Januari 02, 2019
Therese Forsberg

Ett år kan innehålla så mycket och det är viktigt att stanna upp och reflektera och känna uppskattning kring vad man åstadkommit och kanske ta lärdom av vad man kunde gjort annorlunda.

Detta gäller både på ett personligt plan, i ens träning men även för ett företag. När vi punktar ner året månad för månad blir det tydligt att vi hunnit med en hel del och detta vill vi inte glömma bort när det är väldigt lätt att hela tiden blicka framåt. Vi ser självklart fram emot allt spännande som kommer att hända under 2019. Men först – några höjdpunkter från året som varit!

JANUARI

Året 2018 började med en boom när vår duktiga grafiska designer (och löpcoach) Ann Johansson började jobba hos oss! Hon har verkligen lyft vårt varumärke genom ett nytt och mer enhetligt utseende på vår hemsida.

Ann börjar jobba hos oss!

Vi går in som huvudsponsor till friidrottsklubben The Uganda Athletes Fund Academy som hjälper ungdomar i Uganda med sin träning. Träningen kan vara en början för dessa ungdomar att ta sig ur den fattigdom som råder i landet och ge dem andra möjligheter i livet. Detta tycker vi känns väldigt viktigt och kul att vara en del av!

Vi inleder samarbete med the UAFA

FEBRUARI

På kontoret råder full frenesi för att göra klart allting inför uppstarten av vårens löpargrupper. Men vi arrangerar även en spännande löparresa till Gran Canaria där vi springer bland de häftiga bergen och skapar minnen för livet!

Vårt härliga löparläger på Gran Canaria den 14-21 februari 2018

Vi håller även årets första ledarutbildning för att förbereda våra nya ledare inför uppstarten av löpargrupperna i mars!

Ledarutbildning för våra nya ledare våren 2018!

MARS

Johanna Bäcklund inleder sin tävlingssäsong med ett fint personbästa och nytt klubbrekord när hon springer in på 1.16.53 på Rom halvmaraton.

Johanna springer snabbt i Rom

Den 10-17 mars åker vi för första gången till Maderia på en löparresa och intresset var rekordstort för denna upplevelseresa! Löpningen på dessa stigar slår det mesta.

Premiärresan till Madeira blev en succé!

Under vecka 12 startar vi vårens löpargrupper på 45 orter runt om i Sverige och vi är drygt 2700 personer som springer tillsammans!

Vårens löpargrupper drar igång

APRIL

Runacademys grundare Petra Kindlund är med i SVTs morgonstudio för att ge löptips inför våren. Det är alltid kul när vi kan inspirera fler att börja springa!

Petra ger löptips i SVT Morgon

Vi är även ett gäng som välkomnar våren i Prag dit vi åker för att springa Prag Halvmaraton den 5-8 april. Det är ett snabbt och vackert lopp och vi har några roliga dagar tillsammans!

Gänget samlat efter loppet i Prag

I april går även Petra ut med att hon väntar sitt första barn och vi gläds med henne!

Petra berättar att hon är gravid

Vårt årliga löparkonvent går av stapeln i Stockholm. Här gör vi vårt yttersta att motivera och inspirera genom en dag fylld av roliga träningspass och spännande föreläsningar.

Löparkonventet 2018!

Amanda Nekby från kontoret springer sin allra första halvmara och vi är såklart ute och hejar på henne!

Amanda springer sin första halvmara

Vi hinner med ytterligare en löparresa som denna gång går till Kroatien och fantastiska Makarska Rivieran. Här får man springa i omväxlande terräng och kan doppa sig i havet mellan passen.

Löparresa till Kroatien

MAJ

I början av maj är vi ett stort gäng som springer Vårmilen tillsammans. Runacademy har en samlingsplats där vi samlas innan loppet, håller uppvärmning för alla som önskar och bjuder sedan på fika och pepp efter loppet.

Hela gänget ute på Vårmilen

Vi är några som inte springer loppet utan istället agerar hejaklack. Detta var så himla roligt och var så uppskattat att det föds en idé om att starta en hejaklack som ska vara ute på flera stora lopp under året.

Idén till Runacademys hejaklack föds

Under en helg i maj arrangerar våra duktiga ledare i Kalmars och Ölands löpargrupper ett löparläger ute på Öland. Löpning i de fina miljöerna och utmanande pass blandades med skratt och umgänge.

Löparläger på fina Öland

Vi finns på plats på Sveriges största halvmara – Göteborgsvarvet. Både på mässan inför loppet och på damernas prispall efter loppet. Johanna kniper ett SM-silver!

På Göteborgsvarvetmässan

Sm medalj till Johanna!

JUNI

Vårt första “officiella” tillfälle som hejaklack blev på milloppet Sthlm 10 en varm sommarkväll i juni. Vi gav oräkneliga high-fives och skrek oss hesa. Men oj vad kul vi hade!

Hejaklack på Sthlm 10

Ann och Patrik, vår designer respektive programmerare, har jobbat hårt för att färdigställa den nya designen på medlemssidan. Både utseende och funktioner har fått ett lyft – allt för att det ska bli enklare för er medlemmar att använda sidan.

Uppdaterad version av medlemssidan

JULI

Juli är resornas månad och vi arrangerar två spännande resor. Båda går till alperna men den första är i Chamonix i de franska alperna och den andra till Davos i Schweiz. Bergslöpning och magiskt vacker löpning är det hursomhelst på både resorna!

Löparresa till Chamonix

Löparresa till Davos

Bland bergen i Davos!

AUGUSTI

Runacademy får sin första mästerskapslöpare genom Malin Starfelt som representerar Sverige i friidrotts-EM i Berlin. Hon springer maratondistansen och vi följer henne med spänning!

Malin springer EM

Även i Augusti arrangerar vi ett löparläget. Denna gång ute i Stockholms skärgård vid vackra Gålö Havsbad. Vi njuter av varierad träning i de vackra omgivningarna under en långhelg.

Motståndslöpning vid havet

Löparläger ute på Gålö

SEPTEMBER

Runacademys hejaklack är i farten igen ute på Djurgården i Stockholm för Tjejmilen.

Hejaklack på Tjejmilen

Vi arrangerar vårt löparläger i de svenska fjällen i Grövelsjön. En dröm att få springa i dessa miljöer!

Löparläger i Grövelsjön

För alla som ska springa någon av Lidingöloppets distanser arrangerar vi en Lidingölopps kurs där deltagarna på bästa sätt får förbereda sig för utmaningen.

Deltagarna i Lidingöloppskursen

När vi startar höstens löpargrupper markerar det även 5 årsjubilet för Runacademy eftersom det var i september 2013 som den allra första löpargruppen startades. Detta firar vi även i samband med terminens andra pass med fika och utlottning av fina priser! Under hösten 2018 springer drygt 3200 personer med oss på 49 orter runt om i landet.

Höstens löpargrupper startar

På Liljeholmens löpargrupp (som utgår från Runacademys kontor) närvarar även Runacademys grundare Petra Kindlund för att fira 5 års jubileumet!

Runacademy fyller fem år!

OKTOBER

I oktober föds Petra Kindlund son Filip och Runacademyfamiljen växer!

Filip föds

I samband med att Petra går på föräldraledighet börjar även Hanna Korhonen jobba hos oss!

Hanna springer in på kontoret!

Vi fortsätter att heja fram er i löparspåret – här som hejaklack på Hässelbyloppet.

Hejaklack på Hässelbyloppet

Ännu en av våra löparresor går av stapeln. Den här gången åker vi till Lissabon för att springa antingen maraton eller halvmaraton. En underbar stad tillsammans med ett härligt gäng kan inte bli annat än lyckat!

Tävlingsresa till Lissabon!

För att visa vår uppskattning för våra grymma ledare runt om i landet anordnar vi en inspirationshelg ute på Bosön på Lidingö i Stockholm där vi umgås, tränar tillsammans och lyssnar på intressanta föreläsningar.

Inspirationshelg för ledarna

NOVEMBER

I höstmörkret under November månad behöver man inspiration. Och det får man på Allt för hälsan mässan. För andra året i rad finns vi på plats för att sprida vår löparglädje och lära ut om löpteknik och ge tips för träningen.

Vi håller föreläsningar på mässan

Vår sista löparresa för året går till Spanska Solkusten, vilket är betydligt mer äventyrligt än vad många tror! Här blev det härlig löpning i bergen blandat med sandintervaller, löpstyrka och löpteknik.

Härlig löparresa till Spanien!

DECEMBER

Vi får agera tomtar hela månaden när vi spelar in vår julkalender. I år gav vi tips som hur man förbättrar sin löpteknik.

Runacademys julkalender

I december avslutade vi löpargrupperna med ett riktigt tufft pass. Efter passet bjöd vi på fika och tackade alla för en väl genomförd termin!

Norrköpingsledarna har pyntat sig själva inför terminsavslutningen

Under flera år har vi uppmuntrat er att avsluta året med en löptur på nyårsafton. Ni var riktigt många som sprang med oss på nyårsafton och delade era fina löpbilder!

Vi uppmuntrade alla att avsluta året med en löptur!


Tack till alla deltagare och ledare på våra 49 orter!

Ett stort tack till alla ni som på något sätt varit delaktiga i vår verksamhet under året 2018! Vi hoppas att vi ses igen 2019. Gott Nytt Löpår!

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: