Johanna Bäcklund är laddad för helgens Göteborgsvarv!

Johanna Bäcklund maj 17, 2018

På lördag är det dags för Göteborgsvarvet , vilket verkligen är en av mina favorit tävlingar.

Göteborgsvarvet är för mig speciellt på många sätt, det var faktiskt där jag gjorde mitt första halvmaraton 2010 som löpare. Jag hade då tränat löpning aktivt sedan januari 2010 och sprang då på 1.25.08 efter det förbättrade jag mina tider både 2011 1.22 och 2012 till 1.19.16. När jag ifjol ställde mig på startlinjen igen efter 5års frånvaro tog jag min första SM medalj och kunde äntligen radera ut mitt då 5år gamla personbästa från Göteborgsvarvet 2012.

Jag ser nu verkligen framemot att springa mitt femte Göteborgsvarv och hoppas såklart på att även i år kunna göra en bättre tid än i fjol. Jag har redan i år satt två personbästa på halvmaraton 1.16.52 och 10 km 34.50. Så att all min träning i vinter har gett resultat kan jag i alla fall konstatera. Men jag har alltid svårt att säga hur min form är just nu, det brukar jag först känna när jag startat loppet!

Även efter mitt halvmaraton i Rom har jag kunnat träna på bra. Jag har fokuserat på att fortsättningsvis få till tre kvalitetspass i veckan, där ett varit ett tröskelpass eller en 10km tävling och sedan två intervallpass. För att kunna stämma av formen lite har jag även kört samma pass som jag körde innan Rom. Och nu sista veckan har jag lättat upp träningen för att förhoppningsvis få pigga ben till helgen.

Men för mig handlar det inte bara om att träna bra utan även andra komponenter behöver stämma. Jag har enda sedan januari varit en gång i veckan på massage hos Mats Olofsson det har gjort att jag som annars slarvar mycket med rörligheten även på egenhand jobbat med den och ökat min rörlighet. Jag påverkas väldigt mycket av om jag känner mig stressad och därför får jag ständigt jobba med att prioritera vad som är viktigt för dagen och inte stressa upp mig över sådant jag inte kan påverka. Sömnen är en annan komponent som är viktig och med två barn varav min minsta 1.5åring så styr jag tyvärr inte över den. Därför har jag även där valt att inte stressa upp mig över att vakna 3-4 gånger per natt och stiga upp 05.30 vissa morgnar utan istället prioriterat att lägga mig i tid!

Ikväll börjar vi vår resa mot Göteborg med stopp och övernattning halvvägs allt för en mer harmonisk bilresa. Imorgon kommer jag att besöka vår monter på mässan och ladda med häng tillsammans med min familj. Så att jag på lördag är fulladdad för att stå på startlinjen och göra ett bra lopp!

Det är många som springer för Runacademy IF på lördag och bland annat kommer även Malin Starfelt och Amanda Nekby tävla i SM-klassen tillsammans med mig!

Stort lycka till alla ni som springer i helgen!


comments powered by Disqus