Senaste nytt från Runacademy:

Augusti 15, 2019

Ledarna från Skellefteå Anna Morén och Anna Hedlund Wallström samt från Piteå Josefin Granberg och Magnus Holm gör sig i skrivande stund redo för att anta deras största löparutmaning någonsin. Nämligen Ultavasan 90 kilometer. Idén hade blomstrad upp under en inspirationshelg på Bosön. Nämna ovan hade pratar med Laila Öjefelt ledare i Borlänges löpargrupp och Ultralöpare. Laila hade med glimten med ögat skämtsamt sagt att allt under 70 kilometer inte räknades som ultralopp. Där uppkom idén om att gänget under 2019 skulle springa ett lopp på minst 70 kilometer. Sagt och gjort och plötsligt hade de alla ett startbevis på mailen. Då var det 10 månader kvar till start!
Nu är det inte många dagar kvar till start. Därför har vi tagit pulsen på de fyra för att se hur förberedelserna har gått inför loppet.

Först ut är Magnus Holm. Hur har träningen gått?
Min träning har sett ganska fri ut men följer två grundpelare. Dessa grundpelare är ett långpass 20-35k och ett backintervallpass i veckan. Där emellan fyller jag på med vardagsmotion som tillfällen ger eftersom som familjefar kan veckor se lite olika ut. Det blir ofta nått styrkepass, transportlöpning eller snabba intervaller i lekparken under tiden grabben gungar och leker.


Magnus med fokuserad blick mot den stundande utmaningen!

Anna Morén, hur väl förberedd känner du dig inför utmaningen?Jag känner mig så förberedd som man nu kan vara inför en sådan här utmaning. I fjol sprang jag Umeå trail 50K. I år har jag hunnit flera tävlingar på längre distanser. I maj ett maraton i Barcelona, Stockholm maraton och mitt längsta ett långpass har varit på 55 kilometer.Jag tror att jag har pannbenet som krävs. Men det är mycket som kan hända under ett så långt lopp. Jag har inga tidsmål alls eftersom det är första gången jag springer och man vet inte vad som väntar. Jag vet att det kommer att ta göra ont och jag kommer att ställa mig frågan flera gånger varför jag gör detta? Men jag vet att kommer att vara otroligt stolt när jag korsar mållinjen efter 90 löpta kilometer!

Näst på tur är Anna Hedlund Wallström i Skellefteå. Vad ser ni som den stora utmaningen inför loppet? Och hur ska ni tackla denna utmaning?
Den absolut största utmaningen är nog att se hur kroppen kommer att reagera på att starta så tidigt på morgon, redan kl. 05.00. Jag bör äta frukost redan vid 03.00. Det kommer också bli en utmaning att sedan få i sig tillräckligt med energi under själva loppet.
Det kommer också bli en utmaning att mentalt motivera sig att fortsätta när kroppen gör ont och löpsteget varken känns lätt eller behagligt. Det är lätt att hamna i negativa tankar. Det gäller att vara glad och peppande så att vi har roligt även om vi får en svacka.

Kommer ni försöka springa ihop eller var och en för sig?
Jag vet att någon nämnde strax efter anmälan att vi ska hålla ihop & hjälpa varandra. Det enda målet är att vi ska ta oss i mål och klara reptiderna. Men jag tror vi får prata ihop på resan ner och bestämma ett upplägg. Vi alla ligger på olika nivåer och om någon springa fortare än mig så vill jag inte vara den som blir en bromskloss för övriga.

Sista frågorna ställer vi till Josefin Granberg i Piteå. Har ni fyra tränat några pass tillsammans inför loppet?
Jag har kört några långpass tillsammans med Magnus eftersom vi båda bor i Piteå. Sedan är det en bit mellan Skellefteå och Piteå så det har inte blivit praktiskt möjligt.


Magnus och Josefin på ett av sina pass ihop. 

Vad ser du mest framemot under loppet?
Det jag ser framemot med denna utmaning är att se hur kroppen och knoppen samarbetar. Men det som är mest lockande är att få göra detta äventyr tillsammans med några helt fantastiska och grymma människor som brinner för samma sak som jag. På så sätt kommer vi tillsammans skapa minnen och dela med oss och sprida denna löparglädje vidare.

Vi önskar alla fyra samt alla andra Runacademylöpare stort lycka till på Ultavasan 90 kilometer den 17 augusti!

Comments are closed.

Petras blogg:
Fler inlägg från Runacademy:
Bloggarkiv: