Senaste nytt från Runacademy:

Januari 16, 2021

I morgon är sista chansen för dig att rösta på just din favorit som årets eldsjäl. Ta chansen att rösta fram den som du tycker har utmärkt sig lite extra under 2020.

Det är många som har gjort så mycket bra under året, och gemensamt är att alla är en del av Runacademy: ni som springer med löpargrupperna, ni som är medlemmar på hemsidan och såklart våra ca 500 ledare runt om i landet! För att summera året som varit har vi tagit fram fem olika kategorier där vi lyfter fram de personer som på olika sätt utmärkt sig.

Rösta fram just din favorit! Se alla nominerade nedan, uppdelat på de fem olika kategorierna:

Rösta på årets eldsjälar här!

1. Årets Prestation

Årets prestation innebär att man har utvecklats mycket under året och tagit ett stort steg framåt som löpare. Det kan vara en ren tidsmässig prestation där personen har slagit ett personligt rekord, men det kan också vara att personen sprungit betydligt längre än man någonsin gjort eller på annat sätt utmanat sina gränser.

De nominerade är:
– Annie Sönnerborg-Wadenhorn (Lund)
– Jenny Helldén (Stockholm)
– Kristoffer Wahlberg (Gävle)

Annie Sönnerborg-Wadenhorn – Genom att vara snabbast på Kullamannens Golden Segment på Kullaberg vann Annie en plats på Golden Trail Champinship på Azorerna. Där fick Annie försvara Sveriges färger mot världseliten i traillöpning.

Jenny Helldén – Jenny slog ett dunderpers på en kvart i MLM maraton på tiden 3,32- Detta mycket tack vare att hon fått fin coachning av vår löpcoach Johanna Bäcklund inför loppet. Stort grattis till Jenny!

Kristoffer Wahlberg – Kristoffer Wahlberg – I brist på lopp besteg Kristoffer i våras Mount Everest hemifrån i Gävles lilla slalombacke. Totalt blev det 253 vändor och han höll på i hela 15h. Vilken bedrift!

 

2. Årets Nykomling

Årets nykomling står för löparen som kommit igång med löpningen under 2019. Kanske är det någon som mot alla odds har funnit löpningen eller som gjort en stor livsstilsförändring.

De nominerade är:
– Agnieszka Araya Szawlowska (Tumba)
– Helen Ringblom (Haninge)
– Lars-Gunnar Molander (Avesta)

Agnieszka Araya Szawlowska – Hon gick med i Tumbas nybörjargrupp i höstas. Innan dess ansåg hon att löpning inte var något för henne, men har nu funnit löparglädjen. Från att vara helt anti löpning till att glatt springa 8 km på höstens myspass och nu även börjat fundera på att springa maraton.

Helen Ringblom – Helen började i Haninges nybörjargrupp i våras och har sedan dess flitigt deltagit både på löpargruppsträningarna och även i Runacademys träningsutmaningar. Hon har ända sedan start visat en stark kämparglöd och bidragit med positiv stämning genom att peppa sina medlöpare.

Lars-Gunnar Molander – I år påbörjade Lars-Gunnar en cellgiftsbehandling mot en cancertumör som upptäcktes 2019. Istället för att deppa ihop började han springa och var i höstas med i Runacademys Höstutmaning. Med en positiv inställning och förändrad livsstil kämpar Lars-Gunnar på och inspirerar andra i liknande situationer. Under 2020 hade han trots cancern och alla behandlingar 331 träningstimmar.

 

3. Årets Ambassadör

Årets Runacademy-ambassadör är någon som med stor glädje och inspiration sprider vårt budskap om löparglädje. Det kan vara en person som du motiverat dig att börja träna med Runacademy, kanske en Runacademylöpare som du inspireras av på social medier, eller någon som på annat sätt utmärkt sig.

De nominerade är:
– Göran Woll (Malmö – Bulltofta)
– Josefine Sjöcrona (Liljeholmen, Tumba)
– Maria Stolt (Linköping)

Göran Woll – Göran peppar med hjärta och till varje löpare personligen. Han lyfter upp stämningen vid sämsta regnväder och vid varje backe när det tar emot. Mellan terminerna arrangerar han extrapass och på Facebook interagerar han med deltagarna genom peppande kommentarer på deras inlägg samt tipsar och motiverar sina medlöpare.

Josefine Sjöcrona – Josefine har en energi som smittar och med ett engagemang utöver det vanliga för hon samman alla typer av löpare. Tillsammans med både ledare och deltagare springer hon lopp, arrangerar och bjuder in till träningar utöver de schemalagda passen samt interagerar och engagerar sig på sociala medier. Josefine är en glädjespridare i sann Runacademy-anda.

Maria Stolt – Maria har med sin outtröttliga pepp bidragit med glädje och inspiration i Facebook-gruppen “Runacademys träningsutmaningar” under hela hösten. Hon har verkligen utmärkt sig i mängden genom att peppa, gilla och kommentera många andra löpares inlägg genom både höstutmaningen, adventsutmaningen och däremellan. Hon har även i stor utsträckning bjudit på bilder på sig själv och sin löpning och alltid med en härlig inställning. Maria visar att det även går att peppa på distans, vilket är värdefullt i dessa tider.

 

4. Årets ledarinsats

Med årets ledarinsats menar vi en ledare som en eller flera gånger stått för insatser utöver det vanliga. Kategorin handlar alltså inte nödvändigtvis om vem som är din favorit i ledarskaran utan att personen agerat på ett sätt som tyder på en speciell omtanke, lyhördhet och handlingskraft.

De nominerade är:
– Charlie Ehrenholm (Nödinge)
– Madelen Casta (Norrköping)
– Per Lindeborg (Östersund)

Charlie Ehrenholm – Charlie startade i våras upp en ny löpargrupp i Nödinge. På bara två terminer har gruppen vuxit till över 70 deltagare. Tillsammans med sina ledarkollegor har han skapat en stabil grupp med hög aktivitet både på träningarna och i den lokala Facebook-gruppen.

Madelen Casta – Hon är sund och vettig i det hon säger och förmedlar och med sina ledare i Norrköping påvisar en bredd. Madde lyfter fram att alla är och kan bli löpare. Hon skapar sammanhållning och löparglädje samtidigt som hon skapar en homogen grupp trots att det är allt från nybörjare till inbitna löpare, snabba och motionärer. Hon får alla att känna sig ”hemma”.

Per Lindborg – Per ställer alltid upp, är fantastiskt engagerad i löpgrupperna och gör sitt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt för deltagarna i Östersund. Pers föredömliga ledarskap har gjort det möjligt, och trots sjukdomsbortfall bland ledarna ändå kunnat ge deltagarna samma service som om alla varit på plats. Per är helt enkelt ett föredöme!

 

5. Årets Överraskning

I kategorin årets överraskning vill vi lyfta fram någon som överträffat sig själv och överraskat både sig själv och gjort något som man kanske inte trott varit möjligt.

De nominerade är:
– Anna Sofia Hedberg (Uppsala)
– Jesper Franzen (Kalmar)
– Jessica Franzén (Älvsjö)

Anna Sofia Hedberg – Under hösten har Anna Sofia genomgått en tung cellgiftsbehandling mot bröstcancer. Under samma period har hon närvarat på samtliga pass med löpargruppen och kämpat oavsett dagsform. ”För tillsammans med er kan man nästan alltid springa ändå; bara man anpassar tempo och ambitionsnivå! Och inte är sjuk förstås. (Mer än i cancer då… 🙄)”

Jesper Franzen – Jesper har med diagnosen diabetes typ 1 under året 2020 gått från sämre värden till att vid senaste läkarbesöket få veta att värdena idag är nästintill lika bra som hos en fullt frisk person. Detta är mycket tack vare löpningen som hjälpt honom att hitta nya mål och utmaningar i vardagen.

Jessica Franzén – Efter en fotledsskada och sex operationer fick Jessica under 2013 höra av läkaren att hon aldrig skulle kunna springa igen. Trots reumatiska inflammationer och kronisk smärta har Jessica med en stark vilja och disciplin gått från att successivt börja gå till att springa flera lopp. I år sprang hon ett maraton på friidrottsbana. Imponerande!

 

Rösta på årets eldsjälar här!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: