Eira och Lise tränar tillsammans med personlig löpcoach!

Amanda Nekby juli 12, 2018

Under våren har Eira och Lise tränat tillsammans med personlig löpcoach. Trots att de har olika mål med löpningen så de båda kunnat träna tillsammans. Eria tränar inför New York Maraton i höst och Lise tränar för att bli snabbare på milen och klara halvmaraton. I mitten av april körde de igång och under två månaders tid körde de ett pass i veckan med Amanda. Nu under sommaren har de massor med träningsmotivation. De båda tränar på på egen hand och ses även då och då för att ha sällskap på långpasset. I augusti ska de åter till Runacademys kontor för efterföljande fystester. Trots att de efterföljande fystesterna inte ännu är gjorda känner de båda att de gjort stora framsteg i löpningen både teknikmässigt och utvecklat sin kondition. I dag berättar de båda hur det har varit att träna tillsammans med personlig löpcoach.

Hur kommer det sig att ni beslutade att börja med ett duoupplägg med personlig löpcoachning med Runacademy?
Lise: Jag jobbar kvällar och har svårt att hinna till löpargrupperna därför är det skönt att kunna träna på dagtid. Men framförallt ger det väldigt mycket att få den där extra kvaliten med en coach som bara fokuserar på oss. Man kan direkt inte “fuska” på intervallerna när man hela tiden har en coach med sig. Sedan är det bra att få köra pass som är skräddarsydda för oss utifrån våra mål och förutsättningar!

Eira: Lise och jag känner varandra sedan innan så det har varit roligt att köra detta tillsammans. Trots att vi är på olika nivåer så är passen lagda så att det passar oss båda två väldigt bra.


Den 12 april körde Eira och Lise igång att träna tillsammans med Amanda. Vid första tillfället gjorde de ett konditionlöptest och tre stycken styrketester!

Hur har det varit att träna tillsammans?
Lise: Det har varit det bästa av två världar. Dels en coach som bara fokuserade på oss plus att det blev lite vänskaplig tävling då och då. Vi pushade och peppade varandra och ibland fick vi drag hjälp av varandra.

Vilket pass har varit roligast?
Eira: Alla pass har varit roliga. Passet där vi sprang mellan koner och tränade på frekvensen i löpsteget och sprang med gummiband var kul. Ett pass gjorde vi 500m intervaller. Det passet var jäkligt jobbigt men när de väl var genomförda så kändes det riktigt bra att man hade klarat det.


Ett pass som Eira och Lise tyckte var riktigt kul var när de sprang motståndslöpning med gummiband!

På vilket sätt har du utvecklats som löpare med hjälp av personlig löpcoach?
Lise: Den största utvecklingen för mig har varit att ta mig över tröskeln utanför min komfortzon. Det kan kännas skitjobbigt att springa intervaller men det går att jobba igenom den känslan och fortsätta! Det har även varit en stor hjälp i träningen att få hjälp med upplägg mellan passen tillexempel hur mycket, vilka pass, hur länge och vilken intensitet man bör ligga på av en coach som känner ens nivå och förmåga så att man tränar på rätt nivå!

Eira: Utveckling för mig har varit att jag har fått en kontinuitet i min träning. Jag känner också att blivit starkare och snabbare i min löpning. Nu under sommaren saknar jag tisdagarna med personlig löpcoach. Nu ser jag framemot löparlägret på Gålö och höstens pass med löpargruppen. 

Är du också intresserad av att träna med en personlig löpcoach antingen själv eller en kompis? Läs mer om personlig löpcoachning här! 


comments powered by Disqus