Välkommen till Runacademys populära löparkonvent som äntligen kommer till Göteborg!

Den 6 april 2019 är det premiär för vårt löparkonvent i Göteborg. Det här blir en lärorik dag fylld av spännande föreläsningar, träningspass och workshops. Alla nivåer av löpare är välkomna och du kan räkna med en rejäl motivationskick och en massa nyttig kunskap.

Vi kommer att hålla till på Quality Hotel 11 som dessutom har ett extra fint erbjudande till er som behöver boende.

Dagen kommer att starta kl 9:30 och avslutas kl 17:00.


Föreläsningar

Vägen till framgång
Yannick Tregaro

Yannick Tregaro är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottstränare och har bland annat coachat Christian Olsson, Emma Green och Kajsa Bergqvist. Han är dessutom själv en duktig löpare som bland annat sprungit halvmaraton en bra bit under 1,20.

I den här föreläsningen delar han med sig om sin långa erfarenhet som tränare där han fick ta på sig ledarrollen i de svenska friidrottslandslaget redan som 21-åring. Han kommer ta upp sin träningsfilosofi och vad i hans ledarskap som gjort honom till  en sådan framgångsrik tränare. I föreläsningen kommer han även ge en fördjupad bild på hur träningen skiljer sig mellan sprint och hopp i jämförelse mot längre distanser samt ge sina främsta tips till hur du kan bli en bättre löpare.


Optimera din träning 
Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från GIH och tränar löpning på elitnivå. Hon har bland annat sprunigt milen under 37 min samt gjort 1,24 på halvmaraton.  Amanda jobbar på Runacademys huvudkontor och är en mycket uppskattad löpcoach och föreläsare.

I den här föreläsningen kommer Amanda att ge sina främsta tips på hur du kan utvecklas som löpare och samtidigt få träningen att bli mycket roligare. Du får tips på hur du blir mer tidseffektiv och så förklarar hon skillnaden på olika träningsupplägg beroende på målsättning. Du kommer även få lära dig de vanligaste misstagen som många motionärer gör samt hur du undviker dem.


Kost för ökad prestation
Nicola Magnusson

Nicola Magnusson driver det egna företaget Creating Wellness och är personlig tränare, kostrådgivare och hälsocoach. Hon är dessutom en av ledarna i Runacademys löpargrupper.

I den här föreläsningen får du lära dig hur du som motionär kan optimera dina träningsresultat med rätt kost.  Hur viktigt är det med kolhydrater och kan det vara bra att fasta? Behöver man dricka återhämtningsdrycker och går det åt extra med protein när man tränar? Du kommer även få en del praktiska tips på hur du på enkla sätt kan förbättra dina kostvanor.


Så lyckas du med ditt lopp
Amanda Nekby

I den här föreläsningen delar Amanda Nekby från Runacademy med sig om sina främsta tips på hur du ska förbereda dig inför ett lopp. Amanda älskar själv att tävla och brukar springa många olika typer av lopp där hon bland annat gjort milen under 37 min.

I föreläsningen kommer du få lära dig mer om formtoppning och hur man ska tänka med kosten inför ett lopp. När behöver man äta gels och hur viktigt är det att dricka från vätskestationerna?  Hur ska man förbereda sig mentalt och vad gör man om den där jobbiga prestationsångesten börjar att ta över? Vad är fördelen med att springa lopp och måste man verkligen tävla? Amanda kommer garanterat få dig extra tävlingssugen med denna föreläsning.


Träningspass och Workshops

Under dagen kommer våra duktiga ledare att coacha dig i flera spännande träningspass och workshops.

Ett utmanande intervallpass
I det här passet kommer du att få lära dig mer om fartkänsla och att hitta rätt tempo på olika intervaller. Du kommer få prova på att springa i allt från tröskelfart, milfart till sprintfart. Du kan räkna med en hög puls och en hel del mjölksyra. Passet inleds även med olika löpskolningsövningar.

Löpning från grunden
Det här är ett pass för dig som inte är sån van löpare och som vill lära dig mer. Passet startar med en kortare genomgång av de vanligaste misstagen som många löpare gör. Du får sedan lära dig att göra en grundlig uppvärmning med tänjning, löpskolningsövningar och koordinationslopp. Du kommer sedan få testa på lättare intervaller med fokus på att hitta rätt känsla och teknik.

Crosspass för löpare
I detta träningspass kommer vi genomföra ett pass där vi kombinerar löpning med olika styrkeövningar. Det kommer bli ett intensivt pass där du tränar upp både styrka, kondition och explosivitet. Passet ger förslag på tidseffektiv träning som är extra fördelaktig för oss som löpare.

Snabbhetsträning och explosivitet för löpare
I det här passet kommer du få testa på olika övningar som göra dig både snabbare och explosivare som löpare. Det kommer bli en del hoppövningar, frekvensövningar och sprintintervaller.

Workshop: core- och rörlighet för löpare
Stela muskler och svag core är vanliga orsaker till både skador och en försämrad löpekonomi. I denna workshop får du lära dig hur du tränar upp din corestyrka samt hur du kan förbättra din rörlighet.

Workshop: löpteknik med videoanalys
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik där du får lära dig mer om hållning, steglängd och lutningen. Du kommer dessutom bli filmad och få personlig feedback på din teknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

Workshop: benstyrka för löpare
För att både bli en bättre löpare och för att undvika skador så krävs starka ben och höfter. I den här workshopen går vi igenom vilka typer av övningar som är absolut viktigast för löpare.

Ett fartfyllt avslutningspass
Vi kommer att avsluta dagen med ett annorlunda och energifyllt pass som vi alla kör tillsammans. Passet kommer bestå av olika stationer. Du kommer bland annat att få testa på parintervaller som är ett effektivt sätt att träna tillsammans om om man är på olika nivåer. Räkna med svett, maxpuls och mycket skratt på detta pass. Om du är skadad eller av andra omständigheter inte kan springa så kommer det finnas ett alternativ på andra övningar att köra istället som gör att du ändå kan delta på dagens sista pass.

Allt detta ingår:

– Välj valfritt mellan alla träningspass och workshops under dagen.
– Välj valfritt mellan våra inspirerande föreläsningar.
– Lunch.
– Mellanmål under eftermiddagen.

För dig som önskar boende på orten så har vi även möjlighet att erbjuda ett fördelaktigt pris på de olika hotellen vi kommer utgå från.

Pris för hela dagen: Ordpris 1045 kr (medlemmar 995 kr).

Pris för dig som vill övernatta: 425 kr för plats i dubbelrum och 751 kr för boende i enkelrum (priset är per person och natt).


Anmälan:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor

Detta formulär är inte längre tillgängligt.