Välkommen till Petras blogg!

Följ Runacademy's grundare Petra Kindlund.
Augusti 16, 2019

Imorgon står jag på startlinjen på ultravasan 45 km. Det blir mitt första riktiga huvudmål efter min graviditet. Jag känner mig laddad och förväntansfull. Mest är jag glad för att jag överhuvudtaget kan komma till start.

Det har nu gått 10 månader sedan Filip föddes och träningen har väl gått lite upp och ned sedan dess. Att komma tillbaka efter en graviditet har varit något kämpigare än vad jag hade trott och det har verkligen gått i vågor. Det gör att jag har svårt att veta var jag står någonstans formmässigt utan känns som det fortfarande kan pendla rätt mycket dag för dag.

För mig har faktiskt själva resan till loppet varit en viktigare bit än hur det egentligen går imorgon. Jag behövde ett mål för att träningen ska kännas extra motiverande. Det har gjort att hela resan mot morgondagens lopp har varit riktig rolig och det är många pass som jag verkligen har njutit av. Ett av höjdpunkterna var mitt längsta långpass på 49 km som jag sprang på Sörmlandsleden under sommaren. Tror jag aldrig hade sprungit så långt om jag inte hade detta mål i sikte.

Jag hade inte heller kört det tuffa långpass på 35km med många fartökningar med min löparvän Niclas Sjögren , de hårda intervallpassen på bana som jag tvingade med min man på och jag är tveksam om jag hade sprungit 27 km med min son Filip i barnvagn om det inte var för detta mål. Inte heller hade jag utmanat mig själv med att bland annat sprungit över 12 mil under en vecka. Något som jag tidigare aldrig har gjort.

Så hur det än går imorgon så har jag redan vunnit en massa av att komma till starten. Tack vare denna målsättning har jag utmanat mig på olika sätt som jag aldrig annars hade gjort och bara det blir erfarenheter som jag alltid kommer att ha med mig.

När jag står på startlinjen imorgon ska jag därför vara glad och nöjd över det jag har gjort fram tills dess. Jag har gjort det bästa från min situation och nu får vi se hur långt det räcker. Jag kommer försöka att inte ha så höga krav på mig själv utan istället vill jag göra mitt egna lopp så jag får springa med en skön känsla. Främsta målet blir att springa med ett stort leende över mållinjen i Mora.

Comments are closed.

Senaste nytt från Runacademy:
Fler inlägg från Petra:
Bloggarkiv: