Februari 01, 2019
Therese Forsberg

Felicia och hennes pappa Niklas har satt upp ett tufft mål för sig själva – att som nybörjare komma igång med löpträningen och klara Göteborgsvarvet i maj! De är vinnarna i tävlingen vi utlyste i tisdags där man hade chans att vinna en plats till vårens löpargrupp för sig själv och en vän genom att motivera varför just de behövde springa med löpargruppen.

Felicia nominerade sin pappa Niklas med följande motivering varför de borde springa med löpargruppen:

…för att vi båda är helt nybörjare men anmält oss till Göteborgsvarvet i maj. Viljan finns men det är svårt att komma igång på egen hand då varje km känns riktigt tung. Lite tips och inspiration hade varit toppen!

Vi tycker att det känns extra roligt att få hjälpa dem med motivation och tips så att de kommer igång med träningen och ger dem bästa möjliga förutsättningar för att klara Varvet! 

Ni var många med fina motiveringar som alla förtjänade att vinna, men vi hoppas att ni ändå väljer att springa med oss i löpargrupperna. Tack för att ni var med och tävlade!


Felicia anmälde alltså sin pappa Niklas till tävlingen för att steppa upp träningen inför Göteborgsvarvet i maj. Pappa Niklas är 48 år och Felicia är 23.

Vad har ni för träningsbakgrund?

Felicia:

Jag har mest tränat styrketräning och ridit. Löpning har alltid varit något jag avskytt. Förra sommaren bestämde jag mig för att sätta Göteborgsvarvet som mål för att utmana mig själv och försöka hitta en glädje i löpningen. Något som går trögt framåt.

Pappa Niklas:

Pappa har sprungit varvet flera gånger men har nu inte varit i form på ett tag. Han tränar badminton en gång i veckan och kommer ibland ut på en runda – men det är mer sällan än ofta. Han löptränar inte för att det är kul utan han gör det för att få någon slags motion i vardagen då jobbet är stillasittande.

Vilka förhoppningar har ni på löpargruppen?

Felicia:

Jag hoppas att jag kan börja pressa mig själv mer med löpargruppen. Fortsätta när det känns jobbigt och börja lära mig att tycka om det och sluta räkna lyktstolpar. Jag hoppas att detta kan bli en start på en ny hobby!

Pappa Niklas:

Pappa är skeptisk till löpargrupper och vill helst lunka i egen fart men jag tycker det är dags för honom att utmana sig. Vi har satt upp Göteborgsvarvet som en utmaning för oss båda men även som en liten tävling mellan oss. Då tycker jag det är dags att han börjar kämpa och ta sig ur sin bekvämlighetszon!

Vad har ni för mål med löpningen – med Göteborgsvarvet och därefter?

Felicia:

Mitt mål med löpningen är att kunna springa fritt – kunna och orka springa runt i olika städer och länder för att upptäcka och för att det är roligt. Det främsta målet är att sluta hata löpning och börja uppskatta det! Sen är det ett plus om jag lyckas ta mig igenom varvet levande.

Vi hoppas att ni kommer att tycka att löpargruppen är riktigt inspirerande och rolig! Och än en gång – grattis till vinsten!

Vill du också springa med en löpargrupp i vår? Anmälan och mer information om löpargrupperna hittar du HÄR.

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: