Senaste nytt från Runacademy:

Juni 11, 2019

Det är med en stor stolthet som vi kan meddela att Johanna Bäcklund från vårt huvudkontor är uttagen till friidrotts-VM. Det är riktigt stort och väldigt beundransvärt!

Johanna klarade VM kvalgränsen på sitt tredje maratonlopp någonsin i sin kariärr när hon i våras i Hamburg sprang på fantastiska 2,35,11. Det var dock inte självklart att hon skulle få åka då det var tre andra tjejer som hade sprungit fortare.

Mikaela Larsson som vann Stockholm marathon tackade sen nej till VM och så blev det naturligt att Johanna får chansen.

Det här är riktigt stort för Johanna själv men också för oss på Runacademy. Det är väldigt häftigt att vi har en sån god löpare från vår förening som nu ska springa VM!

“Jag hade faktiskt inte trott i början av säsongen att jag skulle springa VM. Det känns väldigt spännande och roligt att det ändå räckte hela vägen. En dröm som ändå går i uppfyllelse. Jag ser framemot att förbereda mig på bästa sätt för att kunna prestera det optimala loppet,” säger Johanna

VM går i Doha i Qatar och maratonloppet kommer att vara 27/9 klockan 23:59. Loppet kommer med andra ord att innebära en hel del nya utmaningar när det går så sent på natten och det kommer även vara väldigt varmt. Trots att det är mitt i natten kommer det att vara 30 graders värme. På friidrottsarena kommer det till och med att finnas luftkonditionering då det är över 40 graders värme om dagarna.

Det ska bli spännande att följa Johanna mot VM och ni kommer att följa henne mer här på bloggen om hennes uppladdning. Vi önskar henne ett stort lycka till med hennes förberedelser!

7 kommentarer
  1. Grattis 👍💪

  2. Grattis och lycka till 🇦🇽🇸🇪

  3. Oj så roligt!! 😀 Ett stort grattis och lycka till! 🌻🌼🌻

  4. Verkligen kul. Ett stort Grattis

  5. STORT GRATTIS, Johanna! ☺

  6. Grymma Johanna!

  7. Wow stort grattis Johanna och lycka till!!

Fler inlägg:
Bloggarkiv: