Stäng

Runacademys blogg

Grilla vegetariskt i sommar!

Publicerad

Sommar och grillning hör liksom ihop, men vad lägger du på grillen? Istället för den köttbit som ofta hamnar på grillen vill vi idag tipsa om vegetariska burgare som blir superfräscha tillsammans med en god sallad och fetaoströra. Servera även med klyftpotatis för en kraftigare måltid.

Att äta vegetariskt som löpare är absolut inga problem – läs mer om det här.

Kikärtsburgare med zuccini och morot
4 portioner

ca 500 gram kikärtor (eller andra bönor)
1 mellanstor riven zuccini
1 stor riven morot
1 dl finhackade valnötter
1-2 tsk fiberhusk
2 finhackade schalottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
salt, vitpeppar, svartpeppar, timjan

1 burk (laktosfri) kesella
1 pkt fetaost
2-3 pressade vitlöksklyftor
vitpeppar, chili, svartpeppar

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop fetaröran och ställ i kylen att vila.
Fräs zuccini, morot, schalotten och vitlök några minuter.
Blanda med övriga ingredienser och mixa till en slät smet i matberedaren.
Forma till biffar/burgare och stek på låg värme till dess att de är genomstekta och har fått fin färg.

Servera med fetaröran, (glutenfritt) bröd och grönsaker. Njut!

Receptet är skapat av Alexandra Nygren, tidigare löpcoach på Runacademy.  

 


Kommentarer avstängda.