Vill du springa i vacker fjällmiljö och få en minnesfull upplevelse? Då ska du följa med oss på ett löparläger till Grövelsjön i Dalarna.

Här väntar ett paradis för fjällälskare och det bästa är att fjällen är så lättillgängliga och nära. Samtidigt finns inte den stora fjällturismen utan du omfamnas av en lugn och avkopplande miljö.

Datum:

3 – 6 augusti 2023 – FULLBOKAD!

Om resan till Grövelsjön

Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje. Grövelsjön ligger mitt bland svensk/norska fjällen längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar den milsvida vildmarken på båda sidor om gränsen.

Här springer vi tillsammans i magiskt vackra miljöer, kör intervaller i myrmark, äter god mat och njuter av varandras sällskap!

Vem kan följa med?

Lägret kommer vara anpassat för alla nivåer av löpare. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det också blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.Det är dock inte helt optimalt för dig som är helt nybörjare med löpning då det blir tufft att springa i denna terräng och vi kommer att vara ute långa dagar. Vi rekommenderar att du kan jogga 8 km för att få ut maximalt av lägret.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Boende på lägret

Vi kommer att bo på Lövåsgårdens fjällhotell som ligger vackert beläget med vidunderlig utsikt över både myrar och de norska fjällen. Här bor vi bra och äter god och hälsosam mat med smaker från den vildmark som finns omkring oss.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 3 augusti

  16:00: Välkomstträff med genomgång av helgen följt av en kortare joggintur med inslag av en hel del tips kring löpteknik i fjällen.

 • Dag 2, fredag 4 augusti

  Fjälltur mot Ulvsäter eller oskarsstugan där du kan välja på allt från 10 km upp till 17 km. På eftermiddagen kan du välja på att köra myrintervaller eller ett corepass. Det blir även en gemensam gruppaktivitet för att lära känna varandra bättre.

 • Dag 3, lördag 5 augusti

  Halvdagslöptur där vi kommer att springa mot Dalarnas högsta fjäll Storvätteshågna som totalt blir 15-30 km. Räkna med att vi kommer varva jogg med en del vandring.

 • Dag 4, söndag 6 augusti

  Startar morgonen med en toppbestigning av en närliggande topp. Om du har pigga ben kan du nu få dig en extra utmaning och ta i det där sista medan om du är trött så går det givetvis att ta det betydligt lugnare. Det kommer att bjudas på riktigt fina utsikter när man når toppen! Vi avslutar sedan lägret med lunch och sammanfattning.

Pris och vad som ingår

FULLBOKAD! Maila till resor@runacademy.se om du vill ställa dig på reservplats. 

Boende i dubbelrum på hotell: Medlemspris: 6 115 kr (Ordinarie pris 6 315 kr)
Enkelrumstillägg: 950 kr

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra resor inom Sverige. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår:

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Guidade fjällturer
 • Löpcoaching av duktiga coacher
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Styrkepass
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida
 • Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara.

Detta tillkommer:

 • Resa till Grövelsjön
 • Mellanmål och energi till turerna
 • För boende i enkelrum tillkommer 950 kr.

Att ta sig till Grövelsjön

Att ta sig till Grövelsjön gör man lättast med bil. Man reser då till Mora och därifrån är det 20 mil upp. Det går även att åka kommunalt och då tar man tåget till Mora och buss från Mora till Grövelsjön.

Vi kommer se till att vi samåker upp till Grövelsjön i största mån så blir det både billigare, trevligare med sällskap och mer miljövänligt. Observera att du själv står för resekostnaden upp till Grövelsjön.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Bokning

OBS: För att garantera en plats behöver vi din bokning senast 2 juli 2023. Vid ev fullbokning av resan stängs anmälan tidigare.

Bokningsavgiften á 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.