Böljande kullar och fantastisk traillöpning väntar när vi för första gången åker till det natursköna området Peak District i närheten av Manchester. Under några intensiva dagar njuter vi av den finaste löpning området har att erbjuda. Den snälla terrängen passar både dig som är ny inom traillöpning samtidigt som vi kommer att utmana dig som är van löpare med längre turer och ökad svårighetsgrad.

Om lägret i Peak District

Peak District är Storbritanniens äldsta nationalpark och ligger i området Derbyshire insprängt mellan de större städerna Manchester och Sheffield. Området är en del av bergskedjan Penninerna vilket förklarar höjdskillnaderna inom parken, med den högsta toppen på 893 meter.

Vi kommer att utforska det böljade landskapet genom löpturer som på bästa sätt tar er till utsiktsplaster som inbjuder till fotostopp och dagdrömmande. Vi fokuserar i första hand åt att uppleva naturen och har därför inte bråttom på våra turer. Med hjälp av våra erfarna ledare kommer du även att få mycket löptekniktips hur du bäst tar dig fram i terrängen.

Förutom löpturerna kan du förvänta dig sköna yogapass, styrkepass för löpare och en föreläsning för att hjälpa dig att bli en bättre löpare. Däremellan njuter vi av varandras sällskap, slappar i hotellets spaavdelning samt äter och dricker gott då vi varje kväll serveras en lyxig 3-rättersmiddag!

Med en kort restid hinner vi med mycket under dessa 4 dagar.

Vem kan följa med?

Den här resan passar alla trailälskare! Både nybörjare och erfarna löpare får en utmaning med turer av olika längd och svårighetsgrad. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att jogga i 5 km utan att stanna. Farten är mindre viktig.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva på löpturerna.

Vi erbjuder både enkelrum och dubbelrum på resan så om du reser själv kan du välja fritt vad du vill boka. Delar du gärna rum trots att du reser själv så parar vi ihop dig med någon annan av samma kön som också reser själv.

Program för resan

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, fredag 4 oktober

  Förmiddag – vi landar i Manchester under förmiddagen och påbörjar vår transfer till Hope Valley som kommer vara vårt hem de närmsta dagarna.

  Välkomstmöte där vi går igenom helgen.

  Lunch – 2-rätters måltid (ingår i priset)

  Eftermiddag – Vi tar en kortare löprunda för att se omgivningarna. Vi ger även löptekniktips som kommer att hjälpa dig under helgens turer!

  Möjlighet att utforska omgivningarna eller göra ett besök på hotellets spaavdelning.

  Kväll – vi äter en fin 3-rätters middag på vårt hotell, varpå vi umgås i hotellets bar eller tar en tidig kväll för att ladda för morgondagen. (ingår i priset)

 • Dag 2, lördag 5 oktober

  Morgon – Yoga för att väcka kroppen

  Hel dag – Långtur som tar oss till Kinder Scout via bland annat Kinder Downfall. Kinder Scout är en häftig platå som även är den högsta punkten i Peak District där man under en klar dag kan se hela vägen till Manchester.

  För att ta oss hit springer vi längs de gröna och böljade bergskammarna. Kinder Downfall är ett 30 meter högt vattenfall och är en riktigt häftig syn. Det här kommer att bli en spännande dag i löparskorna!

  Det finns möjlighet att välja turer på mellan ca 15-35 km.

  Kväll – Gemensam 3-rätters middag på vårt hotell (ingår i priset)

 • Dag 3, söndag 6 oktober

  Halv dag – Dagens löptur går till häftiga Bamford Edge och Stanford Edge. Här kan man välja på turer mellan ca 10-25 km.

  Eftermiddag – Föreläsning “Så blir du en bättre löpare”

  Styrketräning för löpare

  Kväll – Gemensam 3-rätters avslutningsmiddag på vårt hotell (ingår i priset)

 • Dag 4, måndag 7 oktober

  Morgon – Yoga för att väcka kroppen

  Förmiddag – Vi avslutar lägret med en löptur som kan anpassas efter hur kroppen mår. För de som önskar bjuder vi på en tuff backutmaning!

  Gemensam avslutningsträff där vi går igenom våra upplevelser.

  Eftermiddag – Hemfärd

Boende på resan

Vi kommer att bo på pittoreska Losehill House Hotel and Spa – det enda 4-stjärniga hotellet i hjärtat av Peak Districts nationalpark. Här bor du med naturen och stigarna utanför dörren! Vi serveras varje kväll en 3-rätters middag så att vi orkar med all träning och mellan passen kan vi slappa i hotellets spa. Det går även bra att boka behandlingar om man önskar.

Pris och vad som ingår

Resan är fullbokad. För att ställa dig på väntelista, vänligen maila oss på therese@runacademy.se

Med flyg från Stockholm eller Köpenhamn: Medlemspris 12 375 kr (Ordinarie pris 12 675 kr)
Med flyg från Göteborg: Medlemspris 12 875 kr (Ordinarie pris 13 175 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur från vald ort
 • Boende på lyxigt hotell för 3 nätter
 • Transfer tur och retur Manchester flygplats (vid bokning av flyg)
 • Frukostbuffé alla dagar
 • 2-rätters lunch vid ankomst
 • 3-rätters middag varje kväll
 • Föreläsning – så blir du en bättre löpare
 • Fri tillgång till hotellets spaavdelning
 • Duktiga löpcoacher från Runacademy samt lokal guide
 • Yoga och styrketräning för löpare
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemskap på vår medlemssida

Detta tillkommer

 • Lunch lördag, söndag och måndag
 • Dryck till middagar
 • Mellanmål och energi till turerna
 • Med flyg från Göteborg tillkommer en kostnad på 500 kr
 • Boende i enkelrum kostar 750 kr extra

Bokar du flyg på egen hand blir resan 2000 kr billigare.

Flygtider

Från Stockholm:
Utresa: fredag 4 oktober, 07:35-09:05 Direktflyg med SAS
Hemresa: måndag 7 oktober, 18:30-21:50 Direktflyg med SAS

Från Köpenhamn:
Utresa: fredag 4 oktober, 08:30-09:35 Direktflyg med SAS
Hemresa: måndag 7 oktober, 18:55-21:45 Direktflyg med SAS

Från Göteborg:
Utresa: fredag 4 oktober, 06:20-09:35 Flyg med SAS med en mellanlandning i Köpenhamn
Hemresa: måndag 7 oktober, 18:55-23:40 Flyg med SAS med en mellanlandning i Köpenhamn

Bokningsvillkor

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.


Bokning

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 6 veckor innan avresa och ska vara betald innan avresa.

Resan är fullbokad. För att ställa dig på väntelista, vänligen maila oss på therese@runacademy.se