Logga_löparkonventDen 14 april 2018 är det dags för vårt populära löparkonvent. En dag ägnad till löpning med många spännande föreläsningar, träningspass och mycket mer. Under dagen har du chansen att fördjupa dig i löpteknik, träningsplanering, kost och prestation, styrketräning för löpare, corestyrka för löpare samt prova på yoga och en massa roliga löpträningsformer. Det kommer att bli en lärorik, inspirerande och mycket rolig dag som kommer ge dig extra motivation till vårens alla lopp!

Du kan räkna med hög kvalité och mycket kunskap under dagen!

IMG_0676.JPG


 

Erfarna och duktiga ledare!

Under dagen kommer du att bli coachad av oss som jobbar på huvudkontoret på Runacademy i form av Petra Kindlund, Johanna Bäcklund och Amanda Nekby, med på tåget kommer även våra andra duktiga löpcoacher att vara och även en del externa föreläsare.

Petra Kindlund är grundare av Runacademy och utbildad löpcoach, personlig tränare och nutritionist. Hon har agerat expert i flera tidningar och är själv en väldigt meriterad löpare som har sprungit alla distanser från 60 m till Ultra. Hon har bland annat en andra plats från Lidingöloppet (2011), Seger i Womens Health halvmarathon (2016).

Johanna Bäcklund är en av Sveriges främsta löpare med bland annat SM brons på Halvmaraton (2017), andra plats i Lidingölopept (2012) och Stockholm halvmarathon (2017), seger i premiärmilen. Johanna är utbildad idrott och hälsalärare samt löpcoach.

Amanda Nekby  är utbildad hälsopedagog från GIH och är en väldigt duktig och inspirerande coach. Amanda själv har utvecklas väldigt mycket som löpare och har under 2017 sprungit milen på snabba 36.53 (Hässelbyloppet 2017).

IMG_1722


 

Program:

Löparkonventet är lördagen den 14 april 2018 på Quality hotel Friends i Solna.

Dagen kommer starta 9.15 och avslutas 16.45 och innehåller både inspirerande föreläsningar och en mängd olika träningspass samt workshop. Du kommer själv kunna välja vilka föreläsningar samt träningspass som du vill gå på.


IMG_0655.JPG


Föreläsningar

 

Hur påverkas kroppen av träning och av det vi äter?

 

Kan det vara en fördel att springa på tom mage innan frukost? Är det viktigare med intervaller än att springa distans? Och vad händer egentligen med kroppen när vi tränar? Hur kan det du äter sedan påverka dina träningsresultat? Detta och mycket mer kommer Petra Kindlund att belysa med fokus på träningsfysiologi och näringslära.

Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är utbildad näringsfysiolog från Karolinska, PT och löpcoach.

För att lyckas måste man våga misslyckas

 

Den här föreläsningen handlar om att våga följa sina egna drömmar, spränga gränser och om att våga tro på sig själv. Det är en inspirerande och personlig föreläsning av Petra Kindlund där hon delar med sig av sin resa. Hon kommer berätta om hur Runacademy en gång i tiden startades och om hur hon då vågade säga upp sig från en fast tjänst för att starta ett eget företag utan någon direkt plan eller budget. Hon kommer även berätta om hennes erfarenhet av prestationsångest och hur hon har tacklat det för att våga tävla på alla distanser från 60 m till ultra på 90 km.

Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är grundare av Runacademy, utbildad näringsfysiolog från Karolinska, PT och löpcoach.

Så lyckas du med din träningsplanering!

 

Hur lägger du upp träningen för ett milslopp kontra ett maraton och hur ser träningen ut under olika perioder fram till målet? Vilka är nyckelpassen för att utvecklas och nå dina mål?

Föreläsningen hålls av Johanna Bäcklund som är en av Sveriges främsta elitlöpare. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare och löpcoach.


Träningspass och workshop

Workshop i Löpteknik
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

Workshop: Spänst och löpskolning
I det här passet får du prova på många olika övningar som både kommer förbättra din spänst, snabbhet så väl som löpteknik.

Workshop: Styrka för löpare
Vilka muskelgrupper är viktigast som löpare att träna upp? Hur ska du som löpare på bästa sätt träna upp sin styrka? I denna workshop får du lära dig hur.

Workshop: Backlöpning kombinerat med traillöpning
I det här passet får du lära dig springa backe uppför och utför med god teknik, samt lära dig mer om traillöpning.

Workshop: Corestyrka och höftkontroll för löpare
En starkmage, rygg och höfter bidrar till en bättre löpteknik och att du håller dig skadefri. I denna workshop får du lära dig hur du tränar upp din corestyrka på bästa sätt för att gynna löpningen.

Yoga för löpare
Yoga är ett bra komplement till löpning för att förbättra rörlighet och kroppskontroll. Det här passet introducerar dig som löpare till yoga med några av de vanligaste yogapositionerna.

Crosspass
I detta pass får du kombinera olika styrkeövningar för löpare med löpintervaller.

Löpskolning och plyometrisk träning
Ett pass där vi fokuserar på en massa olika löpskolningövning och där du även får lära dig mer om plyometrisk träning.

Tuffare träningspass – Backutmaningen
Backträning är en effektiv träningsform som både gör dig starkare och snabbare. Här kommer du utmanas att med god teknik ta dig upp för backen.

Tuffare träningspass – Fartlek
Utmana dig själv genom en tuff fartlek där du får prova på att springa i olika farter.

Tuffare träningspass – Överraskningspass
Vi avslutar dagen med ett gemensamt överraskningspass där vi blandar både styrketräning med löpning. Kommer bli mycket energi och pepp.

Ett mer detaljerat schema kommer cirka 2 månader innan löparkonventet där du då kommer kunna anmäla dig till vilka pass som du vill delta på.

 

IMG_0673.JPG

 

 

 

 

 


Allt detta ingår:

– Alla träningspass och workshop under dagen
– Inspirerande föreläsningar
– Lunch på Quality hotel Friends
– Goodiebag med allt möjligt smått och gott

För dig som inte är bosatt i Stockholm har vi även ett fördelaktigt boendeförslag på Quality Hotel Friends!

Pris för hela dagen: 995 kr (medlemmar 945 kr)

Pris för dig som vill övernatta: 1545 kr med plats i dubbelrum (medlemmar 1495 kr). Enkelrumstillägg på 345 kr. Vill du bo en extra natt kostar plats i dubbelrum 550 kr och enkelrum 895 kr.


Anmälan:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor


Bilder från tidigare löparkonvent

IMG_7725.JPGIMG_7716.JPGIMG_7719.JPGIMG_0654.JPGIMG_0674.JPG