Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Fem tips till hur löpningen blir roligare!

Publicerad

Hör du till dem som än inte fastnat för löpning som träningsform? Tycker du löpning är enformigt och lite långtråkigt? Då har vi några tips till dig för att upptäcka tjusningen med löpning!

1) Variera din träning

Att springa samma runda, i samma tempo, varje träningspass året om kommer inte kännas så inspirerande efter ett tag. Men löpning kan varieras så mycket mer än så! Om du har svårt att komma på varianter av din löpträning och vill ha inspiration och idéförslag på olika pass, rekommenderar vi att ni lägger upp ett träningsprogram på vår onlinesida. Då får du färdiga pass upplagda för dig. Du kan även kolla in vår träningsbank med mängder av olika träningspass som är gratis för alla våra medlemmar.

2) Fokusera inte för mycket på hastighet och tid

Det är lätt att haka upp sig på hastighet och tempo när du springer. Men gör inte det på varje pass jämnt och ständigt. Du kommer inte alltid vara på topp och vissa dagar kommer det att gå mycket tyngre. Ibland kan det därför vara bra att lämna klockan hemma och bara tycka det är skön att ta sig ut. Och framförallt, var nöjd med det!

3) Lär dig mer om löpteknik

När du springer med ett effektivt löpsteg kommer löpningen kännas lättare och roligare och du kommer att märka det även på tiderna. Att lära sig mer om löpteknik ger ofta ett stort lyft i din träning! Känner du att du vill ha hjälp med din löpteknik? Då rekommenderar vi dig att gå vår löpteknikkurs online där vi med enkla verktyg hjälper dig att förbättra din löpteknik.

4) Spring med andra

Gör löpningen till en social stund där du även passar på att umgås med en vän eller flera. När man har sällskap går träningen mycket lättare och innan du vet ordet av är löpturen avklarad!

5) Anmäl dig till våra löpargrupper

Att springa tillsammans med andra och att ha en peppande ledare på sidan av är ett stor motivationshöjare. Många får en aha-upplevelse när de inser hur mycket man kan variera sin träning och att det på så sätt blir mer spännande. Tycker man att löpning är trist bör man verkligen testa att springa i löpargrupp – det gör det mycket roligare! Att bli peppad, och att peppa andra, påverkar ofta att du tar i det där lilla extra som du inte gör om du springer själv. Vill du vara med i våra löpargrupper? Klicka här för mer information!


Kommentarer avstängda.