Logga_löparkonventDen 14 april 2018 är det dags för vårt populära löparkonvent. En dag ägnad till löpning med många spännande föreläsningar, träningspass och mycket mer. Under dagen har du chansen att fördjupa dig i löpteknik, träningsplanering, kost och prestation, styrketräning för löpare, corestyrka för löpare samt prova på yoga och en massa roliga löpträningsformer. Det kommer att bli en lärorik, inspirerande och mycket rolig dag som kommer ge dig extra motivation till vårens alla lopp!

Du kan räkna med hög kvalité och mycket kunskap under dagen!

IMG_0676.JPG


 

Erfarna och duktiga ledare!

Under dagen kommer du att bli coachad av oss som jobbar på huvudkontoret på Runacademy i form av Petra Kindlund, Johanna Bäcklund, Ann Johansson och Amanda Nekby, med på tåget kommer även våra andra duktiga löpcoacher att vara och även en del externa föreläsare.

Petra Kindlund är grundare av Runacademy och utbildad löpcoach, personlig tränare och nutritionist. Hon har agerat expert i flera tidningar och är själv en väldigt meriterad löpare som har sprungit alla distanser från 60 m till Ultra. Hon har bland annat en andra plats från Lidingöloppet (2011), Seger i Womens Health halvmarathon (2016).

Johanna Bäcklund är en av Sveriges främsta löpare med bland annat SM brons på Halvmaraton (2017), andra plats i Lidingölopept (2012) och Stockholm halvmarathon (2017), seger i premiärmilen. Johanna är utbildad idrott och hälsalärare samt löpcoach.

Amanda Nekby är utbildad hälsopedagog från GIH och är en väldigt duktig och inspirerande coach. Amanda själv har utvecklas väldigt mycket som löpare och har under 2017 sprungit milen på snabba 36.53 (Hässelbyloppet 2017).

Ann Johansson har bakgrund som medeldistanslöpare och har flera SM-medaljer och landslagsuppdrag på meritlistan som junior. Hon har nyligen börjat att jobba på Runacademy och har tidigare gjort ett stort äventyr där hon har cyklat från Sverige till Nya Zeeland under två års tid. En resa som hon också kommer att berätta mer om under dagen.

IMG_1722


 

Program:

Löparkonventet är lördagen den 14 april 2018 på Quality hotel Friends i Solna.

9:15 Välkomstintroduktion

9:30-10:30

En rolig fartlek med Ann Johansson
Utmana dig själv genom en fartlek där du får prova på att springa i olika farter.

Workshop: Löpning för nybörjare med Amanda Nekby
Vad ska du tänka på när du är nybörjare och vill komma igång med löpningen? Här kommer vi ge dig praktiska och teoretiska tips på hur du lyckas att komma igång med löpningen. Alla deltagare kommer även att få ett träningsprogram för nybörjare.

Föreläsning: Så lyckas du med din träningsplanering
Hur lägger du upp träningen för ett milslopp kontra ett maraton och hur ser träningen ut under olika perioder fram till målet? Vilka är nyckelpassen för att utvecklas och nå dina mål?
Föreläsningen hålls av Johanna Bäcklund som är en av Sveriges främsta elitlöpare. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare och löpcoach.

 

 

 

 

 

 

10:45

Workshop: Mot toppen med Petra Kindlund
I det här passet får du lära dig hur det blir lättare att nå erövra riktigt tuffa och branta backar både utför så väl som uppför. Du kommer att få en hel del användbara tekniktips som kommer att hjälpa dig som gillar att springa i tuff terräng med tuffa backar. Petra Kindlund är trailspecialist och har bland annat vunnit tjurruset fyra år i rad, kommit trea på Swiss Alpine och har en tiondeplats på VM i traillöpning.

Yoga för löpare med Amanda Nekby
Yoga är ett bra komplement till löpning för att förbättra rörlighet och kroppskontroll. Det här passet introducerar dig som löpare till yoga med några av de vanligaste yogapositionerna.
Amanda som håller i passet är utbildad yogalärare.

Crosspasset med Johanna Bäcklund
I detta pass får du lära dig hur du på ett effektivt sätt kan kombinera styrketräning med löpintervaller. Det blir en blandning av crossfit, friidrott och löpträning.

12:00-13:15 Lunch

13:15-14:15

Workshop i Löpteknik med Johanna Bäcklund
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik där du också får en individuell videoanalys. Med några enkla justeringar kommer löpningen att kännas mycket lättare.

Workshop: Spänst och löpskolning med Ann Johansson
I det här passet får du prova på många olika övningar som både kommer förbättra din spänst, snabbhet så väl som löpteknik.

Föreläsning: Hur påverkas kroppen av träning och det vi äter?  Kan det vara en fördel att springa på tom mage innan frukost? Är det viktigare med intervaller än att springa distans? Och vad händer egentligen med kroppen när vi tränar? Hur kan det du äter sedan påverka dina träningsresultat? Detta och mycket mer kommer Petra Kindlund att belysa med fokus på träningsfysiologi och näringslära. Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är utbildad näringsfysiolog från Karolinska, PT och löpcoach.

 

 

 

 

 

 

14:30-15:30

Workshop: Styrka för löpare med Amanda Nekby
Vilka muskelgrupper är viktigast som löpare att träna upp? Hur ska du som löpare på bästa sätt träna upp sin styrka? I denna workshop får du lära dig hur.

Föreläsning: På cykel från Sverige till Nya Zeeland
Ann Johansson har under två års tid cyklat över 37 000km och genom 27 olika länder för att på helt egen hand ta sig till Nya Zeeland. Det här är en inspirerande och spännande föreläsning där Ann bl.a. berättar om den mentala utmaningen att cykla genom öknar och över bergsplatåer med en fullpackad cykel samt bemötandet hon fått från människor längs med vägen.

 

 

 

 

 

 

15:45-16:45

Avslutande gemensamt träningspass – Överraskningspass med Amanda Nekby, Ann Johansson och Petra Kindlund
Vi avslutar dagen med ett gemensamt överraskningspass där vi blandar både styrketräning med löpning. Kommer bli mycket energi och pepp.

Du kommer cirka 4 veckor innan Löparkonventet kunna välja vilka pass/föreläsningar/workshops som du helst vill vara med på!

 

IMG_0655.JPG


 


Allt detta ingår:

– Alla träningspass och workshop under dagen
– Inspirerande föreläsningar
– Lunch på Quality hotel Friends
– Goodiebag med allt möjligt smått och gott

För dig som inte är bosatt i Stockholm har vi även ett fördelaktigt boendeförslag på Quality Hotel Friends!

Pris för hela dagen: 995 kr (medlemmar 945 kr)

Pris för dig som vill övernatta: 1545 kr med plats i dubbelrum (medlemmar 1495 kr). Enkelrumstillägg på 345 kr. Vill du bo en extra natt kostar plats i dubbelrum 550 kr och enkelrum 895 kr.

IMG_0673.JPG


Anmälan:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor


Bilder från tidigare löparkonvent

IMG_7725.JPGIMG_7716.JPGIMG_7719.JPGIMG_0654.JPGIMG_0674.JPG