gjort framsteg i både teknik och ork. Hon gav sig femton chanser att springa med tanken “Tycker jag inte det är kul efter 15 gånger, ska jag aldrig springa mer”. Idag tycker hon att det är fantastiskt kul och kommer att anmäla sig till vårterminen. Från att inte gilla löpning och inte orka, till att springa med tuffa upplägget med glädje och engagemang!

Årets ambassadör – Joanna Bissmark

Motivering: “Joanna vågade starta upp en grupp med Runacademy i lilla Arjeplog med mindre än 3000 invånare och fick över 30 som anmälde sig. Hon inspirerar och har väckt löparglädjen hos så många på orten. Hon har satt Runacademy som ett löparbegrepp i byn. Tummen upp för Joanna!”

Årets ledarinsats – Annika Stenhammar

Motivering: “För ett år sedan blev Annika kontaktad av en deltagare med synnedsättning som önskade att ha någon att springa med. De sprang tillsammans några gånger och pratade då om hur svårt det är att komma ut och springa i naturen när man är blind. På Haninges provträning sprang Annika med deltagaren och tyckte att det gick bra. Det var dock svårt att agera både platschef och ledsagare på samma gång, och därför hjälpte Annika till att hitta en ledsagare som kunde vara med och springa med deltagaren under passen. Att hitta ledsagare för löpning är inte helt lätt i Sverige.”

Årets överraskning – Stefan Jakobsson

Motivering: “Stefan har drabbats av stroke två gånger, under 2013 och 2015. Han blev då förlamad och läkarna trodde inte att han skulle överleva. Efter intensiv rehabilitering blev han sedan inspirerad till att börja löpträna, något han aldrig trodde var möjligt. Stefan har sprungit med oss i två terminer, tagit stora steg i sin utveckling och överraskat både läkare och sig själv!”

Stort grattis alla eldsjälar! 

En kommentar
  1. Stort GRATTIS till er alla💚

    Sen tycker jag att samtliga nominerade hade förtjänat att vinna och ÄR vinnare👍🏻
    När jag tänker efter så är vi alla vinnare, vi som på ett eller annat sätt är engagerade och springer med Runacademy😅💚

Fler inlägg:
Bloggarkiv: