Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Därför ska du prioritera din träning i jul

Publicerad

Det är så lätt att man under julen hamnar i någon dvala där träningen glöms bort mitt upp i all julstök. Oftast är det mycket som ska fixas och sedan ska man ha tid för familj med mera. Fullt upp helt enkelt och då är det lätt att man prioriterar bort träningen.

Här kommer några starka anledningar till varför du ändå ska prioritera träningen över jul:

Du blir piggare!
För det första så gör träningen att du blir piggare och gladare. Det kommer också smitta av sig på dina närstående och du kommer få mer energi till hela familjen. Träning under jul kommer på så sätt inte ta bort tid från din familj, det kommer istället ge din mer kraft till att umgås.

Maten smakar godare.
Det är så mycket godare att äta om man också har tränat innan. Du får bättre aptit och kan sedan njuta av maten med gott samvete. Träning är den absolut bästa kryddan!

Passa på att få frisk luft!
Under denna mörka tid så gäller det att få så mycket dagsljus som är möjligt. Nu när du är ledig se därför till att komma ut. En löprunda är ett sätt att få frisk luft och dagsljus under denna mörka tid!

Regelbundenhet är viktigast!
När det kommer till träning så är det framförallt regelbundenheten som är viktigast för att få resultat. Det är alltid mycket bättre att träna 3 pass i veckan året om än att träna väldigt hårt under kortare perioder. Det innebär att det gäller att också få träning under hela julveckan för att få regelbundenhet.

Varför ska du vänta med att träna till nästa år?
Många tänker att det är bättre att komma igång med träningen under nästa år och att nu få unna sig att ta det lugnt fram tills dess. Men varför vänta? Det är nu under jul som man faktiskt har tid när man är ledig! Det är därför ett perfekt tillfälle att ta tag i träningen just nu innan det nya året och avsluta detta år med nya vanor. яндекс

Se träningen som en lek!
All träning har effekt och egentligen spelar det inte jättestor roll vad du tränar, utan att du tränar. När hela familjen äntligen har tid för varandra så kan det vara roligare att göra något tillsammans. Varför inte då träna ihop? Det finns massa olika lekar som alla familjemedlemmar uppskattar. Det ger både skratt, puls och en massa energi!

God jul och njut av en aktiv ledighet!


En kommentar
  1. Helt underbara anledningar🥰🙏🏻