April 06, 2019
Amanda Nekby

I dag anordnade Runacademy för första gången någonsin ett löparkonvent i Göteborg. Dagen var fullspäckad med lärorika workshops, intressanta föreläsningar och utmanade träningspass.

Med och ledde träningspassen konventet var flera av våra duktiga ledare från Mölndal, Kungsbacka och Skövdes löpargrupp samt Amanda från Runacademys huvudkontor.

Förmiddagen inleddes med bland annat en föreläsning om hur du med hjälp av träningsplanering optimerar din träning samt en föreläsning om Kost för förbättrad prestation med Nicola Magnusson som är utbildad kostrådgivare, löptränare och hälsocoach. I träningsväg så kunde deltagarna springa ett utmanade intervallpass, få sitt löpsteg analyserat och även testa på ett crosspass där man blandar löpning med styrka.


Löpning med fokus på tekniken.

Efter lunch fanns bland annat möjlighet att höra på Yannick Tregaros föreläsning ”Vägen till framgång”. Yannick pratade mycket om mental träning och dess inverkan på prestationsförmågan.

Peppat gäng inför Yannickes föreläsning!

Medans Yannick pratade hölls samtidigt workshopen corestyrka och rörlighet för löpare. Många löpare är svaga i bålen. Men det är viktigt att ha en stark och stabil bål i löpningen. Dessutom så är det vanligt med bristande rörlighet i kroppen vilket gör det svårt att springa med en bra löpteknik. Här fick deltagarna många nyttiga övningar med sig hem.


Nicola pratade kring hur man aktiverar de inre magmusklerna.

Dagen avslutandes med ett gemensamt träningspass med flera roliga och utmanade moment. Mycket energi och stämningen på topp.


Uppvärmning inför sista avslutningspasset.


Styrkeövningar kombinerades med löpning.


Extra mycket pepp när man får springa intervaller tillsammans!

Nu är alla deltagare redo att möta vårens löpträning med mer motivation, ny kunskap och inspiration. Men såklart även behagligt trötta efter en intensiv dag.

Nästa helg anordnar vi löparkonvent i både Malmö och Stockholm. Varmt välkommen att anmäla dig här!

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: