Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Löparresa, är det något för dig?

Publicerad

Har du funderat att åka på en träningsresa men dragit dig för att boka för att du tror du inte passar in eller kanske till och med för att du saknar resesällskap? I så fall ska du tänka om!

Nu är våra löparresor i full gång, vilket är så kul! Förra veckan var ett gäng på 35 personer och upplevde Österlens härliga natur tillsammans. Deltagarna på resan var allt från syskon och vänner som ville ha tid att umgås under härliga förhållanden, småbarnsföräldrar som ville komma ifrån vardagspusslet och flera andra som bara ville ha egentid. Gemensamt för samtliga är dock att alla vill uppleva fin natur med löparskorna på i kombination med trevligt sällskap!

På våra löparresor och läger är det många som reser ensamma och det fungerar jättebra. Ledarna på resan ser till att sammanhållningen i gruppen blir bra med gemensamma middagar och roliga gruppaktiviteter. När man tränar och springer tillsammans så lär man också känna varandra riktigt bra under passens gång. Du kommer alltså få lära känna många nya vänner så ensam kommer du inte att vara!

Andrea Nord var en av deltagarna på Österlen som bestämde sig för att resa dit själv. Hon tycker att fördelen med att resa själv är att man kan utgå från sitt eget schema och behöver inte hitta datum som passar för någon annan. Man kan vara lite mer spontan, kanske ta den där sista platsen innan löparlägret blir fullbokat. Många av de som reser tillsammans med oss har fått nya vänner för livet och återkommer just för den fina sammanhållningen.

Vad tycker du om att åka själv?

– Jag tycker det går alldeles utmärkt! Det finns så många olika personer på resan så det finns goda möjligheter att hitta andra man har något gemensamt med. Och sedan delar vi ju alla en passion för löpning förstås! Man känner sig alltså som en i gänget, även om man åker själv.

Jag har fått flera vänner från tidigare resor som jag har kontakt med fortfarande. Nu kommer jag till exempel springa Köpenhamn maraton tillsammans med två tjejer jag träffade på årets löparläger på Österlen. Och till sommaren åker jag med en annan kompis till löparlägret i Davos, berättar Andrea.

Ta en paus i ekorrhjulet

Att vara mitt i småbarnslivet med hämtning/lämning, stress på jobbet, matlagning och skjutsningar varje dag m.m. kan vara påfrestande på livet och man bortprioriterat sig själv. Att då unna sig lite egen tid kan vara så mycket värt.

Två av våra deltagare till Österlen var Ingrid och Martin Lindh som är gifta och har fyra barn tillsammans. Båda lever ett aktivt liv, försöker få till träning i vardagen och såg resan som en möjlighet att få umgås tillsammans i en lugn miljö och samtidigt hålla sig aktiva.

– För oss var detta läger en bra anledning till att lämna vardagen och det höga tempo som vi lever i med fyra barn och krävande arbete. På Österlen mötte vi kontrasten, lugn och fantastiska miljöer kombinerat med mycket löpning. Det var för oss en lyckad kombo, säger Ingrid.

Ingrids träning består mycket av långdistanslöpning medan Martin gillar kombinationen av löpning, landsvägscykel och tennis. Men att de inte är på samma nivå i löpningen har ingen betydelse för att kunna hänga med på samma träningsläger. De fick mycket tid för varandra under lägret men på löppassen sprang de i olika grupper vilket båda var mycket nöjda med, dels för att de då fick ut mest av sin egen träning samt att de lärde känna de andra deltagarna på lägret väldigt bra.

Var det här ett vinnande koncept, kommer ni åka tillsammans igen på något liknade?

– Ja absolut, det har vi redan börjat att prata om! Nästa gång blir det blir nog ett tennisläger tillsammans. Och sen blir det förhoppningsvis ett till löpläger i någon annan vacker miljö till senhösten, om vi kan få barnpassning…

Våra kommande resor

Hoppas du blir sugen på att följa med på en av våra resor! Vi erbjuder resor både inom Sverige och utomlands. Vad sägs om bland annat Björkliden, Madeira, Grövelsjön eller England?

Här hittar du all information samt anmälan om våra kommande resor >


En kommentar
  1. Very great post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that
    I have really loved browsing your blog posts.
    In any case I’ll be subscribing on your feed and I’m hoping you write once more soon!

    Take a look at my web site … 바카라사이트