Välkommen att följa med oss till en storslagen löparresa till hjärtat av alperna i form av den världskända alporten Chamonix i Frankrike! Det här är en resa för dig som gillar storslagen natur och att få uppleva det där extra.

Om resan till Chamonix

Vi kommer att resa till franska Chamonix som är en av de mest storslagna orterna i Alperna med bland annat Europas högsta berg Mont Blanc inpå knuten. Orten är känd bland traillöpare och vandrare världen över och några av världens största traillopp som Mont Blanc Marathon och Ultra Trail Mont Blanc utgår från just Chamonix. Orten är ett mecka för er som gillar storslagen natur och det är faktiskt fler besökare här på sommaren än vad det är på vintern.

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att uppleva häftiga miljöer. Terrängen är på flera ställen väldigt teknisk med en del sten och rötter så det kommer att vara utmanande. Vi kommer därför kombinera löpning på de lättlöpta bitarna med vandring i de mer krävande partierna. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd på att vara ute långa dagar.

En stor fördel med just alperna är att man enkelt kan komma åt kommunikationer som linbana, tåg och buss, vilket gör att det är enkelt att förkorta turerna om du känner behov av det.

Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara en “snabb” löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar. Däremot är den inte optimal för dig som är nybörjare utan vi rekommenderar att du klarar av att jogga i 10 kilometer utan att stanna och har en viss vana vid att springa i teknisk terräng för att få ut mest av resan.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper på resan. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Program för resan

Tillsammans med vår lokala guide kommer du att få uppleva det absolut bästa av Chamonix. Vi kommer att springa på de finaste stigarna i Chamonix och får uppleva guldkornen av allt som finns i området. Turerna kommer att varvas med uppmjukande rörlighetspass och lättare styrkepass.

 • Dag 1, onsdag 3 juli

  Vi flyger tidigt på morgonen och kommer till vårt hotell i Chamonix vid lunchtid. Redan på eftermiddagen kommer det att bjudas på storslagen natur med en kortare välkomsttur som utgår direkt från hotellet. Innan vi kör igång kommer du även få en del tekniktips på vad du ska tänka på när du springer i den här typ av miljö.

  Floria

  Redan på första dagen kan du förvänta dig fina vyer under en något lättare välkomsttur.

 • Dag 2, torsdag 4 juli

  Nu väntas en något längre tur där vi tar oss upp Lac Blanc som är Chamonix’s mest kända sjö och ett måste att ta se när man är här. Du kommer mötas av fantastiska utsikter och vacker löpning. Turen kommer att ta omkring 4-5 timmar där vi kommer varva jogg med vandring i de tuffaste partierna. Det är även möjligt att få en lättare tur genom att ta hjälp av linbanorna.

  På eftermiddagen blir det återhämtande rörlighetspass med inslag av corestyrka.

  lac blanc

  Vi kommer under torsdagen tur ta oss till Lac Blanc sjön.

 • Dag 3, fredag 5 juli

  Vi startar dagen med ett uppmjukande rörlighetspass.

  Efter frukost väntar sedan en tur men du kommer att få springa på de finaste delarna från loppet Mont Blanc Marathon. Den här dagen tar vi oss en bit ifrån Chamonix och startar vår löpning vid orten Le Tour. Turen kommer att ta omkring 3-4 timmar, men det är också möjligt att göra den ännu kortare genom att ta linbanan uppför den högsta stigningen.

  För de som önskar så tar vi på eftermiddagen den världskända linbanan Aiguille du Midi upp till toppen på Aiguilles de Chamonix (3842 höjdmeter). Från toppen möts du av en fantastisk utsikt över hela alperna i Schweiz, Frankrike och Italien samt kommer väldigt nära Mont Blanc som är Europas högsta berg.  Det är här ett måste att göra när man är i Chamonix och verkligen en häftig upplevelse. Vi rekommenderar starkt att följa med upp till toppen.

  chamonix le tour.jpg4

  Vackra vyer väntar!

  aguiller

  Det är ett äventyr att åka linbanan Aiguille Du Midi som tar dig nära toppen på Europas högsta berg Mont Blanc.

 • Dag 4, lördag 6 juli

  En längre tur väntar där vi från hotellet tar oss till Mer de Glace som är Frankrikes största glaciär. Den är hela 7 km lång och 200m tjock. Vi kommer därifrån ta oss vidare där vi springer på de bästa stigarna från det kända Ultra Trail Mont Blanc. Den här dagen kommer att bli något alldeles extra. Turen kommer att ta omkring 5-6 timmar och det är möjligt att även förkorta turen med att ta en linbana eller tåg.

  På eftermiddagen blir det ett återhämtande rörlighetspass.

  Uppe på bergsplatån ser man vid klart väder både byn Chamonix nere i dalen och berget Mont Blanc som tornar upp sig framför oss!

  mer de glace

  Vi springer förbi den välkända glaciären Mer De Glace och det är en upplevelse att få komma så nära.

 • Dag 5, söndag 7 juli

  Vi avslutar lägret med en något kortare tur som anpassas i längd och tuffhet efter hur kroppen känns efter de tidigare dagarna löpning. På eftermiddagen startar vi resan hemåt med många härliga minnen i bagaget!

Boende på resan

Vi kommer att bo på ett charmigt hotell uppe i bergen cirka 1,5 kilometer utanför Chamonix. Redan inpå husknuten finns flera av stigarna som vi kommer att springa på och precis i närheten finns tåg och bussar som tar oss till de olika platserna som vi kommer att röra oss på. På hotellet kommer vi bli serverade frukost, lunch och middag vilket också ingår i priset. En kväll kommer vi däremot äta middag ute i Chamonix.

hotellet

Vi kommer att bo på ett mysigt hotell nära Charmonix och nära till många av de stigar som vi kommer att springa på.

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm eller Köpenhamn: Medlemspris 11675 kr (Ordinarie pris 11975 kr)
Med flyg från Göteborg: Medlemspris 12525 kr (Ordinarie pris 12825 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Flygbiljett tur och retur till Genéve från vald ort
 • Transfer till och från flygplatsen i Geneve
 • Boende för 4 nätter i dubbelrum eller trippelrum
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Middag på fin restaurang i Chamonix på lördag kväll
 • Alla bussar och lokala tåg i Chamonix
 • 3 månaders medlemskap på vår medlemssida

Detta tillkommer

 • Kostnader för eventuella linbanor ifall du vill förkorta din tur
 • Linbanan Aiguille du Midi som går upp till Mont Blanc
 • Önskar du att flyga från Göteborg tillkommer 850 kr extra
 • Önskar du bo i enkelrum så tillkommer en kostnad på 2250 kr

Bokar du flyg på egen hand blir resan 1500 kr billigare.

Flygtider

Från Stockholm med SAS:
Utresa: onsdag 3 juli, 08:25-11:05
Hemresa: söndag 7 juli, 18:50-21:25

Från Köpenhamn med Brussel Airlines:
Utresa: onsdag 3 juli, 06:40-10:35 (med 1 mellanlandning i Bryssel)
Hemresa: söndag 7 juli, 18:55-22:35 (med 1 mellanlandning i Bryssel)

Från Göteborg med Brussel Airlines:
Utresa: onsdag 3 juli, 06:35-11:05 (med 1 mellanlandning i Stockholm)
Hemresa: söndag 7 juli, 20:15-23:40 (med 1 mellanlandning i Köpenhamn)

Bokningsvillkor

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.


Bokning

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.

Observera att det nu endast finns boende i dubbelrum och trippelrum tillgängliga. Du bor med personer av samma kön.

Bokning Alperna 2019

 • OBS! Inkludera alla namn som står i passet.
  Ett måste att göra när man är i Chamonix. Kostnaden för linbanan Aiguille Du Midi är på 60 EUR.
  Observera att det nu endast finns boende i trippelrum tillgängliga. Du bor med personer av samma kön.
 • Om du önskar att bo med din reskamrat så skriv namnet på den personen. Om du reser ensam så kan du lämna detta fält tomt.
 • Vänligen skriv om det är något som du inte tål i kosten
  Som medlem i våra träningsgrupper eller i vår löpcoaching online har du 300kr rabatt på resan.
  Under träningsresan kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.