Senaste nytt från Runacademy:

Augusti 15, 2019

Midnattsloppet är ett riktigt roligt lopp med härlig stämning längs vägen. Det är en riktig folkfest!  Här kommer våra tips på hur du klrara midnattsloppet på bästa sätt!

1) För att få en bra position är det en fördel att vara ute i god tid så du får en bra plats i din startgrupp. Du kan därför behöva gå till din startgrupp omkring 30 minuter innan start. Generellt kan man säga att det brukar vara trängre att stå i mitten av startgruppen då alla trycker åt det hållet. Så det kan vara mer taktiskt att ställa sig något åt sidan.

2) De flesta kommer att starta något för fort och det gäller att hålla sig i skinnet. De första 500m är det okej att öppna lite hårdare för att få en position för att det inte ska bli alltför trångt. Men sedan gäller det att hitta en rhythm och en fart som känns bra för dig. Försök att inte hetsa dig in i någon annans tempo. Det räcker att du bara går ut några sekunder för fort för att du ska gå in i väggen. Det gäller att då fokusera på sig själv och inte bry dig för mycket om de andra. Spring ditt eget lopp och se till att ha roligt på vägen.

3) Midnattsloppet är backigare än vad man tror och framförallt kommer det vara tufft upp vid Sofia Kyrka. Här gäller det att inte ödlsa för mycket kraft utan du tjänar ofta att ta det lugnt uppför backen och trycka mer när du når toppen och planare partier. Ta korta småsteg och håll blicken uppåt och inte ned i marken. Om det blir väldigt tungt så kan det vara smart att gå raskt för att spara på energin till de planare partierna.

3)  När du känner dig som tröttast och är helt slut,  då har du egentligen endast nått 70 % av vad kroppen klarar av. Det är huvudet som stoppar oss först, för du har hela 30 % mer ork kvar. Du orkar alltid lite mer än vad du tror.

4) Det är mycket möjligt att du kommer i perioder av svackor där det känns extra tungt och jobbigt. Men det är helt normalt och det gäller då att kunna koppla bort dessa onda tankar. Bli inte rädd för onda tankar för de kommer inte stoppa dig. Oftast släpper de ganska fort och några hundrameter senare så är du pigg igen. Det gäller bara att inte ge upp. Fortsätt kämpa.

5) Om du startar i en startgrupp längre bak så gäller det att ha tålamod. Det kommer att bli trångt och framförallt vid starten. Försök springa om där du får en lucka än att du tränger dig förbi folk, det skapar bara irritation och tar mer kraft.

6) Ta vara på energin av stämningen, publiken, musiken och se till att kämpa hela vägen in i mål. Du kommer att klara av det galant!

7) Se till att ha roligt och njut längs vägen. Gör en high five med publiken, le och skratta. Det kommer bli roligt.

Stort lycka till er alla som springer!

Välkommen till oss på Runners Corner

Vi kommer att ha ett tält på Runners Corner där det är möjligt att lämna ombyte, gå på toaletten samt umgås innan och efter start. Välkomna förbi tältet!

2 kommentarer
  1. Tack för tipsen! Ser fram emot loppet – första gången för mig!

  2. Nu kör vi!!! 😉

Petras blogg:
Fler inlägg från Runacademy:
Bloggarkiv: