Senaste nytt från Runacademy:

September 25, 2020

 

Den här veckan har vi i löpargrupperna kommit igång med intervallträning. Intervaller innebär att man springer en sträcka följt av en kortare vila som sedan upprepas igen. I veckan blev det en blandning på både längre samt kortare intervaller. Som löpare har du mycket att vinna på att springa intervaller och här presenterar vi några av fördelarna!

Fördelar med intervaller:

1) Du håller ett högre tempo än vanligt vilket gör att musklerna vänjer sig vid att springa snabbare.

2) Intervallträning har visat sig vara den mest effektiva träningsformen för att förbättra konditionen då det belastar kroppen hårdare.

3) Intervaller är tidseffektivt. Har du svårt att hinna med träningen passar intervallträning perfekt. Ett intensivt pass kan du köra på enbart 30 minuter med uppvärmning.

4) Din träning blir mer varierad. Du kan springa en mängd olika intervaller och på så sätt få mer variation i din träning.

5) Alla kan springa intervaller! Det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur mycket du har sprungit tidigare. Anpassa intervallerna efter dina förutsättningar.

6) Känslan efteråt är underbar! Det finns inte mycket som slår känslan efter ett tufft intervallpass, då brukar man vara riktigt nöjd!

 

Starka löpare från veckans träningar!

Vill du cokså hänga med oss också springa intervaller?
Det går fortfarande att anmäla sig till höstens löpargrupper. 

Välj ort för info och anmälan:

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: