Häng med oss till världsarvet Höga Kusten – ett paradis för äventyrslöpning! Intresset för Höga Kusten eskalerar och det förstår man när man bjuds på fantastisk naturupplevelse med vyer över berg, öar och hav. Här finns även trollskogar, spår av istiden och häftiga löparäventyr. Vår ledare Niclas Sjögren har utforskat Höga Kusten under många år och har tagoit fram de absolut bästa turerna som vi kommer att upptäcka tillsammans!

Datum:

Inställt

Om lägret på Höga Kusten

Höga Kusten är en med på Unescos världsarvslista sedan år 2000 och är ett av de ställen i världen där landhöjning pågår efter inlandsisens avsmältning. Här finns spår av landhöjningen efter senaste istiden vilket gör att naturen här är enastående. Området bjuder på löpning i storslagen miljö och landskapet är kuperat och tekniskt med vidunderlig utsikt över både hav, skog och sjö.

Vem kan följa med?

Att springa i Höga Kusten är utmanande både fysiskt och tekniskt samtidigt som det är en helt fantastisk upplevelse!  Det här är lägret för dig som gillar löparäventyr i kuperad och teknisk terräng i häpnadsväckande natur. Är du däremot ute efter att mata in enkla kilometer på löparkontot eller om du inte uppskattar att springa i krävande terräng är det här inte rätt löparläger för dig.

Vi kommer dela in oss i grupper efter förmåga och erbjuda alternativa rutter så att så många som möjligt får en lagom utmaning. Vi kommer även att vandra på de partier där det är mest krävande. Det kommer däremot inte finnas någon ren nybörjargrupp eller ren vandringsgrupp på det här lägret. För att få ut maximalt av lägret rekommenderar vi att du klarar av att jogga 15 km och gillar att springa i utmanande terräng.

Boende på lägret

Vi kommer att bo på FriluftsByn, en plats för friluftsliv vid Skulebergets fot mitt i hjärtat av världsarvet Höga Kusten. Här kommer vi att bo i mindre stugor och du kan välja att bo två personer i en liten fyrbäddstuga/friggebod på ungefär 10 kvm, fyra personer i en större fyrbäddstuga eller ensam i en liten tvåbäddsstuga.

Med anledning av corona

Det är viktigt att alla som kommer till våra läger är helt friska och inte uppvisar några som helst symtom. Vi kommer även anpassa oss efter rådande situation med att hålla oss till små grupper samt försöka hålla avstånd till varandra så mycket som är möjligt. Det är även viktigt att alla är noggranna med att tvätta sina händer. Vi har även valt att enbart förlägga två personer i de små fyrbäddstugorna just för att vi inte ska bo alltför trångt på varandra.  Om det finns reserestriktioner bestämda från folkhälsomyndigheten som gör att du inte känner dig bekväm med att resa kommer det vara möjligt att avboka sin resa kostnadsfritt 5 veckor innan lägret. För övrigt gäller annars våra bokningsvillkor.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 17 juni

  Vi startar 14:00 med en välkomstträff i Friluftsbyn. Vi kommer sedan att ta oss till den spektakulära trolltungan som är välkänd utisktplats för höga kusten. Här möts du av en hänförande utsikt och det är verkligen en upplevelse . Under löpturen kommer du även få en hel del tips för traillöpning så att det ska bli lättare att klara av höga kustens terräng under helgen.

  Vi avslutar dagen med en gemensam middag i friluftsbyn.

 • Dag 2, fredag 18 juni

  På fredagen kommer du att få upptäcka Rotsidan som är en fyra kilometer lång och låglänt kuststräcka som kännetecknas av de mjuka och vackert slipade berghällarna. Det är verkligen en upplevelse att springa här precis vid havet. Vi kommer dessutom kombinera kustlöpningen med mer lättlöpta och härliga stigar i skogen.

  På eftermiddagen återhämtar vi oss med ett rörlighetspass med coreträning och workshop om traillöpning. På kvällen blir det gemensam middag i Friluftsbyn.

 • Dag 3: lördag 19 juni

  Heldag i Skuleskogens nationalpark. Här får du upptäcka storslagen natur där höga berg förenas med gammal skog och havskust. Här kan du förvänta dig många spektakulära vyer och riktigt häftig löpning i bitvis krävande terräng. Vi kommer att vandra på de tuffaste partierna. Detta kommer att bli ett riktigt äventyr!

  Vi firar sedan kvällen med gemensam middag i FriluftsByn.

 • Dag 4, söndag 20 juni

  Vi avslutar lägret med en topputmaning där vi tar oss upp till toppen av Skuleberget. VTotalt väntar 250 höjdmeter och du kan välja om du vill pressa dig själv hårt eller ta det något lugnare uppför.

  Vi avslutar sedan lägret med gemensam lunch på Friluftsbyn.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

 • burst

Pris och vad som ingår

Boende 2 personer i en liten 4-bäddstuga: 
Exkl städning: Medlemspris: 5780 kr (Ordinarie pris 5980 kr)
Inkl städning: Medlemspris: 6030 kr (Ordinarie pris 6230 kr)

Boende 4 personer i en stor 4-bäddstuga: 
Exkl städning: Medlemspris: 5330 kr (Ordinarie pris 5530 kr)
Inkl städning: Medlemspris: 5580 kr (Ordinarie pris 5780 kr)

Boende i enkelrum:
Exkl städning: Medlemspris: 7280 kr (Ordinarie pris 7 480 kr)
Inkl städning: Medlemspris: 7280 kr (Ordinarie pris 7480kr)

Vill följa med på resan utan boende:
Medlemspris: 4280 kr (Ordinarie pris 4480 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra resor och läger inom Sverige. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • En kväll har vi abonnerat toppstugan för en fantastisk upplevelsemiddag
 • Löpcoaching av duktiga coacher
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Workshop
 • Styrkepass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida

Detta tillkommer

 • Resa till Höga Kusten
 • Mellanmål och energi till turerna

Att ta sig till Höga Kusten

Att ta sig till Höga Kusten gör man lättast med bil. Det går även att åka kommunalt och då tar man tåget till Örnsköldsvik. Önskar du transfer från Örnsköldsvik då kan vi hjälpa dig med det för en extra kostnad.

Vi kommer se till att vi samåker upp till Höga Kusten i största mån så blir det både billigare, trevligare med sällskap och mer miljövänligt. Observera att du själv står för resekostnaden upp till Höga Kusten.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


Bokning

Inställt

I samband med din bokning betalar du en bokningsavgift på 1000 kr. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.