April 07, 2019
Therese Forsberg

Man kan hinna med mycket på en helg i Prag – lära känna massor av härliga människor, fascineras av alla vackra byggnader, äta god mat och, såklart, springa ett halvmaratonlopp! Detta och mycket mer har vi upplevt på vår tävlingsresa i just Prag.

Målet med resan var ändå loppet som gick under lördagen och det var med spänd förväntan vi samlades kl 08:20 för att gemensamt ta oss till startområdet.

Loppet startade klockan 10:00 och innan dess skulle vi hinna värma upp, gå på toa (några gånger), lämna in väskorna och ta oss till våra respektive startfållor.

När startskottet väl kom var det många lättade löpare som ÄNTLIGEN skulle få ta sig an de 21,1 kilometrarna på Prags gator. Det var extra roligt att vi hade många i gruppen som sprang sitt allra första halvmaratonlopp! Att springa distansen för första gången kan vara en befriande känsla eftersom man inte har något att bevisa eller någon tid att slå. Men å andra sidan gör man detta för första gången och man vet inte hur kroppen kommer att reagera. Kommer man klara det?

Som coach var det en fantastisk känsla att se att alla tog sig i mål och fick den där efterlängtade medaljen! Och det var inga lätta förhållanden då det var runt 18 grader och stekande sol – något som vi nordbor inte alls är vana vid efter vintern. Men alla visade en enorm envishet och kämpaglöd!

Flera överträffade sig själva och slog personligt rekord på den snabba banan. Men alla kom inte in på de tider de hoppats på. Bara några timmar efter loppet var vi ändå alla överens om att prestationerna var riktigt fina och vi gladdes åt varandra oberoende av sluttid.

Eftermiddagen och kvällen gick i firandets tecken och vi somnade alla lyckliga! Vilken fantastisk helg i Prag med underbara människor.

Nu på morgonen samlades vi i en park intill hotellet för ett återhämtande yogapass. Utsikten över vattnet och karlsbron var magisk och lite mindre stela var vi efteråt.

Vill du också åka på en resa med oss? Du hittar hela vårt utbud här.

 

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: