Senaste nytt från Runacademy:

Augusti 14, 2019

Åsa har varit med sedan starten av Runacademy löpargrupp i Hammarby Sjöstad våren år 2017. Sedan dess har hon varit med varje termin. Att vara med i löpargruppen är bland det roligaste Åsa vet. Hon ser framemot varje pass. I dag berättar Åsa mer för er om sin utveckling som löpare sedan hon gick med i löpargruppen.

Hur kom det sig att du började löpträna?
Jag började när jag i 40 års present fick en startplats till Midnattsloppet av en kompis. Därför var jag tvungen att komma igång med löpningen för att klara loppet. Det var en bra knuff i ryggen för nu fyller jag snart 44 år och är inbiten löpare.

När började du springa med Runacademy?
Jag har varit med sedan den första terminen som Runacademy startade upp i Hammarby Sjöstad. Sedan dess har jag sprungit med stolthet alla lopp i det snygga Runacademy tävlingslinnet.


Åsa under Tjejmilen 2018, precis på väg att göra en high five med Runacademys grundare Petra Kindlund!

Hur var din första termin och vad fick du lära dig?
Första terminen var jätterolig och mycket lärorikt. Jag fick lära mig olika löpskolningsövningar och vikten av ett bra löpsteg. Jag har en sittande löpstil, men jag försöker tänka på det hela tiden så jag tycker att det blir lite bättre för varje år. Jag har också lärt mig massa olika upplägg för intervallträning och hur man springer energisnålt i backe.


Åsa under 200 meters intervaller på friidrottsbana! 

Hur har du utvecklats sen du började med löpargruppen?
Jag har utvecklats jättemycket. Först så sprang jag mest millopp, nu har jag nu flera halvmaror i bagaget och ett maraton.

Ledarna i löpargrupperna är jätteduktiga och inspirerande. Tack vare dem så man gör alltid det lilla extra på träningarna. Jag har också fått många nya löparkompisar genom Runacademy som jag springer med vid sidan träningspassen med Runacademy.


Annelie och Åsa träffades på första träningspasset med Runacademy. Nu är de nära vänner och springer med varandra i ur och skur.

Hur ser dina löparplaner ut i framtiden och vad har du för mål framöver?
Jag älskar att springa lopp och har alltid flera lopp inplanerade. Det bästa med att springa lopp är när folk står och hejar. Det för så att jag orkar lite till. Just nu tränar jag för att kunna springa maraton på 3:30. Jag ska göra ett försök i Malaga nu i december. Eftersom latmasken alltid är närvarande (hur kul jag än tycker det är att träna) så behöver jag tidsmål för att hålla motivationen uppe. Men jag är lika glad även om jag inte når hela vägen fram till mitt mål! Det är verkligen vägen mot målet som är mödan värd.

Vad ser du mest framemot i höstens löpargrupper?
Jag ser fram emot att få träffa alla härliga ledare och löparkompisar. Intervallträning tillsammans med andra är det roligaste jag vet! Löpningen ger mig så otroligt mycket glädje, energi och välmående på alla sätt och vis. Jag kommer aldrig sluta att träna.

Vill du också träna med löpargrupperna? Du hittar oss här! 

Välj ort för info och anmälan:
En kommentar
  1. Grymma Åsa!!

Petras blogg:
Fler inlägg från Runacademy:
Bloggarkiv: