Senaste nytt från Runacademy:

December 14, 2019

Jag har de senaste veckorna tränat på bra och kommit upp i dryga 15 mil. Jag har fått in en del kvalitetspass dock med blandade resultat. Det är svårt att förstå att formen kan pendla så enormt. På en del av mina intervallpass har jag till och med haft svårt att hålla min maratonfart från Hamburg i våras. En fart som då kändes väldigt kontrollerad.

Jag sprang mitt första inomhus pass på bana och det var verkligen en chock för kroppen att försöka springa snabbt, det gick rätt bra första delen av intervallerna men sen var det som det tog helt stopp, väldigt märklig känsla men för att komma i form måste man vara ur form. Det gäller därför att se det positiva i varje pass istället för det som inte kändes bra!

Eftersom jag under våren ökade på mängden rejält fick jag också bra och snabba resultat. Att göra en förändring i sin träning antingen genom att öka mängden eller att lägga in fler tuffa pass under veckan ger oftast en bra utveckling. Det blir då lätt att tro att man hela tiden skall få stora förbättringar i träningen och när så inte är fallet blir jag lätt stressad. Även om jag vet att träningen går upp och ner och att man måste ge det tid.

Mörkret och det pendlande underlaget är verkligen en utmaning just nu och därför blickar jag extra mycket framemot att vi på nyårsafton åker hela familjen till Teneriffa. Då kommer jag äntligen få springa i shorts och linne igen!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: