Löparresa till Chamonix i franska Alperna

Välkommen att följa med oss till en storslagen löparresa till hjärtat av alperna i form av den världskända alporten Chamonix i Frankrike. Det här är en resa för dig som gillar storslagen natur och att få uppleva det där extra. Vi reser den 4-8 juli 2018.

Vi kommer att resa till franska Chamonix som är en av de mest storslagna orterna i Alperna med bland annat Europas högsta berg Mont Blanc inpå knuten. Orten är känd bland traillöpare och vandrare världen över och några av världens största traillopp som Mont Blanc Marathon och Ultra Trail Mont Blanc utgår från just Chamonix. Orten är ett mecka för er som gillar storslagen natur och det är faktiskt fler besökare här på sommaren än vad det är på vintern.

Det är även enkelt att ta sig till Chamonix. Från Sverige är det endast en flygresa på cirka 2,5 timme till Charmonix och enbart cirka 1 timmes transfer från Geneve till Chamonix.


Boende

Vi kommer att bo på ett charmigt hotell uppe i bergen cirka 1,5 kilometer utanför Chamonix. Redan inpå husknuten finns flera av stigarna som vi kommer att springa på och precis i närheten finns tåg och bussar som tar oss till de olika platserna som vi kommer att röra oss på. På hotellet kommer vi bli serverade frukost, lunch och middag vilket också ingår i priset. En kväll kommer vi däremot äta middag ute i Chamonix.

hotellet

Vi kommer att bo på ett mysigt hotell nära Charmonix och nära till många av de stigar som vi kommer att springa på.


Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att uppleva häftiga miljöer. Terrängen är på flera ställen en del teknisk med en del sten och rötter så det kommer att vara utmanande. Vi kommer därför kombinera löpning på de lättlöpta bitarna med vandring i de mer krävande partierna. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd på att vara ute långa dagar. Vi kommer att delas in i olika grupper och springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo.

En stor fördel med just alperna är att man enkelt kan komma åt kommunikationer som linbana, tåg och buss, vilket gör att det är enkelt att förkorta turerna om du känner behov av det. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att jogga 10 kilometer utan att stanna och har en viss vana vid att springa i teknisk terräng.

Du kommer även vara i trygga händer med våra duktiga ledare från Runacademy.

IMG_3883.JPG


Program

Tillsammans med vår lokala guide kommer du att få uppleva det absolut bästa av Chamonix. Vi kommer att springa på de bästa stigarna i Chamonix och får uppleva guldkornen av allt som finns i området. Vi har dessutom valt rutter där stigarna är lite snällare och som alltså inte är alltför tekniska. Turerna kommer att varvas av med uppmjukande yogapass på eftermiddagarna.

Onsdag

Vi flyger tidigt på morgonen och kommer till vårt hotell i Chamonix vid lunchtid. Redan på eftermiddagen kommer det att bjudas på storslagen natur med en kortare välkomsttur som utgår direkt från hotellet. Innan vi kör igång kommer du även få en del tekniktips på vad du ska tänka på när du springer i den här typ av miljö.

Floria

Redan på första dagen kan du förvänta dig fina vyer under en något lättare välkomsttur.


Torsdag

Nu väntas en något längre tur där vi tar oss upp Lac Blanc som är Chamonix’s mest kända sjö och ett måste att ta se när man är här. Du kommer mötas av fantastiska utsikter och vacker löpning. Turen kommer att ta omkring 4-5 timmar där vi kommer varva jogg med vandring i de tuffaste partierna. Det är även möjligt att få en lättare tur genom att ta hjälp av linbanorna.

På eftermiddagen blir det återhämtande yogapass och efter middagen kan ni vänta er en inspirerande föreläsning.

lac blanc

Vi kommer under torsdagen tur ta oss till Lac Blanc sjön.


Fredag

Vi startar dagen med ett uppmjukande yogapass.

Efter frukost väntar sedan en tur men du kommer att få springa på de finaste delarna från loppet Mont Blanc Marathon. Den här dagen tar vi oss en bit ifrån Chamonix och startar vår löpning vid orten Le Tour. Turen kommer att ta omkring 3-4 timmar, men det är också möjligt att göra den ännu kortare genom att ta linbanan uppför den högsta stigningen.

För de som önskar så tar vi på eftermiddagen den världskända linbanan Aiguille du Midi upp till toppen på Aiguilles de Chamonix (3842 höjdmeter). Från toppen möts du av en fantastisk utsikt över hela alperna i Schweiz, Frankrike och Italien samt kommer väldigt nära Mont Blanc som är Europas högsta berg.  Det är här ett måste att göra när man är i Chamonix och verkligen en häftig upplevelse. Vi rekommenderar starkt att följa med upp till toppen.

chamonix le tour.jpg4

Vackra vyer väntar!

aguiller

Det är ett äventyr att åka linbanan Aiguille Du Midi som tar dig nära toppen på Europas högsta berg Mont Blanc.


Lördag

En längre tur väntar där vi från hotellet tar oss till Mer de Glace som är Frankrikes största glaciär. Den är hela 7 km lång och 200m tjock. Vi kommer därifrån ta oss vidare där vi springer på de bästa stigarna från det kända Ultra Trail Mont Blanc. Den här dagen kommer att bli något alldeles extra. Turen kommer att ta omkring 5-6 timmar och det är möjligt att även förkorta turen med att ta en linbana eller tåg.

På eftermiddagen blir det ett återhämtande yogapass.

IMG_3707.JPG

Uppe på bergsplatån ser man vid klart väder både byn Chamonix nere i dalen och berget Mont Blanc som tornar upp sig framför oss!

mer de glace

Vi springer förbi den välkärda glaciären Mer De Glace och det är en upplevelse att få komma så nära.

Söndag

Vi avslutar lägret med en något lättare tur som anpassas i längd och tuffhet efter hur kroppen känns efter de tidigare dagarna löpning. På eftermiddagen startar vi resan hemåt med många härliga minnen i bagaget!


Ledare

therese forsberg

Therese Forsberg

Therese är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen utan njuter av att springa i vacker natur och upptäcka nya platser i löparskorna. Therese har tidigare varit under 2017 med som ledare på Runacademys premiärresa till Chamonix och längtar nu tillbaka för att få uppleva bergen tillsammans med er!

caroline södermalm

Caroline Egnerfors

Caroline är en av våra mycket omtyckta ledare i Södermalms löpargrupp. Hon är friidrottare i grunden och har sprungit sedan hon var 11 år gammal. Hon brinner verkligen för löpning och anser att löparglädje är den sanna glädjen! Nu springer hon allt från 5 km till 90 km och älskar variationen av asfalt, trail och bergslöpning. Caroline tävlar flitigt och har bl.a. gjort 3:22 på maraton, kommit 4:a på The Great Wall Marathon och sprungit Swiss Alpine 78 km på 9:09.26. Som ledare har Caroline stort engagemang och sprider mycket glädje. Hon ser mycket fram emot att coacha er på resan i Chamonix!

Ann Johansson

Ann har sprungit sedan barnsben och har bland annat gått på löpargymnasium och tävlat aktivt i medeldistans. På Anns meritlista finns flera JSM medaljer och hon har deltagit på flera juniorlandskap. Efter gymnasiet studerade och sprang Ann för ett prestigefullt universitet i USA. Ann har tidigare varit ledare i Växjös löpargrupp men jobbar numera på Runacademykontoret. Hon är en riktig äventyrare som nyligen avslutade sitt livs cykeläventyr där hon cyklat från Sverige till New Zeeland. Hon har även spenderat mycket tid i bergen och kommer att ta väl hand om er i Chamonix!

niclas trail

 

Niclas Sjögren

Niclas är en mycket uppskattad löpcoach i Runacademys löpargrupp på Södermalm och är dessutom en duktig terränglöpare med bland annat en 24:e plats på Lidingöloppet på 1,50. Niclas är framförallt duktig på hur man ska bemästra teknisk terräng och att ta sig nerför branta nerförsbackar.


Allt som ingår

– Flygbiljett tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Genéve
– Transfer till och från flygplatsen
– Boende för 4 nätter
– Helpension med frukost, lunch och middag
– Middag på fin restaurang i Chamonix på lördagskväll
– Alla bussar och lokala tåg i Chamonix
– 3 månaders medlemskap på vår medlemssida

Som inte ingår utan som tillkommer 
– Kostnader för eventuella linbanor ifall du vill förkorta din tur
– Linbanan Aiguille du Midi som går upp till Mont Blanc
– Önskar du att flyga från Göteborg tillkommer 850 kr extra


Flygtider

Från Stockholm: Avresa 09:40-12:30 Direktflyg med EasyJet. Hemresa 19:20-21:55 Direktflyg med SAS
Från Göteborg: Avresa 06:50-10:35 (1 byte) Hemresa 18:55-22:40 (1 byte) Brussels airlines (Tillkommer 850 kr på flygresan)
Från Köpenhamn: Avresa 06:50-10:20 (1 byte) Hemresa 20:15-22:10 Direktflyg med SAS


Pris

Ord. pris: 11 475 kr
Medlemspris: 11 175 kr


Bokning

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.

Bokning Alperna 2018

  • OBS! Inkludera alla namn som står i passet.
    Ett måste att göra när man är i Chamonix. Kostnaden för linbanan Aiguille Du Midi är på 60 EUR.
  • Om du önskar att bo med din reskamrat så skriv namnet på den personen. Om du reser ensam så kan du lämna detta fält tomt.
  • Vänligen skriv om det är något som du inte tål i kosten
    Som medlem i våra träningsgrupper eller i vår löpcoaching online har du 300kr rabatt på resan.

chamonix