Löparresa till Davos i Alperna!

Davos framsida

Vill du uppleva hur det är att springa i bergen i Alperna? Trivs du bäst att springa i något lättsammare terräng där det inte är alltför mycket sten och rötter? Då ska du följa med oss till fantastiska Davos i Schweiz. Davos är kanske mest känt som en vinterort men sommaren ska verkligen inte underskattas. Att springa i bergen i Davos är verkligen en upplevelse som bjuder på storslagna vyer samtidigt som att bergen är lättillgängliga med många linbanor som snabbt tar dig upp på topparna.


VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG?

Det här kommer att bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen med löparskorna på. Du kan därför förvänta dig några längre dagar i bergen där vi kommer upptäcka de fantastiska omgivningarna. Du kommer bland annat få springa på stigar från det populära löploppet Swiss Alpine. Dagarna kommer även att varvas med något roligt fartpass samt med styrka och yoga.

switzerland_graubuenden-region_davos_valley-view


PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR RESAN

Torsdag:
Anländer till Davos på eftermiddagen och joggar en kortare tur för att se på de närmsta omgivningarna och för att känna på luften för att snabbare acklimatisera oss för den höga höjden.

lakeVi tar en löptur till den vackra sjön i Davos.

 


Fredag

Eftersom att Davos ligger på 1500 höjdmeter så kommer vi att starta med en något lättare tur för att få chans att acklimatisera oss. Vi kommer därför starta veckan med att springa i dalen på den första delen av loppet K78 i Swiss Alpine. Här kommer ni bland annat få springa över den kända tågbron i Wiesen där loppet också går. På första dagen kommer du kunna välja på att springa allt från 7km till och med 18 km.

På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett styrkepass med fokus på balans och core samt en inspirerande föreläsning.

Train of the Rhaetian Railway
Du kommer att vara en upplevelse att springa över den häftiga tågbron i Wiesen. 


Lördag

Vi kommer idag att ta oss med linbana upp till bergen och springa den kända Panorama way som är den finaste och mest spektakulära stigen i Davos. Det är i stort sett 10 kilometer med fantastiska vyer längs hela vägen och det är också relativt lättsprungit. Det kommer vara möjligt att under dagen springa allt från 10km till och med 18km. Om vädret tillåter och linbanan är öppen så är det möjligt att åka upp till toppen Weissflujoch som ligger på 2623 höjdmeter som vid fint väder bjuder på fantastiska vyer över hela Davos och dess omgivningar.

På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett avkopplande yogapass.

22550509_10100823919631456_2109379923549224787_o (1)
Du kommer att få uppleva att springa på “Panorama Way” som bjuder in till helt sagolik löpning. 

persenn
Du kommer att få åka ner det berömda tåget i Davos Persenn och bara resan ner i sig är en upplevelse. 


Söndag

Idag kommer vi att göra den längsta och tuffaste turen där vi springer den största delen av K43 loppet från Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 16 km till och med hela vägen på 43 kilometer om man önskar det. Det kommer att vara över 1000 höjdmeter under turen vilket innebär att det också kommer att bli en del vandring i de tyngsta partierna. För basgruppen kommer det också varvas jogg med vandring för att alla ska orka hela vägen samt att det också blir en del fikapauser. Vi kommer bland annat ta oss genom Sertig Pass och en höjd på 2700 höjdmeter.

sertig pass
Vi kommer bland annat att på turen ta oss upp mot Sertig Pass och en höjd på över 2700 höjdmeter. 


Måndag 

Idag tar vi linbanan upp till Jakobshorn och springer över berget till Sertig Dörfli. Det är en fantastisk resa som bjuder på storslagna vyer. Från Sertig Dörfli springer vi sedan tillbaka genom dalen till Davos. Här springer man på många härliga stigar genom skogen och förbi småbyar. Detta är också avslutningen på det kända loppet Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 7 km till 17 km. Orkar du inte hela vägen finns det flera busshållplatser längs de sista 10 kilometer.

På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett återhämtande yogapass.

Jakobshorn 3 Jakobshorn2Jakobshorn
Sista 10 kilometer är samma som Swiss Alpine där man springer i en dal förbi flera mysiga byar.


 

VEM PASSAR RESAN FÖR?

Till vår löparresa i Davos är alla välkomna att följa med på. Det här är en perfekt resa att starta med om du aldrig har sprungit i bergen tidigare då stigarna inte är alltför tekniska. Vi kommer dessutom dela in oss i flera mindre grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Det kommer vara en något snabbare grupp för mer vana löpare till en grupp för något ovana löpare som också kommer att varva löpningen med en del vandring i de tyngsta partierna. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du ändå klarar av att jogga 5 kilometer utan att stanna.

Vi kommer dela in oss i minst tre olika grupper:

Tuffgrupp
För dig som är van löpare och sprungit mycket tidigare i bergen. Vi håller något högre tempo med kortare pauser. Om det finns energi kan vi även förlänga turerna om någon önskar.

Medel grupp
För dig som är van löpare men inte så van att springa i bergen. Vi går i de brantaste backarna och har något längre pauser.

Basgruppen
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg på de plana partierna med vandring. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen.

22424323_10100823907336096_1943173340249537851_o


KAN MAN RESA ENSAM?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

andreas


BOENDE

Vi kommer att bo på det mysiga hotellet Edelwiss som ligger på ett lugnt läge centralt i Davos.  Alla rum är individuellt inredda och varje morgon bjuds det på en stor frukost med regionala produkter. I den traditionella matsalen kommer vi att äta middag om kvällarna och där serveras det också lokala rätter från Schweiz.

Davos hotell


LEDARE

7987516_orig
Petra Kindlund

Petra har grundat Runacademy och har en stor förkärlek för att springa i bergen och framförallt för att få fler att upptäcka njutning av att springa på vackra platser. Petra blev själv förälskad i just Davos efter sin tredjeplats på Swiss Alpine 2017 och ser nu extra mycket fram emot att få fler att prova på bergslöpning i detta paradis.

Krister Lind

Krister har en lång erfarenhet av att både coacha andra och att springa själv. Han är uppskattad ledare i vår löpargrupp i Borlänge.  Krister tycker om att springa långt, gärna i bergen, och har genomfört imponerande 32 maraton och 35 ultramaraton! Han har bland annat sprungit det längsta loppet i Swiss Alpine ett flertal gånger tidigare och också sprungit mycket i bergen i just Davos.

LailaBorlänge

Laila Öjefelt

Leila började springa ”på allvar” för 10 år sedan, före det var det bara till ”husbehov”. Det visade sig att hon var uthållig så träningarna liksom tävlingarna blev längre och längre. Hon har sprungit imponerande 352 km på 48 timmar! Det är bara en man och en kvinna i Sverige som sprungit längre än henne på 48 timmar. Hon har även vunnit High Coast Ultra 75km och Black river run 50 miles. Förutom att springa själv är hon även utbildad och erfaren löpledare och en av våra coacher i Borlänge. Laila har själv också varit mycket i Davos där hon också har sprungit Swiss Alpine flera gånger tidigare.


DATUM

Vi reser i sommar mellan torsdagen den 19 juli till och med tisdagen den 24 juli.


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

– Flyg tur och retur från Stockholm eller Köpenhamn
– Boende i dubbelrum på mysigt hotell i central Davos
– Transfer från flygplats samt till alla löpturer
– Alla linbanor i Davos
– Frukostbuffé alla dagar
– Middag alla dagar
– Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
– Löpteknik med individuella analyser
– Styrketräningspass
– Föreläsning om träningslära och träningsupplägg
– Yoga och styrkepass
– Runacademy t-shirts


PRIS

Med flyg från Stockholm Arlanda eller Köpenhamn: 13 795kr (Medlemspris: 13 495kr)
Med flyg från Göteborg: 14 795kr (Medlemspris: 14 495kr)


FLYGTIDER

Köpenhamn med SAS
Torsdag 19 juli: Avgång 07:00 och landar 8:45 i Zurich
Tisdag 24 juli: Avgång 20:25 och landar 22:10 i Köpenhamn.

Stockholm med Swiss
Torsdag 19 juli: Avgång 09:50 och landar 12:15 i Zurich
Tisdag 24 juli: Avgång 16:35 och landar 18:55 på Arlanda.

Göteborg med Swiss
Torsdag 19 juli: Avgång 09:50 och landar 11:50 i Zurich
Tisdag 24 juli: Avgång 11:55 och landar 13:55 i Göteborg.


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och binande. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss. Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

HÄR kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan som du godkänner i samband med din bokning.


Bokning Alperna i Davos 2018

  • Fullständigt namn som i passet (förnamn, mellannamn och efternamn.) OBS! Rätt namn i rätt ordning.
  • Om du är allergisk mot något vänligen fyll i det här annars kan du lämna detta fält tomt.
    Som medlem i våra löpargrupper eller på vår medlemssida får du 300kr rabatt på resan.