Vill du springa i vacker fjällmiljö och få en minnesfull upplevelse? Då ska du följa med oss på ett löparläger till Grövelsjön i Dalarna.

Här väntar ett paradis för fjällälskare och det bästa är att fjällen är så lättillgängliga och nära. Samtidigt finns inte den stora fjällturismen utan du omfamnas av en lugn och avkopplande miljö.

Datum:

19 – 22 augusti 2021

Om lägret i Grövelsjön

Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje. Grövelsjön ligger mitt bland svensk/norska fjällen längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar den milsvida vildmarken på båda sidor om gränsen.

Här springer vi tillsammans i magiskt vackra miljöer, kör intervaller i myrmark, äter god mat och njuter av varandras sällskap!

Vem kan följa med?

Lägret kommer vara anpassat för alla nivåer av löpare. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det också blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Boende på lägret

Vi kommer att bo på Lövåsgårdens fjällhotell som ligger vackert beläget med vidunderlig utsikt över både myrar och de norska fjällen. Här bor vi bra och äter god och hälsosam mat med smaker från den vildmark som finns omkring oss.

Med anledning av corona

Det är viktigt att alla som kommer till våra läger är helt friska och inte uppvisar några som helst symtom. Vi kommer även anpassa oss efter rådande situation med att hålla oss till små grupper samt försöka hålla avstånd till varandra så mycket som är möjligt. Det är även viktigt att alla är noggranna med att tvätta sina händer.  Om det finns reserestriktioner bestämda från folkhälsomyndigheten som gör att du inte känner dig bekväm med att resa kommer det vara möjligt att avboka sin resa kostnadsfritt 5 veckor innan lägret. För övrigt gäller annars våra bokningsvillkor.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 19 augusti

  16:00: Välkomstträff med genomgång av helgen
  Eftermiddag: Löpteknik med löpskolning, koordinationslopp och tips för att springa i trail
  Kväll: Gemensam middag

  11948189_10153622785758746_1903208345_n

 • Dag 2, fredag 20 augusti

  Förmiddag: Halvdagslöptur där vi kommer att springa mot Dalarnas högsta fjäll Storvätteshågna.


  Eftermiddag: Pulsintervaller i myr

  IMG_0810
  Kväll: Föreläsning – Hur blir man en bättre löpare?

 • Dag 3, lördag 21 augusti

  Förmiddag: Långtur på fjället där du själv väljer att springa i kombination med en del vandring med allt från 15-35 km. Här springer vi över långfjället mot en väldigt fin fjällsjö som är en dold pärla!

  11948098_10153622785223746_1653650267_n


  Eftermiddag: Styrka för löpare
  Kväll: Gemensam gruppaktivitet

 • Dag 4, söndag 22 augusti

  Förmiddag: Toppbestigning av en närliggande topp. Om du har pigga ben kan du nu få dig en extra utmaning och ta i det där sista medan om du är trött så går det givetvis att ta det betydligt lugnare. Det kommer att bjudas på riktigt fina utsikter när man når toppen!

  Eftermiddag: Lunch och avslutningsträff

Pris och vad som ingår

Boende i dubbelrum på hotell: (Endast en plats kvar i dubbelrum för kille)  
Medlemspris: 5995 kr (Ordinarie pris 6195 kr)

Boende i enkelrum: FULLBOKAT!!
Medlemspris: 6795 kr (Ordinarie pris 6995 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Guidade fjällturer
 • Löpcoaching av duktiga coacher
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Föreläsning
 • Styrkepass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida

Detta tillkommer

 • Resa till Grövelsjön
 • Mellanmål och energi till turerna
 • För boende i enkelrum tillkommer 750 kr

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Att ta sig till Grövelsjön

Att ta sig till Grövelsjön gör man lättast med bil. Man reser då till Mora och därifrån är det 20 mil upp. Det går även att åka kommunalt och då tar man tåget till Mora och buss från Mora till Grövelsjön.

Vi kommer se till att vi samåker upp till Grövelsjön i största mån så blir det både billigare, trevligare med sällskap och mer miljövänligt. Observera att du själv står för resekostnaden upp till Grövelsjön.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Bokning

OBS: Det finns nu enbart en plats kvar i dubbelrum för kille

I samband med din bokning betalar du en bokningsavgiften 1000 kr. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.