December 02, 2018
Amanda Nekby

Tränar du hårt är det viktigt att tänka på att du får till bra återhämtning mellan träningspassen. Detta för att träning i sig är nedbrytande och för mycket träning i relation till bristande återhämtning kommer inte göra att du utvecklas i din löpning. Så känner du dig ofta trött och sliten? Tränar du en massa men utvecklas inte? I så fall bör du se över din återhämtning!

För att utvecklas krävs det en balans mellan träning och vila.  Det är återhämtningen som gör att kroppen tar åt sig träningen. Det finns flera olika sätt som gör att du återhämtar dig bättre efter ett tufft pass.  Med hjälp av dessa olika återhämtnings strategier tar kroppen till sig träningen bättre, du kommer känna dig piggare inför kommande träningspass och motivationen hålls uppe.

Vad du ska tänka på för att få till en bra återhämtning mellan träningspassen beror på många olika faktorer. Så som hur vältränad du är, ålder och intensiteten på passet. Elitidrottare klarar av att köra två pass om dagen medan en nybörjare måste ha en till två dagar vila mellan löppassen.

Under nästa vecka i veckans tema på Runacademys medlemssida kommer vi lära alla våra medlemmar mer om återhämtning och hur man kan förbättra sin återhämtning.

Häng med i temat genom att bli medlem här!

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: