Under flera träningar har jag bjudit våra deltagare på hembakat bröd som verkligen har blivit uppskattat. Många har därför frågat efter receptet!
Brödet är både saftigt, gott samt nyttigt då det ger mycket fibrer! Det här brödet är perfekt alternativ att bjuda på fredagsfika så väl som att unna sig lite extra på söndagsfrukosten. Men det bästa är att det går så fort att göra. Tar bara 10 minuter att få ihop och behöver ingen jäsning utan det är sedan bara att ställa i ugnen då det är gjort på bikarbonat. Du behöver alltså inte baka någon vanlig deg utan gör enbart en smet.
Ingredienser för två limpor:
(Du kan byta till andra gryn samt lägga i olika nötter samt torkade frukter för mer smak).
4dl grahamsmjöl
3dl havregryn
2dl vetemjöl
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl fyra korns kross
4 tsk bicarbonat
O,5 dl olja
O,5 dl mörk sirap
1 liter fil
1 tsk Salt
Så här gör du:
Blanda ihop alla ingredienser i en djupskål. Det ska inte bli en deg utan vara som en lös sörja. Häll i detta i två brödformar. Grädda sedan i ugnen i cirka 80-90 minuter (Använd en sticka och om den inte är kletigt så är det färdigt) på 180 grader.
Du kan sedan äta brödet som det är eller med något gott pålägg som skinka, keso och avokado. Perfekt mellanmål innan träningspasset!