Stäng

Runacademys blogg

Härlig stämning på Sthlm-10!

Publicerad

Igår gick Sthlm-10 av farten och samtidigt avgjordes även SM på 10km landsväg. Det innebar att hela Sverige-eliten var på plats och vi hade en stark trio på startlinjen i form av Malin Starfelt, Johanna Bäcklund och Amanda Nekby tävlandes från Runacademy IF. Alla tre lyckades komma topp 15 vilket är riktigt starkt i den absoluta Sverigetoppen!

Här lyckades Malin Starfelt starkast genom att springa in på en mycket fin meriterad sjätteplats på nya personbästat 35,30. Det var en förbättring med över 2,5min från när hon sprang loppet förra året.

– Jag kunde hålla ett jämnt tempo och kändes bra idag. Skönt att få lite revansch från Göteborgsvarvet då jag kroknade helt, säger Malin om sitt lopp.

Malin Starfelt sprang in på en meriterad sjätteplats på nytt personbästa!

Strax efter Malin sprang Johanna Bäcklund in på en fin sjundeplats på 36,01. Hon var dock inte lika nöjd med loppet trots att hon förbättrade sin tid från ifjol.

– Kändes tungt idag och hade inte riktigt trycker i steget. Får ta nya tag till nästa lopp.

Gladast av alla var Amanda Nekby som förbättrade både sin placering och tid från förra året.

– Jag är jättenöjd över loppet. Kändes riktigt bra större delen av loppet. Tappade en del kraft mor slutet och blev lite omsprungen. Men kunde hämta upp iaf en placering på sista 400m, säger Amanda

Amanda var väldigt nöjd efter sitt lopp!

I SM klassen för Män 55 lyckades även får ledare från Gävle Hans Brolin att kriga sig till en fin fjärdeplats!

Totalt var det hela 33 löpare tävlandes för Runacademy som kom i mål. Mest bråttom av alla var Jonas Bergström som slog till med nytt klubbrekord för herrar på 35,17!

Med i klubbstatistiken kom även Monika Rusch i D35 som ny trea och Anna Entian förbättrade sin tid från Vårmilen i damer 50. Hans Brolin slog sig in som tvåa bland Män 55. Eva Poserud slog dessutom nytt klubbrekord i Damer 60 och Eira Fuchs slog sig in som trea i D65+. Grattis säger vi även till Björn Poserud som slog sig in som tvåa bland M65+ med 58,58!

Jonas Bergström slog till med nytt klubbrekord för herrar på 35,17!

Det var även första gången som vi anordnade en egen Runacademy hejaklack. Något som verkligen uppskattades av löpare. Så roligt att heja fram alla löpare där vi möttes av många glada leenden och High-Five. Det vart så klart extra skoj när just Runacademy löpare passerade och då hejade vi desto mer.

Detta tänker vi ska bli en tradition och vi hoppas även på sikt att vi får fler medlemmar och ledare som vill heja på löpare tillsammans med oss. Vi planerar även att i höst köra egen hejaklack på Tjejmilen, Stockholm halvmaraton och Lidingöloppet!