Vill du springa i vacker fjällmiljö och få en minnesfull upplevelse? Då ska du följa med oss på ett löparläger till Grövelsjön i Dalarna. Här väntar ett paradis för fjällälskare och det bästa är att fjällen är så lättillgängliga och nära. Samtidigt finns inte den stora fjällturismen utan du omfamnas av en lugn och avkopplande miljö.

Om lägret i Grövelsjön

Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje. Grövelsjön ligger mitt bland svensk/norska fjällen längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar den milsvida vildmarken på båda sidor om gränsen.

Här springer vi tillsammans i magiskt vackra miljöer, kör intervaller i myrmark, äter god mat och njuter av varandras sällskap!

IMG_1280

Vem kan följa med?

Lägret kommer vara anpassat för alla nivåer av löpare. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det också blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 15 augusti

  16:00: Välkomstträff med genomgång av helgen
  Eftermiddag: Löpteknik med löpskolning, koordinationslopp och tips för att springa i trail
  Kväll: Gemensam middag

  IMG_0740

  11948189_10153622785758746_1903208345_n

 • Dag 2, fredag 16 augusti

  Förmiddag: Halvdagslöptur där fokus ligger på att njuta av miljön
  Eftermiddag: Pulsintervaller i myr
  Kväll: Föreläsning – Hur blir man en bättre löpare? Med Petra Kindlund.

  IMG_1244

  IMG_0810

 • Dag 3, lördag 17 augusti

  Förmiddag: Långtur på fjället
  Eftermiddag: Styrka för löpare
  Kväll: Gemensam gruppaktivitet

  11948098_10153622785223746_1653650267_n

 • Dag 4, söndag 18 augusti

  Förmiddag: Toppbestigning av en närliggande och väldigt fin topp som är Grövelsjöns högsta punkt.
  Eftermiddag: Lunch och avslutningsträff

  IMG_0928


Boende på lägret

Vi kommer att bo på STF Fjällstation som ligger vackert beläget med fin utsikt över fjällstopparna. Här finns det full boendeservice samt tillgång till SPA-avdelning. I restaurangen serveras det hälsosam och ekologisk mat.

boende

Pris och vad som ingår

Boende i 4-bäddsrum: 
Medlemmar på STF eller medlemmar i Runacademy: 4196 kr (Ordinarie pris 4496 kr)

Boende i dubbelrum:
Medlemmar på STF eller medlemmar i Runacademy: 4596 kr (Ordinarie pris 4896 kr)

Boende i enkelrum:
Medlemmar på STF eller medlemmar i Runacademy: 5796 kr (Ordinarie pris 6096 kr)

Medlemmar hos Runacademy och STF har alltid 300 kr i rabatt. Medlem hos Runacademy räknas både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Guidade fjällturer
 • Löpcoaching
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Föreläsning
 • Styrkepass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida

Detta tillkommer

 • Resa till Grövelsjön
 • Mellanmål och energi till turerna
Att ta sig till Grövelsjön

Att ta sig till Grövelsjön gör man lättast med bil. Man reser då till Mora och därifrån är det 20 mil upp. Det går även att åka kommunalt och då tar man tåget till Mora och buss från Mora till Grövelsjön.

Vi kommer se till att vi samåker upp till Grövelsjön i största mån så blir det både billigare, trevligare med sällskap och mer miljövänligt. Observera att du själv står för resekostnaden upp till Grövelsjön.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


Bokning

En faktura på bokningsavgiften 1000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan lägrets början.

Bokning Grövelsjön 2019

 • För- och efternamn
  Priserna angivna inom parentes (ord pris/medlemspris)
  Det är inte helt lätt att komma upp till Grövelsjön kommunalt. Vi kommer därför hjälpa till så att vi kan samåka i den mån det är möjligt. Resan upp till Grövelsjön bekostar alla själva. Vänligen fyll i om du är intresserad av att samåka.
  Som deltagare i våra löpargrupper eller på vår medlemssida får du 300 kr rabatt på lägret.
  Under träningslägret kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.