Februari 11, 2019
Therese Forsberg

En fantastisk vecka på Gran Canaria är över för detta år men med oss hem har vi alla härliga minnen från resan och många nya vänner! Under veckan sken solen oavbrutet och vi kunde i behaglig temperatur njuta av löpning uppe i bergen samtidigt som vi kunde lapa sol vid vårt hotell vid havet mellan träningspassen.

Vi har tidigare skrivit om de första dagarna av lägret och här kan ni läsa om de avslutande dagarna.

Längsta turen tog oss till Roque Nublo
Det känns nästan fel att ranka dagarna mot varandra – alla har varit så himla bra – men idag har nog ändå stuckit ut lite extra! Alla löparna har varit supernöjda med dagens tur som gick upp till Gran Canarias mest uttittade sevärdhet – det kolossala landmärket, stenmonoliten Roque Nublo, cirka 80 (!) meter hög, som syns vida omkring och omedelbart fångar ögat och likaså fantasin om hur hela ön bildades i vulkanutbrott för många miljoner år sedan!

Att det varit minusgrader under natten var inget som märktes under dagen – det var rejält varmt i solen och mycket vätska och solkräm gick åt, även om det ändå var lite kyligare i skuggpartierna.

Något som också gick varmt var fotograferingen – hela tiden tycktes det dyka upp ett bättre och sedan ett ännu bättre fotoläge på vulkanklippan alla vallfärdade till! Stämningen var hög både i bussen tillbaka ner och sedan vid den efterföljande middagen.

“Återhämtningsdagar” med bergsutmaning och många aktiviteter
Återhämtningsdagar på ett löparläger är inte nödvändigtvis så lugna som det låter. För att hålla igång våra alltmer stela löparkroppar vill vi ändå röra oss och det blev diverse olika pass. Vi hade t.ex. en löpteknikgenomgång med löpteknikprat som efterföljdes av praktiska skolningsövningar. Efter det var det så dags för filmning och granskning av löptekniken. Det var många nyfikna löpare som fick titta på sin film och det bjöds fick tips och råd för förbättring av löpekonomi och steg.

Under fredagens återhämtningsdag körde gänget en backutmaning där man skulle ta sig till en närliggande topp. Man kunde såklart välja om man ville springa eller gå uppför, men spänningen var stor då vi hade lagt in ett tävlingsmoment. Man skulle nämligen gissa vilken tid man trodde att det skulle ta uppför backen. Inga klockor var därför tillåtna under utmaningen. Berit gissade sin tid med bara några sekunders differens och gick vinnande ur tävlingen!

För de som ville blev det sedan en lätt löpning upp i gamla Agaete där vi hittade ett trevligt fikaställe på torget – några tog chansen att prova på det egenproducerade kaffet just från dalgången här. Efter en liten sightseeing bland några smala gränder och vita byggnader så kunde ett litet gäng inte motstå frestelsen att köra tabata-intervaller trots hettan.

Dagen var riktigt riktigt solig och varm och det blev en hel del högst uppskattat poolhäng och några tuffingar provade också på att doppa sig i de naturliga havsbassängerna strax nedanför hotellet. Snöstorm och minusgrader i Sverige? Ni skulle ha hängt med hit!!

Alla dök sedan mangrant upp på workshopen där vi pratade om att anta ett mål inför 2019/2020. Det blev livliga diskussioner och innan kvällen var slut hade en hel del av löparna format sina alldeles egna mål!

Kvällens middag intogs av ett gäng ute på lokal fiskrestaurang medans den andra halvan stannade kvar på hotellet.

Sista dagen blev också den tuffaste dagen
Vi klättrade då hela vägen upp från havet till Tamabada naturpark – vilket gav oss någonstans mellan 1200-1400 höjdmeter beroende på vilken grupp man valde för dagen. Det Unesco-skyddade biosfärreservat är hela 7500 hektar och sträcker som från högland till kust.

Väl uppe på höglandet bjöd parken på jättefin löpning på mysiga stigar i skuggorna från de inhemska kanarietallarna . Från toppen fick vi fantastiska vyer både mot Teide borta på Teneriffa och ner mot “våran” by och hotellet vi bor på.

Den här dagen blev lite som ett elddop för våra deltagare och de visade upp starka ben uppför och betydligt mer ork än många trodde sig ha. Det blev många rekord, både längd, höjd och mängd att fira till eftermiddagen nere vid poolen.

På kvällen blev det så en sista middag med gänget innan resan tillbaka till Sverige.

Här hittar du alla foton från resan

Sugen på att följa med på ett löparäventyr? Spana in vårt utbud av löparresor.

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: