Februari 09, 2019
Therese Forsberg

Hur viktig är egentligen löptekniken? Är det inte bara att springa?

Löptekniken kommer att göra löpningen roligare och göra dig till en bättre löpare oavsett vilken nivå du ligger på. Löpningen kommer att kännas mer njutbar – för med rätt teknik kommer det att kännas lättare att springa! Vi håller specifika löpteknikkurser i Stockholm där vi hjälper dig att hitta rätt teknik. Även i våra löpargrupper fokuserar vi en hel del på löptekniken.

Här är några av anledningarna till att vi tränar löpteknik:

För att bli snabbare!

Idén med löpteknikträningen är att vi ska lära oss att få med oss all fart framåt. Utvecklar du ett effektivare löpsteg med högre tryck i steget så kommer du även att klara av att hålla ett högre tempo och springa snabbare.

För att hålla oss skadefria!

Genom att öva på löptekniken minskar du skaderiskerna eftersom du lär dig att springa skonsammare och därför inte belastar kroppen lika hårt. När vi t.ex. justerar vår fotisättning och kortar ner stegen kommer belastningen på knän och höfter att minska.

För att bli snyggare!

Med “rätt” teknik kommer du att se snyggare ut i löpspåret. Ett rappt steg och en ståtlig hållning kommer alla gånger att imponera mer än ett tungt steg. Och detta är väl en anledning så god som någon?

För att orka mer!

Genom att träna upp våra löparspecifika muskler genom t.ex. de löpskolningsövningar vi använder oss av, kommer vi att känna oss mer kraftfulla och starka när vi springer. Ett bra löpsteg kräver mindre energi då du springer mer löpekonomiskt så du kommer att orka mer.

För att det blir roligare!

Om löpningen känns lättare och du springer fortare så blir det såklart också roligare!


Niklas har gått vår löpteknikkurs och här delar han med sig av vad han lärt sig:

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: