Senaste nytt från Runacademy:

November 21, 2020

Nu när mörkret kommer allt tidigare, temperaturen sjunker och regnet/snön hänger i luften är det många som brukar få en motivationsdipp i löpträningen. Det blir ofta lite svårare att motivera sig till att komma ut. Men ta dig ut och ta vara på hösten!

Hösten är en perfekt tid för att lägga grunden till hur din träning kommer se ut nästa år. Det är nu du kan bygga på din träning så du blommar ut som en starkare löpare till våren. En hel del av oss jobbar just nu hemifrån eller i skift, så ta er tid att komma ut under dygnets ljusa timmar!

Här kommer några tips på hur du kan lägga upp din höst/vinterträning:

Styrketräning – Satsa på att bygga upp din kropp och få in lite extra styrketräning. Det är ett väldigt bra skydd för att undvika att dra på dig belastningsskador. Styrketräning bidrar även till ett bättre och lättare löpsteg.

Mängdträning – Planera in minst ett pass i veckan där du försöker springa längre, men lite långsammare, än dina normala pass. Spring tillsammans med en vän och spring och prata i ett behagligt tempo. Vi lovar att tiden kommer gå jättefort! Att springa långt och länge stärker dina muskler, leder och senor vilket förebygger skador.

Backträning – Att springa i backe är väldigt effektiv träning då du får både starka muskler och hög puls. Backträning är även mycket effektivt för att få till en bra löpteknik. Ett alternativ till backträning är att springa i trappor. Det är ett kul pass där du känner väl att även armarna bidrar mycket i löpningen.

I det senaste avsnittet av löparpodden (Avsnitt 24) får du tips och inspiration till bra pass att köra på egen hand nu när det är mörkt och kallt ute! Du hittar podden här.

Lycka till med din träning!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: