Det här är resan för dig som vill uppleva storslagen natur i våra nordligaste fjäll i Björkliden. Vi kommer att springa långa turer i fjällen med fokus på att uppleva de dramatiska topparna, fjällsjöarna och enastående vyer.

Med hjälp av vår lokala guide, Hans Turtola, har vi tagit fram de absolut finaste smultronställena att upptäcka. Du kan förvänta dig en häftig upplevese i ett av Sveriges finaste områden samtidigt som du kommer att få utmana dig själv i mäktig miljö!

Datum:

28 – 31 juli 2022

Om lägret i Björkliden

Tjugofem mil norr om polcirkeln vackert inbäddad bland mäktiga fjäll och storslagna vyer ligger Björkliden. Här hittar vi bland annat Sveriges högst beläga fjällstation Låktatjåkka. Från hotellet i Björkliden kommer man direkt upp kalfjället och det finns enorma områden att springa på i ett fantastiskt omgivning.

Det här är ett riktigt äventyrsläger där fokus är på att uppleva naturen och fjällen . Vi kommer därför vara ute långa dagar där löpning varvas med vandring. Det kommer bjudas på en blandning med lättsprungna stigar mellan bergstopparna samt svårsprungen och stenig terräng där det gäller att vara något försiktig.

I filmen nedan visar vi några av delarna som du kommer att få uppleva!

 

 

Vem kan följa med?

Att springa i Björkliden är utmanande både fysiskt och tekniskt. Här finns det  många höga toppar med tuffa stigningar som är steniga och innehåller utmanade stigar. Detta varvas sedan med mer lättlöpta stigar som bjuder in till riktig härlig löpkänsla. Lägret passar därför dig som gillar att utmanas av teknisk terräng som har en hel del kupering. Är du däremot ute efter att mata enkla kilometer och inte uppskattar att springa i krävande terräng är det här inte rätt löparläger för dig.Du ska även vara beredd på att det kan vara väldigt blandat väder med allt från strålande sol till att det kan vara molning, kallt, blåsigt och regnigt.

Eftersom vi kommer vara ute flera timmar om dagarna och transportera oss mellan 15-25 km så är det bra att du idag klarar av att jogga 15 km utan att stanna. Vi kommer sedan att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperferenhet och nivå.

Boende på lägret

Vi kommer att bo på vackra Björkliden fjällhotell. Här bor vi lyxigt mitt i naturen med alla bekvämligheter och med vidunderlig utsikt. Alla rum är fräscha och moderna. Här kommer vi att njuta av god mat och hälsosam mat med smaker från den vildmark som finns omkring oss. Björklidens tågstation ligger 1,5 km från fjällhotellet.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 28 juli

  Vi startar lägret på eftermiddagen vid 14:00 med att ta oss en kortare tur till fina Kratersjön. Under turen kommer du att få en hel del tekniktips på hur du på bästa sätt tar dig framåt i fjällmiljö.

  Vi kommer sedan ha en gemensam genomgång om lägret samt middag. Efter kvällens middag kommer vi tillsammans att uppleva midnattssolen med att ta oss till Silverfallet som är ett vackert vattenfall som blir en upplevelse att besöka.

 • Dag 2, fredag 29 juli

  På fredagen kommer vi att ta en något längre tur på 15-20 km upp till Låktatjokko fjällstation som är Sveriges högst belägna på över 1228 höjdmeter över havet. För den som vill ha extra äventyr och har pigga ben så kommer det vara möjligt att ta sig upp till toppen av låktachokka på 1404 höjdmeter.

  På eftermiddagen njuter vi extra av dagens prestation och lär känna varandra med olika gruppaktiviter. Längre fram på eftermiddagen kör vi ett gemensamt återhämtande core- och rörlighetspass som kommer mjuka upp musklerna och göra dig redo för morgondagens äventyr.

 • Dag 3, lördag 30 juli

  På lördagen väntas den tuffaste och längsta turen på 24-29 km. Här tar vi oss upp till Låktajåkka station som är är en liten järnvägsstation mitt ute i naturen. Här tar vi oss vidare till till den berömda Trollsjön där vattnet lyser helt klarblått. Eventuellt tar vi oss vidare till Måndalen beroende på hur långt du vill ta dig. Vi tar oss sedan tillbaka via den mer lättsprugna turistleden. En magisk tur väntar dig!

  På eftermiddagen njuter vi extra av dagens bravader och kör ett gemensamt rörlighetspass för att återhämta oss och lätta de stela benen. För de som har energi så tar vi en kortare promenad efter kvällens middag för att åter uppleva midnattssolen och ljuset.

 • Dag 4, söndag 31 juli

  På lägrets sista dag avslutar vi med en topptur till toppen Nuolja. Här kommer det vara möjligt att trycka på lite extra för den som är pigg och har energi. Vill du ta det lugnare så går det också självklart bra. Vi äter sedan en gemensam lunch och avslutar sedan dessa fantastiska dagar. Vi kommer vara fyllda av energi efter härliga dagar i fjällen!

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Pris och vad som ingår

Boende i dubbelrum:
Medlemspris: 6 875 kr (Ordinarie pris 7 075 kr)

Boende i enkelrum:
Medlemspris: 8 975 kr (Ordinarie pris 9 175 kr)

Boende i dubbelrum + flyg och transfer ToR Stockholm – Kiruna:
Medlemspris: 8 875 kr (Ordinarie pris 9 075 kr)

Boende i enkelrum + flyg och transfer ToR Stockholm – Kiruna:
Medlemspris: 10 975 kr (Ordinarie pris 11 175 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra svenska resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Guidade fjällturer
 • Löpcoaching av duktiga coacher
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Styrkepass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys onlinesida
 • Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara.

Detta tillkommer

 • Resa till Björkliden
 • Mellanmål och energi till turerna

Att ta sig till Björkliden

Du kan ta dig till Björkliden antingen via tåg, bil eller flyg. Det finns en tågstation endast 1,5 km från hotellet. Önskar du flyg från annan ort än Stockholm, vänligen hör av dig så kan vi kolla på prismöjligheter.

Flyg från Stockholm till Kiruna:. 
Det är sedan 1 h bil eller bussfärd från Kiruna till Björkliden.

Torsdag 28 juli: 08:25-09:55 med SAS
Söndag 31 juli: 15:45-17:15 med SAS

Hur förhåller vi oss till Covid-19?

Så länge UD eller någon annan svensk myndighet inte avråder från att resa till ett specifikt resmål så reser Runacademy som planerat. Våra vanliga resevillkor gäller. Om UD går ut med en avrådan till ett land där vi har en resa inom 14 dagar så tvingas vi ställa in resan och återbetalar då hela resans pris.

För resor utomlands är du medveten om att det är ditt ansvar som resenär att fullfölja de inresevillkor som gäller för det specifika resemålet, t.ex. vaccinationspass, visum, pass etc.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Bokning

Bokningsavgiften á 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.