Mars 04, 2019
Therese Forsberg

Det finns flera olika sidor till våra löpargrupper – de som tränar med oss men även de som står på “andra sidan” och coachar er. Hur kan det gå till när man blir ledare hos oss? Och hur går tankarna? Här är en historia.

Josefin Granberg är en av våra ledare i Piteås löpargrupp som i sin blogg idag delar med sig av sin resa till att bli ledare för Runacademy. Här nedan kan ni läsa hennes inlägg!

“Snart är det dags. En av vårens höjdpunkter är snart här när löpgrupperna med Runacademy börjar. Allt började för snart ett år sedan, vi är i full gång med att fira min sambo som blivit 30 år. Av en ren vana klickar jag in på Instagram och där är det, meddelandet som bokstavligt talat förändrat mitt liv.”

Det var från Conny, ingen jag kände utan en som jag följde på Instagram. Han erbjöd mig att vara med som ledare i uppstarten av Runacademy Piteå. Där satt jag, läste texten inte bara en gång utan flera, bad även andra läsa bara så att jag skulle ha uppfattat detta rätt.

”Tjenare! Jag har en lite annorlunda fråga till dig. 😊 Du verkar ju både seriös och ha rätt inställning till löpningen…..”

Snabbt skrev jag att jag ville vara med, för man vet ju aldrig han kanske skulle ångra sig. Där, den 16 juni tog allt fart och kom att bli en förändring i mitt liv, på ett positivt sätt.

Veckorna gick och snart skulle vi åka ner, vi fem som tillsammans under hösten skulle lära andra människor om löpning. Det var för mig fyra helt okända människor, man känner igen namn och ansikten, men vi bör i en liten stad men aldrig hade jag pratat med den innan, spännande, hur skulle detta gå?

Augusti kom och där satt vi i samma bil på väg ner till Skellefteå flygplats och planet som skulle ta oss till Stockholm och Runacademys löpcoachutbildning. Vad jag inte visste då var att dessa fyra människor skulle komma att bli viktiga människor i mitt liv och riktigt goda vänner. Väl på plats fick vi ta del av en riktigt bra utbildning med riktigt kompetenta människor i spetsen, kom hem med så mycket nytt i bagaget, en inspiration och motivation till att starta upp höstens löpning.

Hösten kom, och där stod vi och tänkte att vi kanske skulle få en skara på 25 personer och blev glatt överraskade över att antalet steg en bit över 50 personer. Tillsammans skulle vi nu ta oss igen 15 olika intervallpass och dela och sprida den löparglädje som detta ger.

Av många beslut jag tagit i mitt liv har detta verkligen varit en av höjdpunkterna. Det har inte bara gett mig så mycket kunskap utan också vänner för livet och ett nytt sätt att se på löpning samt har börjat våga utmana mig själv på saker jag inte trodde jag skulle klara av.

Med det sagt så hoppas jag och tror våren kommer leverera lika mycket löparglädje. Denna termin bygger vi på och får fyra nya ledare som kommer förgylla onsdagskvällarna med sin otroliga kompetens och glädje. Så är du Pitebo och funderar på att delta, sluta fundera och kom, du kommer inte ångra det.

Prova på pass den 13/3 kl 18.30 samling Hortlax sporthall.

Sen kör vi från och med den 20/3 onsdagar kl 18.30 med samling Hortlax sporthall.


Tack för dina ord Josefin!

Josefins blogg: https://josierunner.wordpress.com/

Josefins Instagram: https://www.instagram.com/josie.runner/

 

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: