Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
November 14, 2019

Ett av mina absolut bästa ställen att springa på är utan tvekan Gran Canaria. Det är verkligen något speciellt att springa i den här miljön. Nu snackar vi inte om att springa vid stranden dit de flesta åker när man pratar om Gran Canaria – utan vi pratar om bergen.

Allra första gången som jag besökte bergen i Gran Canaria var vintern 2014. Jag blev helt såld. Det är verkligen magiskt att springa på stigar längst med bergskammarna med fantastiska vyer. Det är verkligen något speciellt som måste upplevas för att man ska förstå! Efter att jag var där första gången så blev jag tvungen att komma tillbaka till denna plats med ett gäng löpare och 2015 arrangerade vi vårt allra första löparläger med Runacademy på just Gran Canaria.  Jag ville verkligen att fler skulle få chansen att uppleva löpningen i den här naturen.

Efter detta läger har jag varit på Gran Canaria flera gånger. Senast var 2017 då jag även drog med min far. Han är egentligen ingen löpare men älskade verkligen att få uppleva denna natur med löparskorna på.  Jag var ruskigt imponerad över honom när han tog sig igenom imponerande 17 km och vi gjorde det tillsammans i grupp med några andra tappra dletagare. Ett minne som jag alltid kommer att komma ihåg.

Så skoj att min far följde med till Gran Canaria 2017. Om han klarade av det så kan alla klara av denna resa!


På Runacademys allra första resa till Gran Canaria följde även min syster Lotta med. 

Gran Canaria bjuder på många storslagna utsikter 

Nu i år kommer jag att åka tillbaka till bergen på Gran Canaria under vårt löparläger. Jag ser väldigt mycket fram emot det. För min del blir det också en perfekt uppladdning inför Transgrancanaria som går veckan efter där jag då ska springa 65 km i bergen. Ett lopp som jag har sett fram emot sen jag var på Gran Canaria för första gången för över 5 år sedan.

Det som framförallt gör bergen på Gran Canaria så unik så är det variationen på naturen. Du kommer aldrig tycka att det blir enformigt. Här bjuds det på häftigt löpning på bergskammarna med magiska vyer till löpning i Tamadaba skogen i häftig urskog. Vi bor sedan på superluxigt hotell i bergen med god mat och mysigt SPA – det är svårt att helt enkelt kunna få det bättre.

Jag hoppas att många av er tar chansen att följa med mig tillsammans med de grymma ledarna Krister Lind, Laila Öjefält och Andreas Bohman till Gran Canaria. En resa som du sent kommer att glömma.

Blir superskoj att få åka tillsammans med grymma ultralöparen Laila Öjefält på läger igen. Laila är en mycket omtyckt ledare i Borlänge och kommer åter att följa med på vårt läger till Gran Canaria. 

Läs mer om vårt läger till Gran Canaria

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: