Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Detta kan du förvänta dig av Winter Camp

Publicerad

Är du intresserad av att vara med på Winter Camp men har inte riktigt koll på vad du kan förvänta dig av det? Lugn, bara lugn, här får du all information du kan behöva!

Winter Camp är vinterns roligaste löpargrupper som drar igång nästa vecka på 30 orter runt om i Sverige. Vi kommer att bevisa för dig att det går att springa i alla väder oavsett kyla, mörker, is eller snö.

Varför ska jag vara med i Winter Camp?

Genom att hålla igång med löpningen under hela vintern så kommer du vara i mycket bättre löpform direkt när vårens första solstrålar börjar värma och vädret inbjuder till härliga löpturer. Du minskar då även risken för skador när kroppen redan är van vid belastningen av att springa. Har du uppehåll med löpningen under hela vintern måste du istället starta försiktigt för att inte bli skadad.

Låt inte snön stoppa dig från att springa utan se istället till dess fördel. Visst det blir det lite tyngre men samtidigt också mycket skonsammare för kroppen att springa på mjukt underlag. Du bygger även också mer benstyrka av att springa i modd och snö.

Hur går träningarna till?

Vi startar vecka 3 med att köra två pass i veckan under fem veckors tid med syftet att lära ut hur löpning på vintern blir roligare. Tack vare mörkret kan vi göra häftiga pass med pannlampa och om det blir snö blir det extra mycket snöpuls. Vi ser helt enkelt tjusningen av det som förutsättningarna bjuder på!

Utöver passen tillsammans ingår även ett nytt styrkepass varje vecka som du kör själv online.

Hur är passen uppbyggda?

Det kommer vara en stor variation på passen där vi kommer lära dig hur roligt det kan vara att springa under vintern med hjälp av en hel del intervaller och backträning kombinerat med styrka. Allt för att du ska bygga en bra grund inför vårsäsongen.

Löpteknikkurs ingår!

Alla deltagare i Winter Camp får gå en löpteknikkurs online som består av fyra olika delar. Här går vi igenom grunderna inom löpteknik där du får tips och råd via pedagogiska filmer.

Pannlampa, behöver man ha det?

På träningspassen under Winter Camp kommer du att behöva en pannlampa. I samband med att du anmäler dig till Winter Camp får du ett unikt erbjudande på Trail Runner Free H från Silva med hela 50% rabatt. Pannlampan kommer du att få i samband med första passet i Winter Camp så det är inget du behöver gå och köpa in av dig själv.

Klä dig rätt!

Att klä sig bra när man springer i kyligare väder är viktigt. Därför får alla deltagare en Runacademy löparmössa (värde 199 kr) samt 20% på broddar från Springyard som är bra att springa i när det är vinterunderlag.

Pris:

Du som redan är medlem online eller anmäld till vårens löpargrupp 2022 har 200 kr i rabatt. För att få rabatten måste du logga in på medlemssidan när du anmäler dig.

Utan pannlampa: Ordpris 1795 kr – Medlemspris: 1595 kr
Med Trail Runner Free H pannlampa: Ordpris 2395 kr – Medlemspris: 2195 kr


Kommentarer avstängda.