Vi startar löpargrupperna med att fokusera på löpteknik!

Therese Forsberg september 11, 2017

Den här veckan startar Runacademys löpargrupper runt om i hela Sverige och temat för veckan är löpteknik! 

På det första passet kommer vi att lära er som är nya deltagare hur man springer med en korrekt löpteknik eftersom det är så viktigt att redan från början lära sig göra “rätt”. Alla löpare oavsett nivå kan vinna mycket på att då och då fokusera lite extra på sin löpteknik. Vi alla har våra “brister” i löptekniken och att regelbundet träna och vara uppmärksam på sin löpteknik gör dig till en bättre löpare. Ni som är nya kommer därför inte köra något speciellt hårt pass utan fokus kommer vara att lära sig själva tekniken. Teori kommer därför varvas med praktiska övningar.

Ni som har tränat med oss tidigare kommer däremot få köra ett något tuffare pass med intervaller. Ni kommer få blanda något längre intervaller med kortare 60 sek intervaller. Tanken är att du ska öva på att hålla rätt teknik i olika tempon. Vi kommer därför också repetera tekniken.

Vill du läsa mer om veckans pass eller om du av någon anledning missar veckans pass med löpargrupperna kan du göra det på egen hand genom att klicka dig vidare till Veckans Intervallpass på vår medlemssida. Kom ihåg att du måste vara inloggad för att komma åt innehållet på medlemssidan.

Varför ska man öva på sin löpteknik?

Här är fördelarna med en bra löpteknik!

1) Du håller dig skadefri
Genom att öva på löptekniken minskar du skaderiskerna eftersom du lär kroppen att springa skonsammare och inte belasta kroppen lika hårt.

2) Du orkar mer
Ett fint löpsteg gör att löpningen kräver mindre energi och du springer mer löpekonomiskt som i sin tur gör att du orkar mer.

3) Du springer snabbare
Får du ett effektivare löpsteg med högre tryck i steget så kommer du även klara av att hålla ett högre tempo och springa snabbare. Det gör så klart att löpningen också blir roligare!

4) Löpningen kommer gå lättare
Med en bättre löpteknik så kommer det även kännas mycket lättare när du springer.

5) Det blir roligare!
Om löpningen känns lättare och du springer fortare så blir det så klart också roligare!


För att sluta cirkeln kommer vi dessutom på vår medlemssida att fokusera på löpteknik och varje dag under veckan fyller vi på med informativa inlägg om detta under rubriken Veckans Tema. För att komma åt all information behöver du vara medlem på vår medlemssida. Det blir du lätt här! När du springer med våra löpargrupper får du även tillgång till medlemssidan och du skapar ett kostnadsfritt konto genom att följa de anvisningar vi skickat till dig. Har du inte fått det så mejla oss på info@runacademy.se så hjälper vi dig.

Häng med både i löpargrupperna och på bloggen i veckan för att lära dig mer om löpteknik!

IMG_5625.JPG


comments powered by Disqus