Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Det här passet gör dig både starkare och mer rörlig!

Publicerad

Har du svårt att hinna med träningen i sommar? Vad sägs om att kombinera rörlighet med styrka i ett pass och på så sätt beta av två viktiga kvalitéer som ofta prioriteras bort av löpare. Visserligen blir du bra på det du tränar, dvs springer du mer blir du bättre på att springa, men genom att komplettera löpträningen med styrka och rörlighet kan du minska risken att drabbas av överbelastningsskador.

Starka muskler tål belastningen som lederna utsätts för vid löpning bättre och med en god rörlighet blir du mer avslappnad samtidigt som du kan ta ut flera rörelser och på så sätt minska belastningen på musklerna. Till exempel så underlättar ökad rörlighet i bröst för att kunna ta ut armpendeln när du springer, rörliga höftböjare tillåter dig att få fram höften, ta ut steget och undvika att bli sittande när du springer.

Månadens pass på Runacademy onlineträning inleds med rörlighet för hela kroppen och avslutas med cirkelträning där vi stärker upp såväl bål som ben och säte genom övningar som är bra för oss löpare.

Du får tillgång till passet genom att logga in på Runacademy onlineträning. Är du inte medlem kan du enkelt registrera dig här på denna sida.


Kommentarer avstängda.