Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Därför är yoga bra för dig som löpare

Publicerad

Yoga är ett väldigt bra komplement till löpträningen. I dag listar vi nio anledningar till varför du ska våga yoga! Vill du testa att yoga med en gång så ska du testa något av våra yogapass på Runacademy onlineträning.

tjej utför yoga

Förbättrar rörligheten
I yogan jobbar vi medvetet med vår rörlighet och känner in våran kropp. Du förbättrar din rörlighet med hjälp av yogan och hittar dina svagheter i var du behöver öka din rörlighet.

Förbättrar andningsteknik och djupare andning
Med hjälp av yogan förbättrar vi våran andningsteknik. Många som springer har en tendens att andas ytligt och ha en “kort andning”. Med hjälp av yoga lär vi oss att andas djupare och använda hela vår lungkapacitet. Detta kommer du ha nytta av när du springer.

Ökar kroppsmedvetenhet och koncentration
I yogans olika övningar och rörelser förbättrar du din kroppsmedvetenhet. När vi ska fokusera på andningen, avslappning och känna efter hur kroppen känns i de olika rörelserna förbättras din koncentrationsförmåga. Att hitta fokus, vara här och nu kommer ge dig bättre fokus i löpningen.

Förbättrar avslappningsförmåga
När vi blir trötta och när vi försöker springa snabbt är det lätt hänt att man spänner sig. Spänner du dig slösar detta onödig energi och du får en sämre känsla i löpningen. I yogan över vi på avslappning i muskler som inte är aktiva under rörelserna vilket kan hjälpa dig få ett mer avslappnat löpsteg.

Återhämtande träning
Yoga är bra återhämtande träning dagen efter eller timmarna efter ett tufft intervallpass eller styrkepass. Yogan hjälper dig mjuka upp trötta och stela muskler samt förbättrar cirkulation.

Stabiliserande och stärkande för bålmusklerna
I yogan finns det många olika övningar som stärker upp och stabiliserar din bål. Att ha en bra hållning och stark bål är viktigt för att kunna ha ett bra löpsteg.

Förbättrar uthållighetsstyrka
I yogan finns det en hel del övningar som stärker upp hela kroppen och förbättrar uthålligheten i våra muskler.

Tränar upp balans
Balans träning har en central del i yogan. När vi tränar balans stärker vi upp vader, fötter och fotleder vilket är viktigt för att vara skadefri som löpare.

Varierande
Det finns både tuffa och mer lugna meditativa och avslappnade yogapass. Därför kan du anpassa yogan efter dagsformen, syfte och hitta den typ av yoga som passar dig.

Denna månad kommer vi på Runacademy onlineträning i månadens pass ha ett yogapass i fokus tillsammans med Hanna. Du hittar passet som medlem i träningsbanken.


Kommentarer avstängda.