Här nedan presenteras höstens program. Alla pass skiljer sig åt och har olika syften som gör att det blir en stor variation på passen.  Vi har även lagt in många helt nya pass och moment som gör att du som har sprungit med oss tidigare också får testa en hel del nytt.

Eget upplägg för nybörjare
Vi vill få fler att komma igång med löpningen och har därför ett eget upplägg för dig som är ny med löpning. Under de första sju veckorna kommer vi att successivt att öka längden på löpningen med målet att klara av att jogga en under en längre tid i sträck cirka 20-30 minuter. Under passen kommer vi att varva jogg med gång och du kommer få mycket tips, råd och pepp för att komma igång med löpningen. Detta passar dig som är helt nybörjare eller som haft ett längre uppehåll och som nu vill komma igång med löpningen.

Pass 1

Här kan du välja på ett pass i löpteknik som är anpassat för nybörjare eller mer vana löpare. För er som tränat löpteknik tidigare med oss så erbjuds en tuffare fartlek med inslag av några nya löpteknikövningar.

Alternativ ett: Löpteknik för vana löpare
I det här passet får du lära dig grunderna i löpteknik där vi kommer gå igenom hållning, steglängd, fotisättning och lutning. Med en förbättrad löpteknik blir det lättare, roligare och skonsammare att springa. Vi avslutar passet med lättare löpteknikintervaller.

Alternativ två: Löpteknik för nybörjare
Det här passet vänder sig till dig som är nybörjare och som vill komma igång med löpningen. Du kommer att få tips på vad du ska tänka på när du är nybörjare samt få lära dig grunderna i löpteknik. I passet kommer vi att varva jogg med gång för att få en mjuk start och för att alla ska hänga med.

Alternativ tre: Korta fartväxlaren med löpteknikfokus
I det här passet kommer du som redan har grunderna i löpteknik att få testa på ett helt nytt pass där du får öva på att hålla olika farter i korta intervaller. Du kommer även att få testa på några nya löpteknikövningar.

Pass 2

Alternativ ett: Trailslingan
I det här passet kommer du att öva upp din förmåga att springa i skogen. Vi kommer att ha olika snitslade slingor som du kommer få springa på i olika farter.

Alternativ två: Skogslöpning för nybörjare
Det här passet är anpassat för nybörjaren där du kommer att få varva jogg med gång på olika underlag i skogen. Du kommer även få lära dig mer om löpteknik i skogen.

Pass 3
Alternativ ett: Multintervaller
Detta är ett omväxlande intervallpass som startar med en lång intervall och som direkt följs upp av några korta 20 s intervaller. I passet övar du upp både din uthållighet så väl som snabbhet.

Alternativ två: Fyraminutaren för nybörjaren
Vi fortsätter att successivt öka längden på joggen och denna gång kommer vi att jogga i block om fyra minuter följt av gång. Du kommer känna att du orkar mer för varje pass. Vi kommer även i passet att jobba med löpskolning och avsluta passet med löpstyrka.

Pass 4
Alternativ ett: Förbättra tiden
I det här passet kommer du att få springa både 400 m och 200 m intervaller. Vi kommer göra det i två serier och målet är att kunna höja tempot på intervallerna i den andra serien. Detta kommer bli ett kul pass som visar att du klarar mer än vad du tror!

Alternativ två: Sexminutaren för nybörjaren
I det här passet kommer vi att jogga i 6 minuter i sträck varvat med gång. Vi avslutar passet med några styrkeövningar som är anpassade för dig som är ny inom löpning.

Pass 5
Alternativ ett: Tre olika backar
I detta pass kommer du att få utmanas i olika typer av backar, långa så väl som korta. Backträning är bra för att öva upp frekvens, spänst och tryck i steget samt benstyrkan. Det är även bra för att jobba med tekniken. Innan vi kör igång intervallerna kommer vi ge tips på hur du kan förbättra din löpteknik i backe.

Alternativ två: Backlöpning för nybörjare
I det här passet kommer du lära dig grunderna i löpteknik uppför och utför samt få prova på koordinationslopp i backe. Vi kommer fortfarande att varva jogg med gång under passet.

Pass 6
Alternativ ett: Starkare tillsammans!
Det här blir ett riktigt roligt och varierande pass där vi peppar varandra extra mycket genom att vi jobbar i par. Det kan vara att den ena kör en styrkeövning medan att den andra får springa en viss sträcka. Passet kommer att ge en härlig teamkänsla.

Alternativ två: Tiominutaren för nybörjaren
I det här passet kommer vi att höja längden genom att jogga i 10 minuter i sträck utan att stanna. Vi kommer göra det i 3 block med gåvila mellan. Tempot spelar ingen roll utan fokus kommer vara att ta sig framåt för att vara redo att nästa vecka försöka klara av att jogga i en längre sträcka utan att stanna.

Pass 7
Alternativ ett: Långa tröskeln
I det här passet kommer du att få utveckla din uthållighet genom ett längre tröskelpass som vi avslutar med benstyrka. Syftet med passet är att du ska lära dig att springa en längre sträcka utan att dra på dig mjölksyra.

Alternativ två: 20-30 min jogg utan att stanna
I det här passet har vi som mål att klara av att jogga en längre sträcka uppåt 20-30 minuter utan att stanna. Vi tar det i ett lugnt tempo så att alla hänger med. Vi kommer även starta passet med löpskolning och avsluta med några styrkeövningar.

Pass 8
Superblocken
Detta pass består av tre block med helt olika fokus. Du kommer dels öva upp din förmåga att växla tempo, träna på snabbheten samt att öva upp din uthållighet. Ett energifullt pass väntar!

Pass 9
Crosspasset
I det här passet kommer vi att kombinera styrkeövningar med kortare löpintervaller. Detta är ett väldigt effektivt sätt för att träna upp muskeluthålligheten och gör dig starkare som löpare!

Pass 10
Teknikpasset
I det här passet kommer vi att fokusera extra mycket på löptekniken där du kommer få göra olika teknikövningar som övergår till löpning. Med dessa enkla övningar kommer det att bli lättare att få till en bra löpteknik. Vi avslutar passet med lite längre intervaller för att öva på att hålla en bra löpteknik även när du blir trött.

Pass 11
Tabatautmanaren
I det här passet kommer du att få prova på tuffa tabata intervaller som har utvecklats av en japansk forskare. Intervallerna är enbart på 20 sekunder men du kommer att märka att det ändå blir riktigt tufft. Vi kommer köra både löpning så väl som styrka under intervallerna.

Pass 12
Tempoväxlaren
I det här passet kommer vi att köra längre intervaller i tröskelfart som avslutas med en tempoökning. Ett riktigt kul pass där du får öva upp din förmåga att växla tempo.

Pass 13
Mjölksyrautmaningen
Vi kommer att avsluta terminen med ett extra utmanande pass där du kan räkna med en hel del mjölksyra. Det kommer vara ett pass där vi blandar backintervaller med styrkeövningar. Du kommer bevisa för dig själv att du orkar mer än vad du tror!

Pass 14 – Extrainsatt pass – Myspass
Detta är ett extrainsatt pass som inte kommer att gå på ordinarie dag utan på en annan dag i veckan. I det här passet får du lära dig mer om distanslöpning som innebär att man ska jogga en längre tid i ett behagligt prattempo. I passet är det viktigt att inte jogga för fort utan fokus är istället på att njuta av löpningen och omgivningarna. Passet anpassas efter alla nivåer av löpare då vi kommer köra olika längder och tempon på passet.

Pass 15 -Extrainsatt pass – Trailupplevelsen
Detta är ett extrainsatt pass som inte kommer att gå på ordinarie dag utan på en annan dag i veckan. I det här passet kommer du få se tjusningen med vad skogen har att erbjuda. Det kommer bli en blandning av både skogsstigar, utmanande backar och en del stockar och stenar som vi skall ta oss över på bästa sätt.

Välj ort för info och anmälan: