Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
Januari 24, 2020

Just idag är jag extra tacksam som löpare. Jag är tacksam för att vi faktiskt inte har någon snö och så är jag tacksam för att vara frisk och skadefri.

Nu är det nämligen enbart 6 veckor kvar till mitt stora mål för året – Transgrancanaria på Gran Canaria. Totalt väntar 65km och runt 2000 höjdmeter.

Det här är ett lopp som jag har velat springa i många år men aldrig fått det riktigt till. Men nu ska jag äntligen få chansen!

Det känns då extra fint att få så bra förutsättningar som möjligt inför loppet.

I höstas hade jag lite motigt med sjukdom och problem med ett knä. Fick inte till träningen som jag hade hoppas på och upplevde att ena motgången kom efter den andra. Det är så lätt att då tappa gnistan, deppa ihop sig för det som inte funkar och allt kan då kännas lite hopplöst. Men tänk att om man bara fortsätter kämpa och inte ger upp så brukar det ändå ge resultat!

Har nu fått vara frisk och skadefri sedan jul och fått flera riktigt bra veckor. Har ökat på träningen successivt och förra veckan fick jag till 11 mil löpning. Det har även blivit två pass i Hammarbybacken där jag jagat höjdmeter för att vänja kroppen med framförallt utförslöpning. Det sliter hårt på benen att springa utför och gäller att bygga upp en del tålighet för det.

Som löpare är det så klart sedan en bonus att det är snöfritt – det gör att det blir så mycket lättare att få till träningen. Det har gjort att jag kunnat springa många pass i skogen och det underlättar att erövra Hammarbybacken om det inte är snö.

Det är så lätt att bara köra på och ta saker och ting föregivet. Att istället fokusera på det som inte funkar än det som faktiskt är bra. Jag tror det är lätt att då bromsa sig själv och att energin läggs på fel saker.

Inför loppet har jag därför bestämt mig för att fokusera på allt som just nu funkar bra och vetkligen vara tacksam för det. Inte oroa mig så mycket för det som kan hända eller det som varit.

Så tack för att allt just nu känns väldigt lovande. Tack för att kroppen svarar på träningen och tack för att min son Filip sover bra hela nätterna. Jag ser framemot att kunna erövra bergen på Gran Canaria och att då få känna mig stark!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: