Grattis Sara Trane till ett fantastisk lopp i New York Marathon!

Petra Kindlund november 6, 2017

Sara Trane tävlandes för Runacademy gjorde en storslagen insats när hon igår sprang New York maraton. Hon slog personligt rekord med över 20 minuter på maran och sprang för första gången under 3h på fantastiska 2,57,48. Det är den 16.e bästa tiden gjord i år av en svensk tjej!

Sara Trane är en av våra ledare som varit med i vår löpargrupp på Södermalm sedan den allra första starten hösten 2013. Det är också mycket tack vare henne som Runacademy överhuvudtaget startades och utan hennes peppningar hade jag (Petra) aldrig riktigt vågat starta den första gruppen.  

Sara Trane är löpare som jag lärde känna när jag höll på med friidrott redan som 13-åring. Vi har tävlat massa olika lopp mot varandra. Sara har dock alltid varit bättre på kortare distanser och som ung var det 800m och 400m häck som hon satsade mest på.

Jag blev därför något förvånad när hon berättade att hon i år skulle springa New York maraton. I mina ögon har Sara inte varit den där personen som gillar att springa långt utan snarare kortare sträckor och istället betydligt fortare. Sara har sprungit ett maraton tidigare men det vara för flera år sedan.

Trots att Sara inte har någon större rutin på att springa maraton så märktes inte det igår på loppet. Hon öppnade klokt med första milen på 41,46 och så höll hon ungefär samma tempo rakt igenom hela loppet där halvmaraton passerades på 1,27.  Det var verkligen ett imponerande lopp som hon visade upp och speciellt med tanke på de förutsättningar som hon hade inför loppet. Sara har nämligen under hela året haft problem med en fotskada som har gjort att hon inte kunnat träna det hon precis har velat. Hon var därför inte helt säker på sin egen form inför start, men hade en liten dröm att ändå klara av att göra Sub-3h. En dröm som nu alltså gick i uppfyllelse!

“NYC Marathon är på långa vägar det absolut häftigaste loppet jag har sprungit. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig vilket magiskt publikstöd, ljudliga hejarop, skön musik och enastående organisering det var runt hela loppet. Så tacksam för att jag fått uppleva detta!  Jag kände mig förvånansvärt pigg och det var så roligt att jag körde på lite snabbare än jag tänkt och det höll till sista 6 km då det började slutta uppför, sluttningen kändes som ett berg och fick sakta ner lite. Supernöjd att jag ändå lyckades hänga i och hålla ända in i mål.  Roligast var absolut publiken och all musik längsmed banan och att få springa med så otroligt många bra löpare från hela världen.”

 

23318820_10103527313821893_400529717_n

En glad Sara efter målgång med den prestigefyllda medaljen!


comments powered by Disqus