Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Fem tips för att få träningen gjord

Publicerad

Har du svårt att få till din träning? Blir det lätt att du prioriterar annat stället för träningen? Då får du här några enkla vardagstips för att du lättare ska få din träning gjord!

Glad tjej

Fem enkla och smarta tips för att få träningen gjord:

1) Spring med en kompis

Bestäm träningsträff med en vän istället för att t ex gå på fik. Att springa samtidigt som du pratar med någon man gillar att umgås med är ett perfekt sätt att ”lura” sig själv. Tiden går fortare om du har trevligt sällskap och du märker inte på samma sätt att du blir trött.

2) Planera din träning

Bestäm dagen innan att du ska träna. Då är det större chans att din träning hinns med, annars är det lätt att dagen fylls upp med annat. Ett bra tips är att se över hela veckan på en gång och planera in din träning, precis som du planerar in ett jobbmöte.

3) Spring med löpargrupp

Det är alltid svårare att hoppa över ett träningspass om man vet att någon förväntar sig att du ska komma. Att därför anmäla sig till en löpargrupp och springa med andra som är i samma situation som en själv, gynnar din träningsmotivation och din träningsnärvaro blir högre än om du skulle springa själv. Här kan du läsa om våra löpargrupper som startar v. 12. Vi har även ett speciellt nybörjarupplägg som är till för dig som är helt ny med löpning.

4) Sätt upp ett mål

Att motivera sig själv med hjälp av mål är effektivt. Ett mål kan vara både kvalitativt och kvantitivt, t ex jag ska röra på mig 5 ggr/veckan, jag ska springa 2 ggr/veckan, jag vill klarar att springa 5 km, jag vill må bättre, jag vill sluta röka etc. Men se till att ditt mål är nåbart, annars kommer du tappa gnistan och tycka att du har misslyckats.

5) Allt är bättre än inget

Viktigt att komma ihåg är att du ska var nöjd med det du presterar! All träning är bättre än inget!


En kommentar
  1. Ännu ett tips: Byt om till träningskläder på jobbet. Kör ditt pass direkt när du slutat, utan att åka hem emellan.