Fördelar med att jobba i lag!

Therese Forsberg juni 13, 2018

Nu har vi kommit fram till den här säsongens allra sista pass som är en poängjakt! För att skapa extra mycket sammanhållning kommer vi den här veckan att jobba i mindre lag där vi tävlar mot varandra. Poängjakten vinns av det laget som avverkat flest kilometer tillsammans.

Det kommer att finnas fyra stycken sträckor av olika längd och svårighetsgrad att välja mellan där alla såklart springer i sitt eget tempo. Vi kommer att jobba totalt under 20 minuter och man väljer själv hur man vill lägga upp tiden. Kanske kör du hela passet i din tröskelfart och försöker hålla en jämnhög fart under hela passet? Eller bestämmer du dig för att springa varannan intervall hårt, följt av en lite lugnare intervall. Valet är ditt men oavsett hur du lägger upp passet brukar det bli riktigt tufft eftersom man utmanar sig själv på ett helt annat sätt när man jobbar i lag!

Fördelar med att jobba i lag:

1. Man peppar varandra inom laget och skapar en “vi”-känsla istället för att bara fokusera på sin egen prestation!

2. Tävlingsinstinkten slår till och man plockar fram den där extra energin som man inte visste att man hade!

3. Du får chansen att lära känna de som springer i de andra grupperna eftersom bas, medel och tuff kommer att vara blandade i lagen!

4.  Det blir en rolig genomkörare utan att man nödvändigtvis tänker på att man är trött. Tävlings- och lagkänslan tar överhanden!

Bra jobbat på säsongens sista pass!  

Glöm inte att vi även efter att löpargrupperna är slut för terminen presenterar ett nytt intervallpass varje vecka på medlemssidan. Så du har alla möjligheter att hålla igång med träningen tills vi drar igång löpargrupperna igen till hösten. Ett tips är att skriva i din orts Facebooksida och efterlysa träningssällskap till dina pass så att du inte behöver göra dem på egen hand.

Såhär har det sett ut på måndagens och tisdagens träningar:

FARSTA

GÄVLE

KARLSKRONA

KARLSTAD

VÄSTERÅS

VÄXJÖ

KUNGSHOLMEN

ESKILSTUNA

FALUN

LAHOLM

LULEÅ

MALMÖ

UMEÅ

ÖLAND

ÖSTERSUND


comments powered by Disqus