Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
November 03, 2019

Vila nu i frid min kära Ludde ❤️ Du har gett mig så många glädjande stunder där vi sprunget tillsammans, gjort massa roliga trix och busat ihop. Du har under dessa tre år alltid funnits vid min sida och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det har varit en lärorik resa att lära känna dig och jag har verkligen gjort allt för att du ska ha det så bra som möjligt. Vi har haft en väldigt fin tid tillsammans.

Vi har haft problem med Ludde sedan han var valp och kände att med vår son Filip så funkar det inte att ha kvar honom. Nu under hösten har vi därför gjort allt för att hitta ett nytt hem till Ludde och han har även provat bo hos ett par där det det slutade med att han bet båda två. Planen var att han nu skulle flytta upp till Grövelsjön till en tjej som har stor erfarenhet av problemhundar. Men igår hände det som absolut inte fick hända.

Helt oprovocerat hoppade Ludde på Filip och bet honom i ansiktet. Jag blev också rejält biten i handen när jag försökte stoppa honom. Vi hade änglavakt så Filip klarade ögat precis. Efter detta kände vi att det inte fanns något annat val än att låta Ludde somna in. Det hade inte blivit rätt mot de nya ägarna och nästa gång kanske det hade slutat ännu värre.

Vi har försökt att göra allt och lite till för att få bukt på Luddes problem. Jag har gått massvis av hundkurser, varit hos flera hundpsykologer där vi gjort flera utredningar, varit hos hundtränare samt att han har fått massvis av motion, aktivering och för två veckor sedan kastrerade vi honom med hopp att det skulle hjälpa. Så ingen kan säga att vi har gjort något fel. Vi har gett hunden mer chanser än vad vi egentligen borde ha gjort. Har även fått reda på att Ludde har syskon med liknande problem, så är övertygad att det något psykiskt fel på Ludde som kanske till och med är genetiskt.

Tack nu Ludde för alla fina stunder. En gladare hund med så mycket livsglädje och energi är svår att hitta. Vi kommer alltid att älska dig ❤️

4 kommentarer
  1. Tack för att du delar med dig av din berättelse. Det är tufft att ta ett sådant beslut. Men precis som du skriver så har du/ni verkligen försökt allt för att hitta en lösning. Tillslut går det bara inte. Du måste ju ta ansvar för att inget mer ska hända dig och din familj eller kanske någon annan. Det skulle vara ännu värre. Eller hur. Jag har fått ta liknande beslut för mitt husdjur så jag vet hur ont det gör. Även om man vet att det är det enda rätta.

  2. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️Tänker på er ❤️❤️❤️❤️❤️

  3. Tänker på er❤️❤️❤️❤️❤️

  4. Det är svårt val med husdjur. Vilken tur att det gick bra med lilla pojken hoppas att din hand blir bra snarast också, du hade ju hunden först sedan kom barnet, kan det ha legat något i detta. Hunden hade hel uppmärksamhet först och sedan naturligtvis inte så mycket fokus efter att bebisen kom.
    Passar på och tackar för ditt tuffa prehabpass i höstutmaningen. Har precis gjort passet och ligger utslagen på en yogamatta.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: