Vill du uppleva hur det är att springa i bergen i Alperna? Då ska du följa med oss till fantastiska Davos i Schweiz! Att springa i dessa berg är en mäktig upplevelse som bjuder på storslagna vyer samtidigt som bergen är lättillgängliga med många linbanor som snabbt tar dig upp på topparna. 


VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG AV RESAN?

Det här kommer att bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen med löparskorna på. Du kan därför förvänta dig längre dagar i bergen där vi tillsammans kommer att upptäcka de fantastiska omgivningarna. Du kommer bland annat få springa på stigar från det populära trailloppet Swiss Alpine samt längs den berömda Panorama Way. Dagarna kommer även att varvas med återhämtande yogapass.

Terrängen i Davos är något lättsammare än i övriga delar av alperna då det inte är alltför mycket stenar och rötter. Har du aldrig tidigare sprungit i berg kan detta därför vara en bra introduktion.

Davos stad ligger på 1500 meters höjd och vi kommer att springa på höjder uppåt 2700 meter över havet vilket kan kännas genom att man blir tyngre i kropp och andning. Vi tillåter därför kroppen att anpassa sig till den höga höjden genom något lättare turer de första dagarna.

switzerland_graubuenden-region_davos_valley-view


VEM KAN FÖLJA MED?

Till vår löparresa i Davos är alla välkomna att följa med på. Det här är en perfekt resa att starta med om du aldrig har sprungit i bergen tidigare då stigarna inte är alltför tekniska. Vi kommer dessutom dela in oss i flera mindre grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Det kommer vara en något snabbare grupp för mer vana löpare till en grupp för något ovana löpare som också kommer att varva löpningen med en del vandring i de tyngsta partierna. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du ändå klarar av att jogga 5 kilometer utan att stanna.


KAN MAN RESA ENSAM?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.


PROGRAM FÖR RESAN

Torsdag:
Anländer till Davos på eftermiddagen och joggar en kortare tur för att se på de närmsta omgivningarna och för att känna på luften för att snabbare acklimatisera oss för den höga höjden.

Vi tar en löptur runt den vackra sjön i Davos.


Fredag

Eftersom att Davos ligger på 1500 höjdmeter så kommer vi att starta med en något lättare tur för att få chans att acklimatisera oss. Vi kommer därför starta veckan med att springa i dalen på den första delen av loppet K78 i Swiss Alpine. Här kommer ni bland annat få springa över den kända tågbron i Wiesen där loppet också går. På första dagen kommer du kunna välja på att springa allt från 7km till och med 18 km.

På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett styrkepass med fokus på balans och core samt en inspirerande föreläsning.

Du kommer att vara en upplevelse att springa över den häftiga tågbron i Wiesen. 


Lördag

Vi kommer idag att ta oss med linbana upp till bergen och springa den kända Panorama way som är den finaste och mest spektakulära stigen i Davos. Det är i stort sett 10 kilometer med fantastiska vyer längs hela vägen och det är också relativt lättsprungit. Det kommer vara möjligt att under dagen springa allt från 10km till och med 18km. Om vädret tillåter och linbanan är öppen så är det möjligt att åka upp till toppen Weissflujoch som ligger på 2623 höjdmeter som vid fint väder bjuder på fantastiska vyer över hela Davos och dess omgivningar.

På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett avkopplande yogapass.

22550509_10100823919631456_2109379923549224787_o (1)

persenn
Du kommer att få åka ner det berömda tåget i Davos Persenn och bara resan ner i sig är en upplevelse. 


Söndag

Idag kommer vi att göra den längsta och tuffaste turen där vi springer den största delen av K43 loppet från Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 16 km till och med hela vägen på 43 kilometer om man önskar det. Det kommer att vara över 1000 höjdmeter under turen vilket innebär att det också kommer att bli en del vandring i de tyngsta partierna. För basgruppen kommer det också varvas jogg med vandring för att alla ska orka hela vägen samt att det också blir en del fikapauser. Vi kommer bland annat ta oss genom Sertig Pass och en höjd på 2700 höjdmeter.

sertig pass
Vi kommer bland annat att på turen ta oss upp mot Sertig Pass och en höjd på över 2700 höjdmeter. 


Måndag 

Idag tar vi linbanan upp till Jakobshorn och springer över berget till Sertig Dörfli. Det är en fantastisk resa som bjuder på storslagna vyer. Från Sertig Dörfli springer vi sedan tillbaka genom dalen till Davos. Här springer man på många härliga stigar genom skogen och förbi småbyar. Detta är också avslutningen på det kända loppet Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 7 km till 17 km. Sista 10 kilometer är samma som Swiss Alpine där man springer i en dal förbi flera mysiga byar. Orkar du inte hela vägen finns det flera busshållplatser längs de sista 10 kilometer.

På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett återhämtande yogapass.

Jakobshorn2


LEDARE

Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från Gymanastik och idrottshögskolan i Stockholm, löpcoach och gillar att se hur andra kan utvecklas. Hon har stor erfarenhet av att coacha andra och har lett många olika typer av träningsklasser tidigare. Hon tävlar även själv på alla möjliga distanser och har bland annat sprungit milen på snabba 37:36 och 5000m på 18:05. Hon ser jättemycket fram emot att inspirera och förmedla sina kunskaper om löpning till alla på resan.

Krister Lind

Krister har en lång erfarenhet av att både coacha andra och att springa själv. Han är uppskattad ledare i vår löpargrupp i Borlänge och har gått löptränarutbildningen på svenska friidrottsförbundet. Krister tycker om att springa långt, gärna i bergen, och har genomfört imponerande 33 maraton och 39 ultramaraton! Krister har sprungit Swiss Alpine Marathon fyra gånger. K79 tre gånger med bästa tid 8 timmar 52 minuter och S42 en gång på tiden 4 timmar och 48 minuter.

Anna Larsson

Anna älskar att springa i skogen och på fjället. Hon har sprungit AXA fjällmarathon 2 gånger och är enligt egen utsago hobbyorienterare och med i Älvsjö OK. Anna har även tävlat inom triathlon, duathlon och långdistanslöpning. Hon är vår duktiga platschef i löpargruppen i Södertälje och ser nu fram emot att uppleva bergen i Davos tillsammans med er!


BOENDE

Vi kommer att bo på det mysiga hotellet Edelwiss som ligger på ett lugnt läge centralt i Davos.  Alla rum är individuellt inredda och varje morgon bjuds det på en stor frukost med regionala produkter. I den traditionella matsalen kommer vi att äta middag om kvällarna och där serveras det också lokala rätter från Schweiz.

Davos hotell


PRIS

Med flyg från Stockholm Arlanda eller Köpenhamn: 13 995kr 12 995kr (Medlemspris: 13 695kr 12 695kr)

JUST NU! 1000 kr rabatt om du bokar senast den 15 december!

ALLT DETTA INGÅR

 • Flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
 • Boende i dubbelrum på mysigt hotell i Davos
 • Transfer från flygplats samt till alla löpturer
 • Alla linbanor i Davos
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Middag alla dagar
 • Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
 • Löpteknik med individuella analyser
 • Föreläsning om träningslära och träningsupplägg
 • Yoga och styrkepass
 • Runacademy t-shirt
 • Tillgång till Runacademys medlemssida i 3 månader

DETTA TILLKOMMER

 • Önskar du bo i enkelrum tillkommer en kostnad på 2300 kr
 • Lunch

FLYGTIDER

Stockholm med Swiss Air
Torsdag 18 juli: 10:00-12:30
Tisdag 23 juli: 16:25-18:50

Köpenhamn med Swiss Air
Torsdag 18 juli: 09:35-11:30
Tisdag 23 juli: 17:25-19:10

Göteborg med Swiss Air
Torsdag 18 juli: 10:10-12:10
Tisdag 23 juli: 17:00-19:00


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter - du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.

Bokning Alperna i Davos 2019

 • Fullständigt namn som i passet (förnamn, mellannamn och efternamn.) OBS! Rätt namn i rätt ordning.
 • Om du är allergisk mot något vänligen fyll i det här annars kan du lämna detta fält tomt.
  Som medlem i våra löpargrupper eller på vår medlemssida får du 300kr rabatt på resan.
  Under träningsresan kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.


22424323_10100823907336096_1943173340249537851_o

andreas